[每日闲聊] 电商促销对你的影响

Kiver 发布于2024-5-12 21:43 648 次浏览 145 位用户参与讨论   [复制分享主题]
麦乐猫 发表于 2024-5-23 08:06:39 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-20 20:08
8 v4 f3 N$ S8 s1 ?/ L618應該會買下嘢, 今日520竟然見到有300減50出現

2 i, ^( w9 V+ H' u618已经开始咯

adhk 发表于 2024-5-23 08:26:53 | 显示全部楼层
麦乐猫 发表于 2024-5-23 08:06
. U$ h# d6 v1 Z6 k% T) k6 s618已经开始咯
  g4 `5 B* g! I
唔係嘛, 而家都未到六月喎

adhk 发表于 2024-5-23 08:30:39 | 显示全部楼层
麦乐猫 发表于 2024-5-23 08:05
) i: O' {$ h$ u" _( L2 D% w: m- }) l会自动升级WIN11噶?
8 u9 l5 B( B2 A
如果用緊WIN10同佢認為你個CPU可以升級就會自動俾你升

麦乐猫 发表于 2024-5-23 10:52:39 | 显示全部楼层
麦乐猫 发表于 2024-5-23 08:064 r0 A9 E- H, `+ S: P
618已经开始咯

9 ~2 ^9 A/ Z9 r( a& v9 k+ J都留意好几年了,我关注的商品几乎都是618前,5月20至6月10左右是最低价的

麦乐猫 发表于 2024-5-23 10:55:20 | 显示全部楼层

回帖奖励 +3 星梦社区币

adhk 发表于 2024-5-23 08:303 l: t: t) W# h
如果用緊WIN10同佢認為你個CPU可以升級就會自動俾你升
. O8 p& \8 _4 U$ j2 @( x3 |: h
原来有D咁噶树

adhk 发表于 2024-5-23 12:41:43 | 显示全部楼层
麦乐猫 发表于 2024-5-23 10:55
8 }$ Z5 r# @0 M; P9 Q- ?; ~! h原来有D咁噶树

* \4 I( x3 q) q1 n不過好似好多都唔可以 UPDATE 到

rantarou 发表于 2024-5-23 15:20:08 | 显示全部楼层
麦乐猫 发表于 2024-5-23 08:05
0 e, a: p1 @' x  z会自动升级WIN11噶?
1 z/ R; Q: o# }
会嘅,我换个已经关闭左自动更新嘅win10,先唔会自动升级

rantarou 发表于 2024-5-23 15:21:51 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-23 03:265 n9 B/ E: g2 n% k1 P8 D
關閉咗更新話會有BUG可能會易中毒喎
* @- `. _) @. K+ G% f, i
呢几年我都冇更新,杀毒 软件都冇装,冇发现系统有乜野异常

adhk 发表于 2024-5-23 19:58:00 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2024-5-23 15:215 ^2 u/ y' m2 F! ]* c
呢几年我都冇更新,杀毒 软件都冇装,冇发现系统有乜野异常
, y4 C& h5 O" k2 g( z# g7 F3 b
中咗毒重裝都可以剷走哂啲毒, 惟一係怕啲毒會損壊咗啲資源文件

rantarou 发表于 2024-5-23 22:28:37 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-23 19:58
2 v! g  W$ `" `" J中咗毒重裝都可以剷走哂啲毒, 惟一係怕啲毒會損壊咗啲資源文件

- v/ _7 [8 o" Q. Q7 r, k2 a5 W我嘅视频资源在仓库盘有备份

adhk 发表于 2024-5-24 06:01:16 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2024-5-23 22:28
2 F' @- M; @' Y1 h- ]" [我嘅视频资源在仓库盘有备份
; c) F6 h" m6 ?% k2 ~; M
如果係咁就掂啦, 唔駛成日咁煩要UPDATE添

rantarou 发表于 2024-5-24 07:21:44 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-24 06:01. [0 h! F& Y* ^) A1 {+ k! ?0 u
如果係咁就掂啦, 唔駛成日咁煩要UPDATE添
: m# p0 }  `. C5 E) y% D
系呀,呢个系统用到几顺手,连系统自带嘅杀毒都关左,唔使有尐小软件被杀