[粤语电影] [长城][bluray.1080p.x265][粤英双语中字]

yingjieyu 发布于2023-11-6 21:01 780 次浏览 57 位用户参与讨论   [复制分享主题]
lukchiyung 发表于 2023-11-28 02:07:33 | 显示全部楼层
端木静 发表于 2023-11-27 23:07
7 u' K0 d, a# v- Y  ~- @大佬好中意人哋赞强大的  一个字  强大
- w- l9 u/ ^% s$ u8 g
"人無夢想同條咸魚有咩分別"  .... 周星馳講嘅~~

端木静 发表于 2023-11-28 21:58:30 | 显示全部楼层
lukchiyung 发表于 2023-11-28 02:07
$ m5 ^9 E/ A1 h  C- M8 w5 v"人無夢想同條咸魚有咩分別"  .... 周星馳講嘅~~
! ?' J. ?3 z% Z8 R' p
啱  所以要好似肥仔恩咁做宇宙大帝  

lukchiyung 发表于 2023-11-29 00:43:02 | 显示全部楼层
端木静 发表于 2023-11-28 21:58
; X4 Y% S$ P" Z$ M" j啱  所以要好似肥仔恩咁做宇宙大帝

4 W/ G# m6 s7 C3 _但北朝鮮仲攞緊綜援,有夢想都冇用~~ 強哥啲錢數字化,有噱頭~~

端木静 发表于 2023-12-1 12:47:08 | 显示全部楼层
lukchiyung 发表于 2023-11-29 00:43- @, L. s) h# @9 r. ]; [% K$ Q3 U7 v
但北朝鮮仲攞緊綜援,有夢想都冇用~~ 強哥啲錢數字化,有噱頭~~

2 D, D- q1 A# Y. E肥仔就系要佢哋活到好似咸鱼咁嘛

lukchiyung 发表于 2023-12-2 03:54:09 | 显示全部楼层
端木静 发表于 2023-12-1 12:47
' X5 o' H* x0 n( m7 c肥仔就系要佢哋活到好似咸鱼咁嘛

, A1 R6 [8 g7 H$ ]3 A但南朝鮮揀個金主老闆支撐,97金融風暴咪又係比老闆出賣~~ 夾响大隻佬中間要响罅隙存活,冇乜可能有夢想

端木静 发表于 2023-12-13 22:40:12 | 显示全部楼层
lukchiyung 发表于 2023-12-2 03:54
2 w& ?7 x' S& {8 ?但南朝鮮揀個金主老闆支撐,97金融風暴咪又係比老闆出賣~~ 夾响大隻佬中間要响罅隙存活,冇乜可能有夢想 ...
# L# C$ {5 B" m. m$ Y6 u3 e# o% C2 [& `
梦想系唔现实的,大佬会劝告大家唔好发梦  

lukchiyung 发表于 2023-12-14 02:09:57 | 显示全部楼层
本帖最后由 lukchiyung 于 2023-12-14 02:17 编辑 , H; j2 _6 F. O8 e3 j
端木静 发表于 2023-12-13 22:40  ?5 M+ p7 y+ @7 C9 D5 W
梦想系唔现实的,大佬会劝告大家唔好发梦
% F0 F2 k! L7 p7 e5 ]9 o& L5 p
夢想係個方向,冇人會比自己更了解自己強弱項,如果唔發夢,倒不如由市場無形之手指引仲自然得多~~大佬好多時都唔理小輩嘅出身,老是叫佢跳出安舒區,但有時連根拔起,永遠找不回傳統價值取態,變落水浮萍~~ 5 J1 N5 E4 s. c1 L

端木静 发表于 2023-12-14 22:01:03 | 显示全部楼层
lukchiyung 发表于 2023-11-28 02:070 q, d$ l! F5 C; j1 C- t7 S+ `
"人無夢想同條咸魚有咩分別"  .... 周星馳講嘅~~

$ F& B' Y" c0 j) h( _+ n% x0 j奈何D大佬就系想大家好似条行尸鱼咁   唔好有思想  唔准问症

lukchiyung 发表于 2023-12-15 01:58:24 | 显示全部楼层
端木静 发表于 2023-12-14 22:011 w! K. j# u; J* U/ z% l( X
奈何D大佬就系想大家好似条行尸鱼咁   唔好有思想  唔准问症

& W+ Z! v4 {5 F" r3 V% ^0 p8 N# I我諗個人同國家一樣會有歷史軌跡,最好堅定做好自己有比較或競爭優勢嘅環節,唔好唯利是圖任人擺布,到底啲大佬都會有夕陽嘅一日。唔准問症,但可以告病假嘛~~

啵灞奶茶 发表于 2023-12-15 09:33:39 | 显示全部楼层
呢部好多人话系烂片,但系你当一部怪兽片黎睇,其实好爽!人地就系一部爽片而已~