[真人特摄] [原創][東京地震8.0][粵日雙語][BD 1080p][共11集完](補115+換片源)

漫步雲端 发布于2010-12-2 03:08 11605 次浏览 122 位用户参与讨论    关闭   [复制分享主题]
漫步雲端 发表于 2010-12-6 13:54:09 | 显示全部楼层
第2集同第3集噶连接一样.....- k& m1 z1 U; w
panzcheng 发表于 2010-12-6 13:42

# K$ H' C% L: A4 D
$ q& j* b6 F' J& m! v% k. i3 {
6 K2 E- c- y! m- p$ {   
9 Z$ k8 D1 q- D4 ?$ v* `搞錯咗....怪不知03集沒人下載到= =

mcnynbajay 发表于 2010-12-6 19:39:14 | 显示全部楼层
多謝提供 方便的話可唔可以提供原帖出處?因為呢套仲未更新完: z1 H7 H3 U# |# b0 B( e
無理由每次更新都要麻煩 ...
" W4 Z' t; M& k漫步雲端 发表于 2010-12-6 07:46
" j: j: ?, k0 Y- a2 E6 H
動漫花園的U2PT站的某貼更新喔~~你有無註冊到了U2了,有的咪貼出處咯,無就,PM我咪得咯!
( `: `6 l  N6 ^' E. m5 x; O
0 p% @6 e6 X% H: _/ H  I; d/ I4 a啱先出了,錄影版的《會長是女僕大人》,你訓晚就竟然睇左,又系幽助私底下交流分享?

YM 发表于 2010-12-6 21:53:37 | 显示全部楼层
東京地震8.0BDRip粵日雙語合成甘正一定要來支持啊多謝曬。

漫步雲端 发表于 2010-12-7 00:56:41 | 显示全部楼层
0 z8 Y1 U8 `. m3 B
動漫花園的U2PT站的某貼更新喔~~你有無註冊到了U2了,有的咪貼出處咯,無就,PM我咪得咯!
# P  Y3 ~/ C* O  D' J
% }! S5 v* o1 J' @* j8 d啱先出了, ...# O2 s. z4 C9 w$ \( v+ e
mcnynbajay 发表于 2010-12-6 19:39
/ {' L4 A6 D8 [3 G
1 j  c+ h$ B' Q
5 q6 d5 K3 [" G8 a' M% ?, w  r

' b9 E) O  T! k& g我下載咗一集但是壓縮包有密碼啊,都解壓唔到 你有沒解壓碼啊?我跟住又系SHARE上掛咗一套想對比下邊個畫質好啲; K' z+ T6 a  w7 X9 _( u
雖然大小都系差唔多...幽助佢話又新錄咗呢套 咁新嘢喎當然想睇下啦 所以叫佢比我試睇先囖= =

mcnynbajay 发表于 2010-12-7 07:16:16 | 显示全部楼层
我下載咗一集但是壓縮包有密碼啊,都解壓唔到 你有沒解壓碼啊?我跟住又系SHARE上掛咗一套想對 ...# N3 G( v3 H! ^/ O2 L
漫步雲端 发表于 2010-12-7 00:56

7 X7 `- e  M, v( |1 @% \6 \0 j% K/ N( X" n

/ n3 ]( Q) z, g1 T    唔好意思了~~個帖真的無帖出密碼的~我剛糾結了好耐,PM左壓制者了~今早先回覆了!
- n+ ]. |1 o0 {" d
游客,本帖隐藏的内容需要积分高于 2000 才可浏览,您当前积分为 0

漫步雲端 发表于 2010-12-7 12:47:27 | 显示全部楼层
' `9 j. s6 Q3 ~! b/ o( ]
唔好意思了~~個帖真的無帖出密碼的~我剛糾結了好耐,PM左壓制者了~今早先回覆了!
/ O9 q9 k! [+ l$ n$ x**** ...
5 d  N# D2 b; c2 D4 @6 O2 E: C2 D  `mcnynbajay 发表于 2010-12-7 07:16
& o+ b* b4 T$ c8 S5 s- E, L! f

+ F0 \2 [5 k3 I3 {% `$ p% ?/ u# j2 B

- u) j; V+ h5 r3 Q; M3 M5 u剛才兩個版本做過對比,你個版本啲色彩好似深少少畫質基本上都系差不多% [" Q: O7 T- c0 [8 h3 \) f- _
不過音頻方面你個系320 AAC 個我264 AAC,想就想收你的版本 但是又系SHARE上拖咗: i8 N# }+ M( ?  H* g
而家正糾結中家裡小水管洗版不容易

mcnynbajay 发表于 2010-12-7 20:33:16 | 显示全部楼层
剛才兩個版本做過對比,你個版本啲色彩好似深少少畫質基本上都系差不多
" u. Z- a! H+ v) `9 `( \不過音頻方面你個系32 ...
5 _! u6 C& ?! [8 f. @漫步雲端 发表于 2010-12-7 12:47

