[每日闲聊] 天朝的确是和谐社会

cctv 发布于2010-8-23 17:51 1472 次浏览 26 位用户参与讨论     [复制分享主题]
ce7441285 发表于 2010-8-23 20:47:54 | 显示全部楼层
. U* P% Y7 u7 Z% F1 M  Z; H5 [
好正常,见怪不怪........==

kenhai74 发表于 2010-8-23 20:48:17 | 显示全部楼层
我就觉得好正常,一党专政就会系咁样噶喇!所以我唔觉得有惊喜嘅感觉!

aaron81 发表于 2010-8-23 22:14:50 | 显示全部楼层
反映各国特色

wjr5200 发表于 2010-8-23 22:25:41 | 显示全部楼层
郁唔郁就天朝天朝,天朝真系唔掂呢个国家早就亡国啦5 d. j& a) p# N+ n
如果人民大会堂出现人D果D情况,会有几乱啦,我地国家人太多,一乱就咩都无了
: E) u! s8 P9 \/ @. j% w
5 p4 V, ^- d) [" M有句话好经典,原话唔记得了大概就系话唔好想国家为你做D咩,而应该想你能够为国家做D咩,有本事的人改变世界,一般人只能适应世界,有改变唔到又适应唔到既只会被淘汰( ^: ?2 \0 d, n9 A( v) J3 ]' j4 B

. _2 Y7 _% O8 F0 R5 z  m. ]今日手痕,多打几个字

wjr5200 发表于 2010-8-23 22:28:22 | 显示全部楼层
台湾唔系外国。。。2 a) H3 [& _# p1 c/ y  y/ Z) \" |
alexhus 发表于 2010-8-23 20:31

U( J1 t' G% N; W2 d0 t/ B7 _8 o2 P- J5 H

1 r  D- l7 I- m# A9 {% n    至少巨地系甘认为,呢个世界除左中国大陆,应该好多都系甘认为

小恶崽 发表于 2010-8-23 22:41:21 | 显示全部楼层
打不过,不如训教??

eegbook 发表于 2010-8-24 07:52:29 | 显示全部楼层
我见到日本仔玩胸袭哦。

エツクス 发表于 2010-8-24 09:33:03 | 显示全部楼层
我见到日本仔玩胸袭哦。' f- B2 k* ~' h& W9 V7 z
eegbook 发表于 2010-8-24 07:52 AM
- S( V& ]; U+ z! B: j- v1 n
" a. G0 t: y1 w) ~# q

) u( {* k3 L2 Q8 K2 E0 p& f    居然有只盐猪手畀人映到正一正

kyo1983 发表于 2010-8-24 09:35:52 | 显示全部楼层
台湾唔系外国。。。" ]6 b- L. c5 P9 d
alexhus 发表于 2010-8-23 20:31

: X- Y! i% `& R2 k  {6 m4 {) ?0 q3 h0 P. F' Y

4 S- N8 W) b" o, V  a5 r    嗯,应该叫中国台湾,唔系会俾人河蟹的

kidhitomi 发表于 2010-8-24 10:31:20 | 显示全部楼层
冇乜话实际5实际 上面无论系乱晒大龙同有人睡觉同样有一个特点: Y5 y. {5 U3 s# @, \+ n
就系个会开起来毫无意义 开会开到打架甘可以 ...5 G* N* O2 x" K3 K- _
157972678 发表于 2010-8-23 18:40

5 t2 X- d! K- @3 i+ d( v3 d4 u4 e. D' l; Z% x' {% g/ m

. w' i' l* u/ L) u" `同感~~

小c 发表于 2010-8-25 08:33:55 | 显示全部楼层
领导到甘样,甘下面既人米仲更乱!

ninihaoha 发表于 2010-8-25 09:03:34 | 显示全部楼层
某程度上是的。。。