[其它更多] 《性教育,是咁的》 The sex Education Show

一片晴天 发布于2022-9-12 11:01 1594 次浏览 19 位用户参与讨论   [复制分享主题]
10社区币
7 a  i! e& m% v* F
' W+ U: P( q/ {0 p. @0 d: e纪录片 英文名为《The sex Educa-tion Show》,是2008英国制作的性教育节目。
$ F8 Z$ M- ^: m* q' U0 H2012年11月起首播由英国制作的性教育节目《ThesexEducationShow》,重新包装成《性教育,是咁的》(《性教育,是这样的》)推出。  S1 Z' G+ H# g
操场须知 第一季 The sex Education Show Season 1 (2008) & \, s8 [+ x% o1 ]

6 C0 Q) c" k' P" \( z; \稳来稳去稳唔倒,来呢度问问大佬们。6 O4 V2 ~; Z7 \0 P6 v% @

已有(19)人评论

OGRE_凰 发表于 2022-9-12 12:05:42 | 显示全部楼层
呢个可以俾小朋友睇?

一片晴天 发表于 2022-9-12 12:31:41 | 显示全部楼层
OGRE_凰 发表于 2022-9-12 12:05
) D0 q  Y, G, ~. `7 v! n呢个可以俾小朋友睇?
% n5 L" N% A. i# @* B+ m3 W
点先叫小朋友先?少年需要正确的性教育啦。而不是从黄片果度学习。

一片晴天 发表于 2022-9-12 12:32:50 | 显示全部楼层
OGRE_凰 发表于 2022-9-12 12:058 I4 G0 {$ _- ]
呢个可以俾小朋友睇?

$ r4 v+ e' c9 Z3 m4 j国内性教育方面太匮乏,实在是没咩可以睇的。才找的外国纪录片,没办法。

_M_U_ 发表于 2022-9-12 20:35:48 | 显示全部楼层
OGRE_凰 发表于 2022-9-12 12:05
5 E2 M9 n8 {7 t. c8 x呢个可以俾小朋友睇?

; n1 U) `0 Z2 S: P人地就系影俾小朋友睇嘅

xiaomamazi 发表于 2022-9-12 22:06:23 | 显示全部楼层
我记得初中时学校有组织全级去睇性教育片

一片晴天 发表于 2022-9-13 06:10:46 | 显示全部楼层
xiaomamazi 发表于 2022-9-12 22:06
) w, A0 l9 K, A2 G+ V我记得初中时学校有组织全级去睇性教育片
$ H0 R! a- ~% L6 f8 U1 g$ B$ D
在学校里面看的哪些,好多都没认真学的,都在那里笑。

hkgolden 发表于 2022-9-24 16:22:17 | 显示全部楼层
搵過搵唔到,只搵到"sex Education" 外國劇集,完全另一樣嘢來。
- l3 \# s" G4 H0 k* {0 h望真啲先知樓主要嘅應該係香港nowtv嗰個節目("性教育,是咁的")  ,搵咗資料曾經係now101台播出,但係而家連呢個101台都執埋,相信機會渺茫

一片晴天 发表于 2022-9-24 19:17:31 | 显示全部楼层
hkgolden 发表于 2022-9-24 16:22+ |& H! R# t) l
搵過搵唔到,只搵到"sex Education" 外國劇集,完全另一樣嘢來。
! L. ]( E0 A6 Y9 G9 k! Y望真啲先知樓主要嘅應該係香港nowtv嗰個節 ...

; [. x: i1 w; T8 t谢谢你。我稳到bt下载到了,清晰度不好,不过好过没。第一季有一个字幕组翻译,其他都没有,就当看点人体素材。

hkgolden 发表于 2022-9-24 20:22:21 | 显示全部楼层
一片晴天 发表于 2022-9-24 19:17) f/ ]6 y4 E+ I0 G
谢谢你。我稳到bt下载到了,清晰度不好,不过好过没。第一季有一个字幕组翻译,其他都没有,就当看点人体 ...
( c6 M$ ?) [" X5 c+ V. G
誤會咗你想要nowtv嗰套添 2 [# j% }, m- m" x
  P/ e* Q  U8 M- {! E
7 O( S2 K8 r0 B

一片晴天 发表于 2022-9-24 21:25:02 | 显示全部楼层
hkgolden 发表于 2022-9-24 20:22, o3 S9 l* p  E+ E! Z
誤會咗你想要nowtv嗰套添

7 y$ D. y4 N$ H, x# ]- U不是啊,我本来是要"性教育,是咁的"教育片,不是美剧###性##爱###自修室。

davidmeng 发表于 2022-9-29 12:31:46 | 显示全部楼层
不知是否有粵語呢?

12下一页