[生活百科] [灌水]好耐无在水区到水了!吾见左只水神噶!

zhuwang 发布于2006-5-25 23:00 1832 次浏览 32 位用户参与讨论   [复制分享主题]

已有(32)人评论

Laputa81 发表于 2006-5-30 18:18:49 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>quill</I>在2006-5-27 17:51:39的发言:</B><BR><BR>
0 [8 q+ d- P* ]  l7 y* L<P>好主义我又要换啊~~~~~多谢水神啊~~~~<BR>
4 j" g" K: _& h1 U<P>你点会系众矢之的啊~~你甘多人关心你~~消失两日都有人挂住你啊~~哈哈<BR>
( [% o7 t* a2 M. H  q/ E<P>HUANG他找我拿卡通噶咋~~~真系服他啊~~~</P></DIV># B* R+ @; }$ d  n$ @* U- T; {
<P>唔多谢唔多谢!!!!! - t7 @. \3 h: v0 Q- x; y6 V
<P>咿咖好似好少人用拼音咖喇!!!!!!</P>
' O) h; d8 X6 v, y# y& r<P>咁都喺有人记得你吖嘛!!!!!!</P>2 m4 u7 q7 {: S. O3 i( M& X$ U
<P>乜你有好多动画咖?????</P>
quill 发表于 2006-5-28 01:51:39 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>Laputa81</I>在2006-5-27 17:26:23的发言:</B><BR><BR>
% ]3 S5 z* a  J% L2 {) W<P>我以前都喺用ABC嘅,不过用咗紫光之后先发觉ABC唔喺咁好用······ <BR>8 @6 E; D+ J' K
<P>紫光输入法可以将你成日打嘅字排响列表嘅最前面,唔使次次都去个个位置揾!!!!! <BR>+ `# Z; |& s* v
<P>而且打过一次嘅词组,下次打个拼音嘅第一个字母就得嘞!!!!! <BR>2 s6 y. J" k, s1 G& h+ T& y
<P>例如:中华人民共和国——只要输入“zh h r m g h g”就得嘞!!!!! <BR>
- i4 q% D1 _5 Z3 ~2 T# `0 d<P>有可以自定义字嘅输入:好似个“啫”字咁,我就自定义咗喺zh,当我输入zh个时个“啫”就会响 <BR>, n# T' Y! u# Z  J
<P>列表嘅最前面出现!!!!! <BR>, w( v& F" f! X, Y9 |4 F7 f" T
<P>仲有个功能喺可以备份词库!!!!! <BR>
% f, E! J+ }: M+ t: t  L- i<P>好似拼音++都唔错,不过我少用,用惯咗就唔多想换!!!!!! <BR>
/ [: {: A9 w# W  n" C3 H  A<P>唔喺多人记得我,喺我成咗众矢之的就真·······</P>
7 j; i- Y# c6 r5 P6 B& Z: d  _<P>你又点算喺孤儿啫!!!!!!</P>
+ `: N( V  R6 j$ F" i3 W' l<P>千奇唔好咁讲添啵!!!!</P>
9 y- Q" e. t4 g. B7 a# k<P>我见H大叔都成日揾你嗝!!!!!</P></DIV>
: D% `' D" ?; C4 a0 G<P>好主义我又要换啊~~~~~多谢水神啊~~~~
+ \/ n; h) J6 N) X- C3 u. e7 Z  F<P>你点会系众矢之的啊~~你甘多人关心你~~消失两日都有人挂住你啊~~哈哈) P* W+ I* m& d+ @, z
<P>HUANG他找我拿卡通噶咋~~~真系服他啊~~~</P>
Laputa81 发表于 2006-5-28 01:26:23 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>quill</I>在2006-5-27 17:05:12的发言:</B><BR><BR>
& C- G. L& N5 Z<P>
- f1 v' [* ~9 |' V  n<P>我用的系~~~智能ABC噶~~哈哈~~等我都D你果个来看看先~~~哈哈</P>
; ?0 R/ @4 K9 M8 O( R0 Q) o/ O<P>你多事就晤会有甘多人记得你拉~~~我成日出声噶~~不过都系无咩用罗~~哈哈~~~</P>
; A. J6 B- s+ Q4 w- d3 S<P>算拉,都系等你来理我呢个孤儿算拉~~哈哈~~~</P></DIV>
7 \% U8 J5 W. b% E) q/ R<P>我以前都喺用ABC嘅,不过用咗紫光之后先发觉ABC唔喺咁好用······ 0 ]1 \4 R* m* L! R
<P>紫光输入法可以将你成日打嘅字排响列表嘅最前面,唔使次次都去个个位置揾!!!!!
4 r, \. P& O6 ~# y<P>而且打过一次嘅词组,下次打个拼音嘅第一个字母就得嘞!!!!!
