[新闻资讯] 猪肉价格连续22周回落:累计跌幅达54.6%,已跌破养殖成本

Kiver 发布于2021-6-27 09:36 3629 次浏览 29 位用户参与讨论   [复制分享主题]
Kiver 发表于 2021-6-27 23:33:54 | 显示全部楼层
mkdi 发表于 2021-6-27 23:20
8 i: Z. N. s7 `3 I# Q表示,有時豬肉都食唔起。唯有,改食海鮮好過啦!因為,蝦仲平過D肉。大約20幾蚊就有交易啦 ...
$ j$ ^: o0 k# V9 V9 l2 `5 `/ L. u
食得多,尿酸高啊!!!

Kiver 发表于 2021-6-27 23:34:24 | 显示全部楼层
艾班 发表于 2021-6-27 16:21
; f5 @' b, f" e$ c2 C你买送都要出去啊

`. p+ k$ a  _2 b* l真的咬文了!!
" v# X# \+ G5 f2 I7 `

mkdi 发表于 2021-6-27 23:35:46 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-6-27 23:33
( n) X8 Q( A' Z: `! U# Y2 \7 g食得多,尿酸高啊!!!

/ s7 s+ i- ^+ t% t8 @5 u一個星期一次啫

Kiver 发表于 2021-6-27 23:39:15 | 显示全部楼层
mkdi 发表于 2021-6-27 23:35! I; R1 j' M8 m8 F
一個星期一次啫

/ H, n( I" @9 [6 A! \& n餐标丰富!7 A8 ]+ F/ R- b

: ~6 v& L; T4 X' a9 x; X海鲜,一个月如果没有人请饮,可能都冇食一次

mkdi 发表于 2021-6-27 23:57:27 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-6-27 23:39
" J5 l) l5 o; q餐标丰富!- \9 d9 i; g9 l4 k1 q. O

( Y% E7 m, C/ }" |( A$ o海鲜,一个月如果没有人请饮,可能都冇食一次
! ?2 N+ a2 v+ y- [0 r) W
睇來,你哋好少食啊!

Kiver 发表于 2021-6-28 08:35:08 | 显示全部楼层
mkdi 发表于 2021-6-27 23:57
1 T. L2 o+ P+ f睇來,你哋好少食啊!

. [& j& G. H  b6 [$ D+ ^& @/ Y的确好少食
" b1 e" f$ Q3 g' B1 n$ a  ?4 P* k
6 a% T% l* i! E0 z( S: J附近没有海鲜卖,要去几远下才有

shiraishi 发表于 2021-6-28 08:46:16 | 显示全部楼层
已经冇钱食肉

chrisrex 发表于 2021-6-28 18:27:49 | 显示全部楼层
几时跌到个位数/斤呢

Kiver 发表于 2021-6-28 20:06:59 | 显示全部楼层
chrisrex 发表于 2021-6-28 18:27
8 N$ B* q" t; n8 H, j5 V) H几时跌到个位数/斤呢

7 E* @- H  R  W. ~  o5 x; J5 b. L出栏价是个位数啊

NekkiBasara 发表于 2021-6-28 22:36:53 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-6-27 12:26
" z! ?# `. q/ i9 ?! Y3 T排骨普遍在32-38元之间
  t7 O$ d% r; {! F5 ^
0 U$ g  M0 t0 ]9 Y' w新闻天天讲猪肉降价

, {7 d4 f  H4 l8 s锦丰我姨丈开的- -

gzna0626 发表于 2021-6-29 15:04:29 | 显示全部楼层
我表哥就系养猪户,目前系惨到爆

Kiver 发表于 2021-6-29 15:16:17 | 显示全部楼层
gzna0626 发表于 2021-6-29 15:04
6 @+ z$ z* Q- {9 l! y) x( ]我表哥就系养猪户,目前系惨到爆
8 ]$ w$ E6 O, \$ \0 S5 Z& @9 Y
之前不是赚到笑??