跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

時間顯示統一性問題 - minor

kwanyeung 发布于2011-7-7 01:44 2160 次浏览 15 位用户参与讨论   [复制分享主题]
本帖最后由 kwanyeung 于 2011-7-7 05:13 编辑 8 J% {& e* v' Y# a8 Y

9 r/ L/ _+ a4 m7 K一個小小嘅問題。5 x" ?7 K' `0 I8 _5 ~* h' [
發現PM嗰到時間顯示為:0 u  ?2 i) s5 R
untitled.PNG / N. I+ \. k& P# T7 \4 u" M

6 D# Z/ r5 t6 r. z; K) m但平時睇帖嗰到又變返昨天,好唔統一。1 h$ ?9 I/ d. S7 V  o
我覺得一係就改晒做廣東話。一係就變返所謂嘅標準中文。(好耐之前紙巾提過再粵語化,莫非係改咗一啲又唔記得改啲)/ F1 |4 ?8 E, j: q8 x, \+ t
4 q5 X* [8 I/ g. T
不過係小問題所以可以無視。

已有(15)人评论

chrisrex 发表于 2011-7-7 01:54:10 | 显示全部楼层
瞓觉前嚟撑下场先

老威 发表于 2011-7-7 05:09:42 | 显示全部楼层
表示不明白

kental 发表于 2011-7-7 07:21:29 | 显示全部楼层
难怪我觉得有D咩奇怪甘顺口噶;原来系“寻日”;哇哇哇哇,好有本论坛气色哇

inber 发表于 2011-7-7 07:36:47 | 显示全部楼层
ky兄真系細心

Kiver 发表于 2011-7-7 08:33:19 | 显示全部楼层
一個小小嘅問題。
+ [3 b6 E+ s6 S! l' z9 L* `發現PM嗰到時間顯示為:  s9 D: R7 U; b4 e3 ?

/ c5 O6 M- I! _
" c: ~% h3 R0 b/ _2 I但平時睇帖嗰到又變返昨天,好唔統一。
% U# x* N& I3 b我覺得一係就改晒 ...
. C9 h! u8 s1 x2 N2 m4 H6 `  v+ \# @& dkwanyeung 发表于 2011-7-7 01:44

6 _( p9 y- N. E3 L7 e! H  j# M' X5 [# j
$ T2 @, t! |; P2 A
    应了你第二句' n- B& m8 ^7 z: W" J# @
5 t2 t$ r5 n# I, r" T! E
因为有些地方的语言包稳吾到~~~5 I) h2 ~" A+ `; w4 [) I0 y+ B8 D
所以无改到~

kevinchan 发表于 2011-7-7 08:57:24 | 显示全部楼层
貌似KY当年喺我张贴都提出过呢个问题嘞

kwanyeung 发表于 2011-7-7 09:08:17 | 显示全部楼层
貌似KY当年喺我张贴都提出过呢个问题嘞2 ~; I8 M6 l( `, u6 G/ l0 O% J
kevinchan 发表于 2011-7-7 08:57

' O7 V6 j) m* s7 v* u) w你個咩帖呀。冇乜印象喎。

aubert22 发表于 2011-7-7 09:21:34 | 显示全部楼层
观察入微~~

ConvoyChan 发表于 2011-7-7 18:05:08 | 显示全部楼层
从来都冇注意时间日期既路过。。。。。

aaron81 发表于 2011-7-7 23:46:50 | 显示全部楼层
小问题,睇得明就OK了!

FeTale 发表于 2011-7-8 08:25:16 | 显示全部楼层
粤语化应该没必要吧,方便交流用书面国语

12下一页