[每日闲聊] 太热降温设备开了吗

Kiver 发布于2024-4-1 11:09 718 次浏览 151 位用户参与讨论   [复制分享主题]
gomicxja 发表于 2024-5-17 14:52:20 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-15 18:32
9 J, A6 Y( r; m3 j& @等於讀法律, 咁多CASES嘅每件細節雖然讀過但係唔會件件記得哂詳情, 但係只要讀過就會知道係邊度可以搵番 ...
  d6 O: e' D" G6 b2 I" \4 x
都可能吧,但太大範圍,有時就不太記得了

adhk 发表于 2024-5-17 18:32:39 | 显示全部楼层
gomicxja 发表于 2024-5-17 14:520 k, F7 o$ L0 ^" M5 m: g) n
都可能吧,但太大範圍,有時就不太記得了
/ m9 ]" N, u: {' J3 e
咁唔出奇, 平時好多嘢都會唔記得啦

gomicxja 发表于 2024-5-19 12:55:42 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-17 18:32( x0 H1 Z4 M+ W1 ?, C. _
咁唔出奇, 平時好多嘢都會唔記得啦

2 O  {; y; l# t' q7 X8 T我現在的情況都是,愈來愈嚴重,很多時一閃過一下就忘記了

adhk 发表于 2024-5-19 14:42:11 | 显示全部楼层
gomicxja 发表于 2024-5-19 12:55
% F" p$ P% Y1 f' Z3 |; |4 J& A5 |我現在的情況都是,愈來愈嚴重,很多時一閃過一下就忘記了

" U* r, R9 [8 p4 t' n' H5 ]2 o如果想要做咩嘢可以先記低一下, 人一般都係善忘

gomicxja 发表于 2024-5-21 17:00:17 | 显示全部楼层
0 G  W  ]0 c, W- `9 }& I: M
adhk 发表于 2024-5-19 14:421 i& a- N* C" {$ S5 E, g
如果想要做咩嘢可以先記低一下, 人一般都係善忘

c- [8 ]6 F& t/ y( J6 M有時想記低的時候就不記得了,可以說是一瞬即逝

adhk 发表于 2024-5-21 22:00:59 | 显示全部楼层
gomicxja 发表于 2024-5-21 17:00$ ]2 n  a. q3 i( n' s3 u0 n
有時想記低的時候就不記得了,可以說是一瞬即逝
) o" Y8 m, \9 `: Q8 I8 z5 `) I
所以啲歌手話佢哋作歌通常一有音符係腦裏響起, 就會即刻用筆先記住嗰幾個, 咁之後組合就可以成曲

gomicxja 发表于 2024-5-23 17:52:41 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-21 22:00
! h& z( @* b; o2 _6 G0 B  c# q所以啲歌手話佢哋作歌通常一有音符係腦裏響起, 就會即刻用筆先記住嗰幾個, 咁之後組合就可以成曲 ...

6 t# n" q* d, c都幾犀利,我未學過不知道如何將音變音符

adhk 发表于 2024-5-24 00:34:33 | 显示全部楼层
gomicxja 发表于 2024-5-23 17:523 W0 m" V$ v/ q7 ]  Z1 ~
都幾犀利,我未學過不知道如何將音變音符

9 |% k+ \' E% {% e( p想唔到七個音符組合可以千變萬化得咁利害

gomicxja 发表于 2024-5-25 13:30:41 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-24 00:34# ~) Q& M6 {. @9 }
想唔到七個音符組合可以千變萬化得咁利害

" J$ L* B! H# I2 z0 s我只在學校學過牧童笛,所以不是很懂,已經不記得了

adhk 发表于 2024-5-25 13:54:35 | 显示全部楼层
gomicxja 发表于 2024-5-25 13:30$ ]# s8 Q' C" m) Q( {; E( N+ S: |
我只在學校學過牧童笛,所以不是很懂,已經不記得了

% C1 K/ [8 b/ t$ B2 z1 `* D7 C要玩番應該唔難上番手

gomicxja 发表于 7 天前 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-25 13:54
& E! O6 w: B( ?1 S* S8 y1 J要玩番應該唔難上番手
$ F1 z1 V* e# K7 u
應該都不會再玩了

adhk 发表于 7 天前 | 显示全部楼层
gomicxja 发表于 2024-5-26 13:26
! d( P( S5 }4 E$ z+ Q, \) c應該都不會再玩了
8 P% e* i$ Q. n1 j
唔玩樂器得閒唱下歌