[动漫讨论] 你最钟意既TVB粤语配音声优?

rihk 发布于2010-7-29 23:00 9069 次浏览 92 位用户参与讨论     [复制分享主题]
eegbook 发表于 2010-8-1 14:20:10 | 显示全部楼层
叮噹唔喺林保全配嘅咩??: A+ Q# W; `: O! J& W
Laputa81 发表于 2010-8-1 10:33
* p' {+ R! F3 S) V

5 K. J" E: n4 [' p$ m6 [/ k, q6 h
- {/ q) b8 d6 D$ M8 t$ w  ?$ x2 [' X    系吖,其实佢个样都几叮噹下。

ce7441285 发表于 2010-8-1 17:48:56 | 显示全部楼层
我呢度有电视台封锁,睇唔到。。。。。

Laputa81 发表于 2010-8-1 18:31:50 | 显示全部楼层
系吖,其实佢个样都几叮噹下。& z3 ~. O4 Z$ @, j7 v$ ]
eegbook 发表于 2010-8-1 14:20

) A+ f; R# ~# h7 y% d# J
) c3 t( k. ^- A! D: k1 ^3 Q: a' l3 j6 `/ [
    佢喺千奇百趣入面个旁述都几盏鬼~~~

kevinchan 发表于 2010-8-1 20:58:24 | 显示全部楼层
系吖,其实佢个样都几叮噹下。* k5 R6 [- x- \9 K
eegbook 发表于 2010-8-1 14:20
" a  ~( X5 i! T* l2 N$ f
# [( K( K5 C* g2 u
( `) t$ i. Q# U) g% V1 H
    睇佢个样真係估唔到佢把声会咁得意,真係人不可以貌相

东方快意 发表于 2010-8-2 14:34:50 | 显示全部楼层
之米就係配碇真治果个咯!唔知叫咩名!!!
5 ?. C: B* F/ H. p/ q  e8 snetasa 发表于 2010-7-31 06:31

) g4 k* ]* i% f$ L0 ?2 o  B+ Y6 }0 c  O
  _6 M" j- P6 ~0 b
    陈廷轩,配过犬夜叉,鬼宿,剑心诸多俊男主角,现在TVB,主要在剧集果边,在动画组成日配大叔,银魂里面嘅近藤勋系佢配嘅。。。

riumoon 发表于 2010-8-2 16:15:03 | 显示全部楼层
$ Y+ L& J, K  t6 b" c* l
礼服蒙面侠?
2 o& l: G3 K. s# g  dchrisrex 发表于 2010-7-30 10:29
1 R2 C3 R5 C( M! U

7 u- Y* a. H* [; |8 _6 V
1 \3 ^  p$ \7 z4 ~; N    乜唔係黑龍俠影的黑龍俠嗎

chrisrex 发表于 2010-8-2 21:10:18 | 显示全部楼层
乜唔係黑龍俠影的黑龍俠嗎
; K/ d% T5 S2 N& L$ B# R) zriumoon 发表于 2010-8-2 04:15 PM
0 g* ~' w1 D7 D3 i- L0 _( h$ Z
2 v$ B5 M: ]6 a% b1 T& b! f
4 E# \* v1 G' i2 g" k
    唔知啊,净係见到佢幪面咋~所以咪估下囉~

eegbook 发表于 2010-8-3 06:31:41 | 显示全部楼层
唔知啊,净係见到佢幪面咋~所以咪估下囉~
2 l0 j& u/ \; }% ^( t1 echrisrex 发表于 2010-8-2 21:10

7 V- z. U/ O) ~0 C
, F0 i3 J4 {" |  B话时话,论坛有无放源呢部动画?真系好好睇,可惜果时我未睇哂。

riumoon 发表于 2010-8-3 12:57:30 | 显示全部楼层
话时话,论坛有无放源呢部动画?真系好好睇,可惜果时我未睇哂。" ]4 v8 T6 v: ]0 d* X
eegbook 发表于 2010-8-3 06:31

/ O" s& c  r" n+ Y/ n1 h  D
3 H, R  G9 u- y  h4 W" s你話Sailor Moon?? J2就快重播, 諗起都興奮

linlin 发表于 2010-8-4 16:44:57 | 显示全部楼层
我中意配“多拉A梦”过个!!不过,好似听得太熟悉了,即使距配其他角色还是有多拉A梦的感觉出来!!
( }$ L1 Q+ f, K1 W2 O* E* b思维定视!

cancomcom 发表于 2010-8-4 18:40:52 | 显示全部楼层
很多都很喜歡,- ?' I# M) S; Z: {2 k/ x
但都不知道名字!!!

番茄仔 发表于 2010-8-12 15:02:48 | 显示全部楼层
仲以为LZ会打出D名嚟俾我地拣先~~有好多都好中意噶!名就记得唔系好清楚啦,我记得有个林元春,既系配百变小樱果个~~