[社区发布] [bdrip][百變小櫻][第1~70集][日粵雙語][mp3+aac][h264][外掛字幕]更換第69集連結

ngyan1600 发布于2009-4-9 23:34 30718 次浏览 334 位用户参与讨论     [复制分享主题]
jinguang 发表于 2009-4-10 20:32:21 | 显示全部楼层
支持的就下一个吧,楼主制作得很辛苦的

ngyan1600 发表于 2009-4-10 21:27:13 | 显示全部楼层
佢应该系话体积太大。。。冇空间摆。。。+ n* F  n* L% ~9 I' O
alexhus 发表于 2009-4-10 18:33

6 Q$ ?, T- x- K( m. q4 F) e應該唔係咁既意思,好似我地D用緊舊機既好明白佢乜意思
$ z3 I$ u1 R) {* N4 o我而定睇1280X720/1280X960都仲OK,唔會太窒,用有梗件加加速既播放器睇就OK% i7 P# ^0 [3 f' N# }: X- ~
但係一睇1080P既片,就秒秒窒,睇一秒停兩秒,咁點睇* Q' q- m% n( r% S0 H7 ^; y
所以我之前一直都只好重壓黎合片

ninaomu 发表于 2009-4-10 21:45:31 | 显示全部楼层
个个都话挂1G片源,咁我系【动漫杂货铺】转载嘅300M左右版本仲有冇人要?
5 M  p: S! c8 OGavinDX 发表于 2009-4-10 09:47

- M# H4 P* {$ C% Q我要,相若体积下1080P比960P画质仍稍好! e" a5 ^+ [8 j5 Q% V2 ~
虽然有时睇会窒,不过只限于部机开得耐果时,重启下就无事
2 `; C6 e' o% `二次压制画质就有损噶了

billiard 发表于 2009-4-10 23:10:59 | 显示全部楼层
300M一集实在浪费蓝光了不得

manofman 发表于 2009-4-11 00:57:32 | 显示全部楼层
1080P,点解咁讲嘅?块CPU嘅速度唔够快,唔可以流畅播放?
# W1 o, t8 `- Z; Y* B% l6 M6 [6 @GavinDX 发表于 2009-4-10 16:57
: I& d" X# G" o' _% U( _3 L
* M+ |; e7 r0 w  u
300MB一集1080p。。。不是吧,你唔係攞原本2G的1080p走去压成300MB嘛?

ngyan1600 发表于 2009-4-11 02:05:02 | 显示全部楼层
300MB一集1080p。。。不是吧,你唔係攞原本2G的1080p走去压成300MB嘛?! \. r7 N' t) f+ ]3 z' ~, x( ?. {) \
manofman 发表于 2009-4-11 00:57
) m% @# H) p, B' m3 E* l' ]
又唔係佢壓,你問佢做乜JA
# y: C+ ~2 S: a( U# e壓既人係發1.8G版本既人,係同一個人!& D& V2 Z- @' O6 V, Y7 |
應該係直接將BD上面既壓到咁細,另外,300M左右版本既係得1280X960即係960P

ninaomu 发表于 2009-4-11 07:17:45 | 显示全部楼层
300M亦可以压成咁样:
! y  s7 U+ p) t+ g$ g0 W视   频: MPEG4 Video (H264) 1440x1080 23.98fps [Video]
3 S  N: Z- [( y8 g) F; h* R音   频: AAC 48000Hz 6ch [Audio]

太棋灵运 发表于 2009-4-11 07:58:42 | 显示全部楼层
感谢分流,辛苦了LZ

ngyan1600 发表于 2009-4-11 09:14:21 | 显示全部楼层
300M亦可以压成咁样:$ U% N8 Z+ V) B! c7 C
视   频: MPEG4 Video (H264) 1440x1080 23.98fps [Video]
* r  {( l# H. D( i: g4 ?& m音   频: AAC 48000Hz 6ch [Audio]
! g  q# @4 d( [ninaomu 发表于 2009-4-11 07:17
' E& r. e% N3 t8 T" W% F
緊係得啦--"係發果個唔壓ja

ykcheung 发表于 2009-4-11 09:15:50 | 显示全部楼层
支持新MKV(1280*960)

ConvoyChan 发表于 2009-4-11 11:08:01 | 显示全部楼层
天啊 岩载好DVDRIP就出蓝光

457092973 发表于 2009-4-11 16:21:58 | 显示全部楼层
几中意小樱,支持下