[粤语动画] 求幽遊白書 冥界死鬥篇(電影版)(D5~4.16GB][粵/日語~中/英文字幕]中文字幕

LAIKAHEI 发布于2011-3-4 16:05 2660 次浏览 23 位用户参与讨论   [复制分享主题]
300社区币

# h% p/ e7 S. N7 X! w0 x求 幽遊白書 冥界死鬥篇(電影版)(D5~4.16GB][粵/日語~中/英文字幕] 的中文字幕
! s6 \$ m: ]9 r% q3 A
: V$ D, ?( \; E6 L  l9 s有冇朋友識將dvd中抽取出來的sub字幕轉成srt字幕....
0 N1 Y# w! l9 Z0 F& a7 [我試用過好多抽取字幕既軟件都不支持中文字幕,變灑d亂馬咁...; C; Y! |1 h" ?* j; r0 i
VTS_01_0.RAR<----- 呢個係DVD抽左出黎既sub字幕...酬勞方面已加碼~&#9834;(*ω*)

已有(23)人评论

ET0-0 发表于 2011-3-4 19:17:13 | 显示全部楼层
求 幽遊白書 冥界死鬥篇(電影版)(D5~4.16GB][粵/日語~中/英文字幕] 的中文字幕9 S! B6 w8 C+ v0 O  G) {8 q. G  W

6 k% X' a& w) @5 G# W* B有冇朋友識將dvd中抽取出 ...
, R' G5 m+ O% K! _LAIKAHEI 发表于 2011-3-4 16:05
" W- j9 r8 O1 m( O# X- @$ f

0 Q" {8 \, W& X: @5 x- w5 G$ x5 D% ?; |, ^( p; _0 V
    楼主你搵下旧帖喇 有驾 应该系幽助的帖

wulove 发表于 2011-3-4 20:24:07 | 显示全部楼层
回复 1# LAIKAHEI
6 p) k7 @6 L2 f2 v
$ \* m0 j  s. k% x( _) P* r
- N1 _* J9 Q' c# r    呢隻我有買dvd wo...

help6288 发表于 2011-3-4 20:49:47 | 显示全部楼层
你有sub檔???) E8 @, x6 b6 Z7 _" |
我可以幫下你轉成srt8 |9 R8 h; D+ n

李嘉明 发表于 2011-3-4 22:05:33 | 显示全部楼层
回复 4# help6288 / _( }+ S! ~4 n! y7 W7 _
str和sub沒什麼分別

梦之星际 发表于 2011-3-4 22:34:26 | 显示全部楼层
本帖最后由 梦之星际 于 2011-3-4 22:40 编辑 7 f2 f) ^1 J$ P$ I. A. O! W
回复  help6288
$ \, r* w6 V& r4 j- Gstr和sub沒什麼分別
& U( ^" f, p7 x1 ?6 ~" Q4 g3 r7 m李嘉明 发表于 2011-3-4 22:05
# u0 q1 R& U; i7 B0 e, M5 S- S
  s1 R9 z3 ]6 Z& L" I/ ^  |
  m4 W, x8 M# H+ ?/ {
    点会无分别,一个系文本字幕,一个系图形字幕6 v& J; b5 ]' h4 l9 {- o! |7 Z
   唔知楼主系用咩转呢?我用过idxsubocr,只系见过好少错字

help6288 发表于 2011-3-4 23:51:56 | 显示全部楼层
点会无分别,一个系文本字幕,一个系图形字幕
2 F% s! f- ^) X8 s! K* f6 O   唔知楼主系用咩转呢?我用过idxsubocr,只系见 ...
+ R3 h. Y5 B, Y! A6 U梦之星际 发表于 2011-3-4 22:34

2 H! Y, i' Y( x3 i
5 m6 D" a( F* L+ t
! F# v1 T9 L' w! A, J    多謝你幫我回答....
4 o  W) J; e5 w& h+ M' P* csub同srt檔...係人都會要srt啦4 B, q" S; T! t9 Z) {

# f+ r4 A. B* \" h. Sidxsubocr真係會有錯字...所以要校對

迪格斯 发表于 2011-3-4 23:58:23 | 显示全部楼层
直接保留dvd字幕唔好咩?仲要转字幕出來?不明真相的群众路过的。

ET0-0 发表于 2011-3-5 00:03:28 | 显示全部楼层
以前幽助帖子个度无字幕文件乜

梦之星际 发表于 2011-3-5 00:42:56 | 显示全部楼层
本帖最后由 梦之星际 于 2011-3-5 00:45 编辑 ) x6 b  \3 m3 i% ?4 |1 x( w+ ^
多謝你幫我回答....
% K, h% R) |  Q" O6 E& asub同srt檔...係人都會要srt啦
) m$ J( d! s5 S4 `' L8 P; z& z, P0 s' }3 l! _& `
idxsubocr真係會有錯字...所以要校 ...1 r) I. ^" F: U$ G( U# R+ r
help6288 发表于 2011-3-4 23:51
* _2 s1 ]5 \, N) B
8 g6 Y+ A' S1 u$ {
1 |8 c9 W; L- v# u0 g! X1 V& |$ z/ o
    唔使多谢,的确系多数人都要srt,贪距方便修改,) B2 t1 h8 I* T8 w# U
   不过校对太累了,宜家我都懒得去转了

梦之星际 发表于 2011-3-5 00:44:46 | 显示全部楼层
直接保留dvd字幕唔好咩?仲要转字幕出來?不明真相的群众路过的。. G% l+ w0 g' f& y" s
迪格斯 发表于 2011-3-4 23:58
' |. f7 n7 }$ ]: }6 @+ F! N! U+ M

" B- y- I3 \4 ]( {2 P9 ?. `& Z: P  l, z! A
    srt比sub较易修改

LAIKAHEI 发表于 2011-3-5 01:08:56 | 显示全部楼层
楼主你搵下旧帖喇 有驾 应该系幽助的帖6 u5 X3 a; b8 \
ET0-0 发表于 2011-3-4 19:17
4 m+ z# ]6 t; I0 u
隻DVD我都有下..我只係想單獨要個中文字幕...

12下一页