[每日闲聊] 你是织女还是牛郎?

Kiver 发布于2022-10-10 09:19 7122 次浏览 101 位用户参与讨论   [复制分享主题]
crespo 发表于 2022-10-10 16:21:56 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2022-10-10 16:12
/ A# c/ w; m! K& P- a0 h4 I6 g4 T成个小学,由一年级到六年级都是做同一件事,点会吾记得
& I9 n( a+ b4 X3 n
咁我又冇咁长时间,做过几次遮,后嚟唔记得点解冇咗学雷锋日啦

crespo 发表于 2022-10-10 16:22:56 | 显示全部楼层
hkgolden 发表于 2022-10-10 15:39" S! |9 t" V* j1 F" @! F0 b
都算一種經歷,可以同後生吹噓下以前幾刻苦耐勞

g$ h* g0 E3 U6 S& `) r会照直讲,俾老师搵笨实,雷锋系假既

crespo 发表于 2022-10-10 16:25:35 | 显示全部楼层
HQS 发表于 2022-10-10 13:44
9 O# b) r! K! A; |; X' n- O问题是这种,能玩吗?

& G* b% T. j1 ]织女喔,揸针噶喔,咁都敢玩

Kiver 发表于 2022-10-10 16:33:05 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-10-10 16:21
& ^7 U% S3 H1 M0 z% s咁我又冇咁长时间,做过几次遮,后嚟唔记得点解冇咗学雷锋日啦
; _7 P  ~$ b! m' t9 V5 g
依家的学校宣传的确少了; I; h- L& |' T% Q% W

* e2 J2 W) S" ]本身社会都变了,变成以财富论英雄' K9 U$ T( d/ N  B3 R

" u  G  C8 c- m2 _# J. x) n所以才甘鬼多人做坏本身就不大的分享圈

crespo 发表于 2022-10-10 17:06:59 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2022-10-10 16:33
$ V9 }9 B: R- f, U% p依家的学校宣传的确少了
+ [$ D! \- K1 S1 h  T0 O
# J% `2 Y7 [3 E9 r" @本身社会都变了,变成以财富论英雄
! j# c2 h; m% X
的确好悲哀~~

HQS 发表于 2022-10-10 17:23:23 | 显示全部楼层
hkgolden 发表于 2022-10-10 15:35
4 |3 D- [( s- s( Y! S男仔識補衣服都算唔錯喇

+ M7 U9 r9 m; I$ I9 B6 `: X, ]- H% [說明窮,一般人不是不穿扔一边,就是直接买一件新的

HQS 发表于 2022-10-10 17:24:28 | 显示全部楼层
hkgolden 发表于 2022-10-10 15:38. a- u7 P6 d$ y: V( e5 v: n
係啵,我真係有眼不識泰山

# U) J! ?$ U# ?5 B' K鼎鼎大名的冠希哥,女儿都上小学了吧

HQS 发表于 2022-10-10 17:25:32 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-10-10 16:25
/ X# \$ M( r& k, d7 P% p4 N6 p织女喔,揸针噶喔,咁都敢玩

5 B& k' L+ N- f# N: o! ~$ i所以呀,他估计内容都没看清楚

crespo 发表于 2022-10-10 17:28:25 | 显示全部楼层
HQS 发表于 2022-10-10 17:25
5 ~" f( {( M" x8 x7 F# r所以呀,他估计内容都没看清楚

' {3 J8 a  O# D有d人会终于玩道具既,佢会唔会系果种啊

HQS 发表于 2022-10-10 17:33:35 | 显示全部楼层

回帖奖励 +5 星梦社区币

crespo 发表于 2022-10-10 17:281 L  D$ r( x6 L0 V2 @$ I
有d人会终于玩道具既,佢会唔会系果种啊
9 y, D; Q* `  Q
这个可能性太低了吧?难道是“主人的任务罢了”?

勇者罗兰 发表于 2022-10-10 17:53:53 | 显示全部楼层

回帖奖励 +5 星梦社区币

小学学过少少,仅限少少,而且日常冇机会用,而且烂左咪买新噶

crespo 发表于 2022-10-10 18:00:41 | 显示全部楼层
勇者罗兰 发表于 2022-10-10 17:538 v  s7 ^; B& A
小学学过少少,仅限少少,而且日常冇机会用,而且烂左咪买新噶

/ E" F2 L" ?6 z. d2 F. `都系买新噶啦,冇人修补噶啦