% N$ T' `5 W$ w# z; M. X我理得色彩邊個深了,我一律用QQ影音的畫質增強功能提高色彩嘅了~~畫質基本上睇唔出分別的~~除非用152寸大屏幕睇了,哈哈7 v, v7 I" \" n3 u5 [
音頻亦一樣,邊個比特率高,我都聽唔出分別嘅了~~4 H, i; f- @; a1 {$ k. X. s) c
只要壓制出的容量要適中,BDRIP,基本500M-1.5G可以接受的~2G就……1 F, s% Z7 x0 F0 u' q& c
還有我多數收網盤分流或發佈的版本~~無自拖原發的地方PT或BT的~
* u/ L3 s' q: y; Y
9 v' v0 i1 j" e4 y" Z8 M; y你會糾結自己的小水管?唔系呱,你之前唔系話自己單位可以過M/S的~~    可惡的大水管!

Batcat 发表于 2010-12-7 20:46:21 | 显示全部楼层
我下載咗一集但是壓縮包有密碼啊,都解壓唔到 你有沒解壓碼啊?我跟住又系SHARE上掛咗一套想對 ...
+ R; d1 ]6 D9 J/ G0 r" S$ q6 k漫步雲端 发表于 2010-12-7 00:56

y* g3 y& y$ r+ L$ \5 O" |+ N8 }% |
1 _4 k' @; ?; ~* c0 T. ^4 ?. W
   系u2個mu版度下既?唔通系我個個版?

漫步雲端 发表于 2010-12-7 22:09:59 | 显示全部楼层
我理得色彩邊個深了,我一律用QQ影音的畫質增強功能提高色彩嘅了~~畫質基本上睇唔出分別的~~除非用152寸大 ...
0 D5 K4 S: p  X( {/ \mcnynbajay 发表于 2010-12-7 20:33
3 X7 m/ P; r' N. P* R" i9 n  y% U

! G6 o2 F! W0 X8 T% j
0 a9 T! @% N' X! Y    ) j& ?" U% ]- E8 k6 v: }5 I$ Z
單位而家嚴格限制上傳下載,發現一次就扣100' z+ Z* t1 `" n. o7 R; q  ?% R
都系果啲人不自覺掛BT唔限速整個網絡卡死曬 跟住就畀老細發現

漫步雲端 发表于 2010-12-7 22:15:47 | 显示全部楼层
系u2個mu版度下既?唔通系我個個版?
6 `" m5 Y$ A( W4 bkruouo 发表于 2010-12-7 20:46

. F# m" m2 K4 q; u0 p
3 J: E, p1 k, O. F& i# _
, a9 |4 H7 P. B% r( f   
& [" _  m$ B. D( E唔清楚呢,不過對下大小就知啦

mcnynbajay 发表于 2010-12-7 22:17:25 | 显示全部楼层
單位而家嚴格限制上傳下載,發現一次就扣100
7 i7 z* B/ J  S都系果啲人不自覺掛BT唔限速整個網絡卡死曬 跟住 ...+ }6 L# N- y+ f, h) [) v
漫步雲端 发表于 2010-12-7 22:09

7 C% r5 J  ?% h9 G$ M  n 果D人當中,梗包括埋你了~~+ M# B( e. e0 n; g4 v# A
若果真的限制左,你更新BD大檔的咪好大鴨梨咯~~但又唔見有絲毫影響喔~~K-ON的BD過G都照樣更新……

漫步雲端 发表于 2010-12-7 22:26:46 | 显示全部楼层
果D人當中,梗包括埋你了~~0 Z+ k$ x& Q# K# V" D2 |
若果真的限制左,你更新BD大檔的咪好大鴨梨咯~~但又唔見有絲毫影響喔 ...8 j$ y0 Z8 Q  S7 i
mcnynbajay 发表于 2010-12-7 22:17

- W' e" |' F" B
( G1 N% x0 _; U, V
7 e: Z( `) L- z; s   
9 S0 `1 J/ U! l' E5 Z我頂多用10M,但是佢地就用到盡完全不客氣..
/ y: f" z' K& x. u5 e5 W8 E) r6 L4 i- m' t+ D- I( |' ~
而家偷偷傳囖 或者系企傳