[每日闲聊] 旅行会乐意跟团游吗

Kiver 发布于2024-5-6 09:18 541 次浏览 119 位用户参与讨论   [复制分享主题]
jimmarkken 发表于 2024-5-8 13:36:51 | 显示全部楼层
yukinababy 发表于 2024-5-8 12:39
4 T. p! G' w/ A- o" f: i我都钟意自由旅行

, [" j2 ]8 P" u& l没语言不通噶情况,国内自由行好简单啊

gomicxja 发表于 2024-5-8 13:51:23 | 显示全部楼层

回帖奖励 +3 星梦社区币

朕鉎 发表于 2024-5-6 22:29
+ z& E2 g* }4 t5 c0 i都係睇情况喇,睇下去边度以定咯

3 l, f1 N  h) @3 I% ^3 r4 a是呀,尤其是如果不懂當地語言,跟團比較穩陣

岚冰 发表于 2024-5-8 15:15:13 | 显示全部楼层

yukinababy 发表于 2024-5-8 12:40$ ~5 o) W+ H; f! W$ @% N
毕竟有细路仔老人 跟旅行团先方便省心......
# x. ~- j# D7 l1 k* V4 |
如果可以~我宁愿包车~然后自己plan行程

wind6 发表于 2024-5-8 16:33:26 | 显示全部楼层
raymon 发表于 2024-5-7 19:38
0 A7 v5 v* {# x6 y我之前都系甘计过个条数,好似同自己去差吾得几多。。。。。。
3 D% u/ Y# G- V' n% w- ]: a% {
我就发觉平咗唔少,不过我跟团嘅都係坐旅游大巴嘅,都係省内游为主

wind6 发表于 2024-5-8 16:34:25 | 显示全部楼层
raymon 发表于 2024-5-7 19:39
2 @7 h7 _; A/ e, W+ \5 ^: z  k如果你个团系高铁来回的,其实同自己出系差吾得几多!还会有条件限制。 ...

/ g  d  R% O, E( b# z坐得高铁嘅我都唔跟团嘅,全程自由行

朕鉎 发表于 2024-5-8 16:35:07 | 显示全部楼层
gomicxja 发表于 2024-5-8 13:51+ `2 ], V% G( J. t5 p/ f% `
是呀,尤其是如果不懂當地語言,跟團比較穩陣

% ^  }1 e* ~. o! l$ \嗯嗯,你经常去旅行呢。

朕鉎 发表于 2024-5-8 16:35:29 | 显示全部楼层
岚冰 发表于 2024-5-8 15:15
7 `4 d* w, [) t3 e; R; F& _- E- F& C如果可以~我宁愿包车~然后自己plan行程

% ~0 N9 v( H6 C/ d1 \嗯嗯,咁就去唔到远咯

岚冰 发表于 2024-5-8 16:36:54 | 显示全部楼层

朕鉎 发表于 2024-5-8 16:35
9 d2 U6 j5 E7 g嗯嗯,咁就去唔到远咯

2 H& r8 d! |, o- |1 a% I可以啊~我上次去云南就系包部大车~一家大细~想去边就叫司机去边~就系费用高D~

wind6 发表于 2024-5-8 16:39:19 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-8 05:43
7 D, @  v! Q- V% M6 h  ~非常同意, 交通费酒店住宿同正餐都一定平過自己安排
! y1 w4 e' q5 s) w/ o
而且有啲会安排埋自助餐,虽然啲嘢食麻麻哋

yukinababy 发表于 2024-5-8 16:43:40 | 显示全部楼层

jimmarkken 发表于 2024-5-8 13:36- c$ U$ z- x- ?# N7 M
没语言不通噶情况,国内自由行好简单啊

1 S; {  g: \# O! [6 m2 a5 F会英语就得喇

yukinababy 发表于 2024-5-8 16:44:05 | 显示全部楼层

岚冰 发表于 2024-5-8 15:15
' F4 @% E, L1 p0 K; G如果可以~我宁愿包车~然后自己plan行程

# D9 |8 G9 v; A$ w) d我话国外啊

岚冰 发表于 2024-5-8 17:21:59 | 显示全部楼层
yukinababy 发表于 2024-5-8 16:44
5 `# O) j+ z* i2 y我话国外啊
8 H0 r' n: S, \  E, G0 [
国外就唔可以包车了咩?