5 u; S' i. C. c0 K<P>例如:中华人民共和国——只要输入“zh h r m g h g”就得嘞!!!!! % N* s, D9 u$ l3 K, `
<P>有可以自定义字嘅输入:好似个“啫”字咁,我就自定义咗喺zh,当我输入zh个时个“啫”就会响
3 M! A6 ~5 ?% }$ f  {. K: a<P>列表嘅最前面出现!!!!! 0 J  I6 U7 w/ d3 t1 o; r6 e
<P>仲有个功能喺可以备份词库!!!!! 3 w* }2 n1 Z9 N- M' I( L
<P>好似拼音++都唔错,不过我少用,用惯咗就唔多想换!!!!!!
* y# Q, o; u/ Y<P>唔喺多人记得我,喺我成咗众矢之的就真·······</P>
2 K. U; W9 `- j6 W& a- D/ Y0 `<P>你又点算喺孤儿啫!!!!!!</P>1 W* B; q( R* b5 `( W$ x7 c
<P>千奇唔好咁讲添啵!!!!</P>0 M) I0 P$ G3 C& `7 q4 y" G% ^
<P>我见H大叔都成日揾你嗝!!!!!</P>
ikillyou 发表于 2006-5-28 01:13:03 | 显示全部楼层
路过~闪~~
quill 发表于 2006-5-28 01:05:12 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>Laputa81</I>在2006-5-27 16:52:50的发言:</B><BR><BR>
) l" Y+ F3 e2 p, y<P>你都喺打拼音咖????? <BR>
! B8 a$ p- a3 ^<P>我用清华紫光个啵!!!!! <BR>
" P0 }  t" c7 }6 \9 G$ {, ^<P>其实记得个拼音咪得啰,打咗出嚟有D印象个字点样都得啦!!!!!! <BR>
0 V, r! ?! w" ~& D2 z+ |<P>再唔喺咪打词组啰!!!!!!! <BR>
8 P# D. g5 m/ j% D' U% Z<P>你唔话我多事我都好高兴啰!!!!!! <BR>
% o1 _  `8 R# g$ `& f<P>可能喺你少出声嘅啫!!!!!! <BR>
5 N. s- X# a- K; D7 _<P>D人唔会唔理你嘅!!!!!</P></DIV>
. a% c' ]. P4 q2 C0 M<P>
# m1 k0 ]4 a7 m' S7 b4 {" T+ k<P>我用的系~~~智能ABC噶~~哈哈~~等我都D你果个来看看先~~~哈哈</P>
, I# W& V1 U9 i1 |+ d) Y<P>你多事就晤会有甘多人记得你拉~~~我成日出声噶~~不过都系无咩用罗~~哈哈~~~</P>
, p3 _- S( y% H) H  `" f<P>算拉,都系等你来理我呢个孤儿算拉~~哈哈~~~</P>
Laputa81 发表于 2006-5-28 00:52:50 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>quill</I>在2006-5-27 16:43:16的发言:</B><BR><BR>
! V" q, M; e, I* t& f: G' c; X<P>晤系啊,我打拼音噶~~~但系我成日都晤记得D字噶,所以米闹鬼我罗~~~哈哈晤紧要拉~~~</P>* O/ q% `- V# T7 Z3 `) ]
<P>哈哈,我发现系得你理我个哦~~无你系到都无咩人理过我啊~~哈哈</P></DIV>
" ]5 D5 n2 B$ y! l: D<P>你都喺打拼音咖????? . o9 H& M2 Q/ j- @
<P>我用清华紫光个啵!!!!!
0 O& |& _, I* B! @3 a# N& M0 X<P>其实记得个拼音咪得啰,打咗出嚟有D印象个字点样都得啦!!!!!!
% t3 I& Z% |- y<P>再唔喺咪打词组啰!!!!!!! ' j1 a1 D& p" q1 o* {
<P>你唔话我多事我都好高兴啰!!!!!!
9 X: W& z; O' p<P>可能喺你少出声嘅啫!!!!!!
4 I2 }) N( N6 w' U1 ^9 u<P>D人唔会唔理你嘅!!!!!</P>
quill 发表于 2006-5-28 00:43:16 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>Laputa81</I>在2006-5-27 16:34:39的发言:</B><BR><BR>
1 P3 y7 e: s5 k. u; K  t/ w<P>你喺唔喺打五笔咖????? <BR>1 `0 H5 Y# J1 |4 s
<P>唔记得个字啫,唔使咁激啩·······</P>
1 w: t( F: G' q' h) L. w# ^<P>经一事长一智吖嘛!!!!!!</P></DIV>
" s8 M( U' |$ s0 \2 x* q# S: @# Y<P>晤系啊,我打拼音噶~~~但系我成日都晤记得D字噶,所以米闹鬼我罗~~~哈哈晤紧要拉~~~</P>& W0 _; E0 y& O% v- r' `  @
<P>哈哈,我发现系得你理我个哦~~无你系到都无咩人理过我啊~~哈哈</P>
Laputa81 发表于 2006-5-28 00:34:39 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>quill</I>在2006-5-27 16:26:40的发言:</B><BR><BR>% H8 _/ f; W! U
<P>哦原来系甘写个字~~哈哈我成日都唔记得D字噶,我个同学忍唔住会嬲我~~~<BR>
% R: O1 A3 O- W/ |<P>你到底点毕业噶小学?~~~~~<BR>
" \$ T' ~* m  @9 t9 j<P>上次的事情晤算见真情,只可以讲你看清好多也罗~~~~</P></DIV>, a& A/ z9 h2 u, `& ]
<P>你喺唔喺打五笔咖?????
