[每日闲聊] 饮喜酒,你在意边D嘢

Kiver 发布于2023-12-18 20:41 481 次浏览 68 位用户参与讨论   [复制分享主题]
回帖奖励 15 星梦社区币 回复本帖可获得 3 星梦社区币奖励! 每人限 3 次(中奖概率 30%)
警告:不要为抢红包斋刷贴,讨论、留言与本主题或本主题引申开来的其它话题无关内容,将扣除红包所得10倍。
adhk 发表于 2024-4-19 08:57:27 | 显示全部楼层
raymon 发表于 2024-4-18 22:01
3 f1 J: `# L, w( C8 K3 C( w你都话法了!有时的野,世事无绝对
$ P- ~# y0 O* l; {' L/ V' r1 H5 [  h
翅同乳豬基本都會有嘅

raymon 发表于 2024-4-21 16:37:56 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-19 08:57
- ^! q: e( E! {翅同乳豬基本都會有嘅
. R! I7 p# i5 b  q4 |
你去嘎都太高档了!,翅改成鸡汤,乳猪改成烧味拼盘,都得了!所以话,世事无绝对

raymon 发表于 2024-4-21 16:39:32 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-19 05:461 e+ V% o: M" O; y* {  U2 |. c
有, 老友請你飲你唔去都會做人情啦

* B! M1 {4 }, k/ X1 \呢样野,无得吾做,广府地区,大众大例。

raymon 发表于 2024-4-21 16:40:18 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-19 05:52( J! A, I  {) k/ c' D" A# J
有交情都未必去啦而家四圍都咁亂
5 |1 l3 C' f1 N5 U9 T
家下国内几甘和谐,点会乱?

raymon 发表于 2024-4-21 16:41:00 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-19 08:54# }% V  x, V" A* x0 K* y
飲會有咩好嘢, 唔係來來去去都係嗰啲
7 i* e5 |0 o7 Q+ S8 Y
呢个要看当时的,口味和心情了!

adhk 发表于 2024-4-21 17:39:06 | 显示全部楼层
raymon 发表于 2024-4-21 16:37
, a1 g; h2 y% N  j9 X你去嘎都太高档了!,翅改成鸡汤,乳猪改成烧味拼盘,都得了!所以话,世事无绝对 ...
4 q' D) h) r+ r5 T
大吉利士啦, 嫁女無乳豬, 唔好亂噏俾人鬧你呀

adhk 发表于 2024-4-21 17:42:09 | 显示全部楼层
raymon 发表于 2024-4-21 16:39
) X. g+ x& a: r- E: q+ x) G呢样野,无得吾做,广府地区,大众大例。

b: K3 f& ?/ J$ e9 g) M& f唔識請到當然啋佢都生芒果啦

adhk 发表于 2024-4-21 17:44:14 | 显示全部楼层
- b5 y7 `- I5 v5 M8 Y  w
raymon 发表于 2024-4-21 16:40* E8 @- k! g  [# v7 }5 d+ }
家下国内几甘和谐,点会乱?
0 s* N* g8 ~9 Y' o* |
呢個有係網上睇到嘅都心裏有數啦

adhk 发表于 2024-4-21 19:59:07 | 显示全部楼层
raymon 发表于 2024-4-21 16:41
) `: j: o( i1 J* G% |4 T呢个要看当时的,口味和心情了!

4 `6 @' [; x) `0 V; a/ y2 G- ~基本嘢, 乜口味同心情都係一樣架啦