跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[新手问题] 回帖得分同星梦係唔係有限制呢

adhk 发布于2024-1-14 11:11 645 次浏览 92 位用户参与讨论   [复制分享主题]
Kiver 发表于 2024-1-17 21:51:10 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-1-17 15:42: S( j0 P/ ]& D6 i8 e
咁又講得好啱喎, 缺乏咗一啲空間

' o  w3 \% j& G& L要D咩空间?

Kiver 发表于 2024-1-17 21:51:47 | 显示全部楼层
alkiu 发表于 2024-1-17 16:43* Q+ I" J7 t9 {# G; X
咁又未至於,只係發資源的限制有太大空間

) K( q2 B- O. V0 E有固顶贴说明好每个版区可以发D乜资源

alkiu 发表于 2024-1-18 00:49:10 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2024-1-17 21:51. Y6 ~. g( X, N& e" O; H; R( G
有固顶贴说明好每个版区可以发D乜资源

$ |/ w7 o5 x7 W1 J9 \我意思係資源既權限可以開到好大,當然可能只限原創

alkiu 发表于 2024-1-18 00:55:55 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-1-17 16:54* V- Z/ w6 `  g8 `" X4 e
我意思係分數空間, 分幣全掛鈎其實好少見
8 m- B: X3 O8 g8 Z) e
可能你比較少在意其他論壇既積分,我去過既都係咁計,依條式應該唔係社長計出黎

alkiu 发表于 2024-1-18 00:57:34 | 显示全部楼层
十月围城 发表于 2024-1-17 18:067 F7 T- w: h) |9 G+ Y$ K6 T
旧帖就唔好揾太耐嘅帖,旧个2、3年仲可以回帖,如果有10几年嘅就唔好回啦,因为有啲係有乱码,唔适宜回帖 ...

& \# h0 a' L# U* N5 x有理由相信你比任何人都熟識啲舊帖

alkiu 发表于 2024-1-18 00:59:05 | 显示全部楼层
十月围城 发表于 2024-1-17 18:07) {, L& \# c5 z5 b+ l! i
依家谂返好似係叫高丽国,希望冇记错。

6 Q( y" e  m8 s! n, {: W記錯都唔會被人打既,我知有高麗人参,你令我諗起花旗國

adhk 发表于 2024-1-18 01:15:49 | 显示全部楼层
alkiu 发表于 2024-1-18 00:55* f1 i* I, ?% n
可能你比較少在意其他論壇既積分,我去過既都係咁計,依條式應該唔係社長計出黎 ...
& L8 w: s& Y2 f; T$ ?3 n7 [
都有幾種嘅, 唔會話一慨而論  

十月围城 发表于 2024-1-18 08:30:44 | 显示全部楼层
alkiu 发表于 2024-1-18 00:599 ?7 C! N; i9 N9 o* C. E/ m
記錯都唔會被人打既,我知有高麗人参,你令我諗起花旗國

; E6 I0 u3 M: k4 @5 d* t有啲嘢谦啲好,你讲起花旗国令我谂起花旗参茶。

十月围城 发表于 2024-1-18 08:35:39 | 显示全部楼层
alkiu 发表于 2024-1-18 00:57
0 O. i" n4 x+ C! {有理由相信你比任何人都熟識啲舊帖
% D) z% v3 q$ \/ n- Q6 K- j2 }
我只可以讲我应该呢个论坛唯一挖旧帖来赚分嘅人,成个论坛嘅旧帖差唔多被我挖晒,但係太旧嘅就冇挖。

alkiu 发表于 2024-1-18 14:04:18 | 显示全部楼层
十月围城 发表于 2024-1-18 08:35
5 Y" m/ g" Z" w: Q7 x我只可以讲我应该呢个论坛唯一挖旧帖来赚分嘅人,成个论坛嘅旧帖差唔多被我挖晒,但係太旧嘅就冇挖。 ...

7 L& M  c3 g" x) x$ X7 Q4 U. x  s反思下,就係新帖唔夠多先要掘舊帖

alkiu 发表于 2024-1-18 14:05:01 | 显示全部楼层
十月围城 发表于 2024-1-18 08:305 A; W- F+ H* R* Y
有啲嘢谦啲好,你讲起花旗国令我谂起花旗参茶。

3 G( o7 ^! {2 x5 y! Q以前有間花旗銀行

十月围城 发表于 2024-1-18 14:18:58 | 显示全部楼层
alkiu 发表于 2024-1-18 14:04
7 _% X1 [" r- q- e! D反思下,就係新帖唔夠多先要掘舊帖
$ w' R6 r5 S* @: i" ?) f3 B7 F# }
再反思下,呢度人流唔够多,人少自然冇乜人开帖,少帖可以交流就被逼要用非寻常嘅方法嚟凑分,所以咧如果呢个积分调整真係减低我成1倍分,咁我就冇心机再嚟凑分咯。