" W1 d; F3 s$ ^5 h" c0 U. h& n<P>唔记得个字啫,唔使咁激啩·······</P>8 N  O/ m+ o: `. T% J- R. Q1 p0 _) |5 c
<P>经一事长一智吖嘛!!!!!!</P>
quill 发表于 2006-5-28 00:26:40 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>Laputa81</I>在2006-5-27 16:09:37的发言:</B><BR><BR>4 N# H' i8 G* L( S
<P>谬论吖嘛!!!!! <BR>1 G) Q2 i3 ]) S' u( S4 D+ y, M% q
<P>其实唔喺你想象中咁好咖咋!!!!! <BR>3 R* C/ U7 f) ~' E6 z$ p5 Q# g6 L0 s
<P>你上次个件事咪就喺叫做患难见真情啰!!!!!!</P></DIV>
! P) G3 c0 @6 Z! ]9 _, H- F% B<P>哦原来系甘写个字~~哈哈我成日都唔记得D字噶,我个同学忍唔住会嬲我~~~
1 P+ p/ B* i: |5 b4 q<P>你到底点毕业噶小学?~~~~~
9 f/ e+ ?6 n" z3 p1 A+ [% G' Q<P>上次的事情晤算见真情,只可以讲你看清好多也罗~~~~</P>
Laputa81 发表于 2006-5-28 00:09:37 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>quill</I>在2006-5-27 15:56:59的发言:</B><BR><BR>5 g/ a: a4 o1 `+ w8 Z" z$ H
<P>% w/ E& d3 U# c# L0 c  n9 b- m
<P>哈哈,我晤会打果个字啊~~无所谓拉你明就得拉~~~</P>
5 H: A1 E# T4 l  W3 f<P>阴谋就系要你地同公司共同进退啊~~呢个系团队精神啊~~~加油拉,有个甘可爱的公司你会好开心噶</P>% \7 a3 Q+ j4 C9 _: ]& B* n
<P>无经历一D也你的感觉系晤会变噶,但系当你经历过一D也的时候就会开始明白另外一D也拉~~</P>
# r/ f# o, j! }7 P% R+ U0 q<P>我同D朋友都系甘觉得噶,他地都话如果无经历好象上次爆炸甘的事情都晤知道有事上来边D人会系自己身边啊~~~</P></DIV>* G# Y) _5 X& [1 ~4 i( L
<P>谬论吖嘛!!!!! , i1 K! M2 a3 }9 l7 K; x' b
<P>其实唔喺你想象中咁好咖咋!!!!!
% ~$ M5 e; y& P) M<P>你上次个件事咪就喺叫做患难见真情啰!!!!!!</P>
quill 发表于 2006-5-27 23:56:59 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>Laputa81</I>在2006-5-27 15:22:25的发言:</B><BR><BR>& z/ y; w% d, k5 x2 `
<P>茂论????? <BR>5 Y& o" T2 \2 F4 g& N% d, q
<P>字都打错!!!!! <BR>& ]( A0 K! s: {( j9 q
<P>咁又唔好咁讲!!!!! <BR>- x1 d1 `2 \8 a7 S: ]& I3 W
<P>分享吓感受之嘛!!!!!! <BR>
5 N7 M9 }% ]" W# K& K<P>你咁啉就错喇!!!!! <BR>
: i# [4 e( V1 f; I5 G7 E! E<P>公司之所以咁做喺有目的咖!!!!! <BR>7 i0 J  v2 a- U" D4 b, e0 `
<P>难听D可以叫阴谋·······</P></DIV>5 j+ I3 R% {  P1 n
<P>
, x+ S) d% h/ }4 i<P>哈哈,我晤会打果个字啊~~无所谓拉你明就得拉~~~</P>& ?+ @# p- v8 ]- \% ]
<P>阴谋就系要你地同公司共同进退啊~~呢个系团队精神啊~~~加油拉,有个甘可爱的公司你会好开心噶</P>
7 [8 Q& w4 z5 s! r! Y! M<P>无经历一D也你的感觉系晤会变噶,但系当你经历过一D也的时候就会开始明白另外一D也拉~~</P>
! m' P+ S+ L9 i5 s<P>我同D朋友都系甘觉得噶,他地都话如果无经历好象上次爆炸甘的事情都晤知道有事上来边D人会系自己身边啊~~~</P>
123下一页