[粤漫动画] 【转载】横山光輝 三国志 粵日雙語 47集

klozepyj 发布于2023-9-15 19:58 4288 次浏览 534 位用户参与讨论   [复制分享主题]
klozepyj 发表于 2024-5-21 09:03:52 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-20 10:50! F- F0 c, b9 L$ V
廣州好似唔係咁多山, 咁耐都淨係聽過一個白雲山, 而且記得有一次陪朋友去玩睇樓旅行團, 回程時都曾經車過 ...
- n, o2 c9 d# A4 {4 R
白云山连绵比较长,佢其实越嚟越似公园了,广州仲有大夫山 帽峰山 火炉山咁都是周末徒步既热点

adhk 发表于 2024-5-21 10:58:17 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-21 09:02
) M; X3 m! V' ^7 I有可能啲发展得太快 啲钱回唔切
/ H6 ?, y/ W! D) R9 n
咁又係, 買地都會責死咗啲錢, 而且三年疫情真係好攞命, 當時邊會有人買樓

adhk 发表于 2024-5-21 10:58:34 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-21 09:03& @$ d: z7 n  `+ G" t0 c: j
白云山连绵比较长,佢其实越嚟越似公园了,广州仲有大夫山 帽峰山 火炉山咁都是周末徒步既热点 ...

# S4 a/ Q  W2 l, @, l0 d咁講都好多山可以行, 愛好行山嘅人士有福啦,

klozepyj 发表于 2024-5-22 08:34:20 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-21 10:58( R5 E) {- E$ \& A: @+ t/ _: [/ S
咁又係, 買地都會責死咗啲錢, 而且三年疫情真係好攞命, 當時邊會有人買樓 ...
' z7 j9 P$ X4 s% |3 p9 L. C
正如你之前讲 最近内地房价都跌 大城市都有跌 只不过跌少啲 咁要等资金回笼就更漫长了

klozepyj 发表于 2024-5-22 08:38:17 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-21 10:58
+ c) C' @. [3 u% |' _8 i& M- o咁講都好多山可以行, 愛好行山嘅人士有福啦,
6 t# i" U0 O2 a( s. t
见周末都好多徒步人一早出发

adhk 发表于 2024-5-22 09:26:23 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-22 08:34
7 d% c5 {7 R( ~: B( g. s# b: c& V正如你之前讲 最近内地房价都跌 大城市都有跌 只不过跌少啲 咁要等资金回笼就更漫长了 ...
& I0 A6 q2 v& f
其實唔可以講漫長, 係好渺茫就真, 而家相信國內暫時唔會有咩人係呢個時候會想買樓

adhk 发表于 2024-5-22 09:27:27 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-22 08:38
/ f8 ]+ F  [1 ]( _8 Y+ W见周末都好多徒步人一早出发
; C' s8 N, Y& f* u4 d
早出早歸, 由其早上山上空氣清新好多

klozepyj 发表于 2024-5-22 21:42:27 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-22 09:27! q' D: S' y) |4 g" F
早出早歸, 由其早上山上空氣清新好多

' G( |  y7 ^. y/ W' I5 E5 Z我上山既话都会几早出门 真是舒服

klozepyj 发表于 2024-5-22 21:43:23 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-22 09:26: L2 S) Y6 s5 Q2 V
其實唔可以講漫長, 係好渺茫就真, 而家相信國內暫時唔會有咩人係呢個時候會想買樓 ...

$ S) l8 m) W! W4 a& u+ B+ y9 m投资既应该就唔会了 都唔知几时先算低位 不过刚需就啱啱好了 趁低价入

adhk 发表于 2024-5-22 23:17:12 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-22 21:42, q. ]2 T' B1 I7 I, o. H  C  ^
我上山既话都会几早出门 真是舒服
3 V' ]1 d; j( w( _
行完山重可以去飲下茶添, 食番籠燒賣, 食下义燒腸...

adhk 发表于 2024-5-22 23:17:30 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-22 21:43
1 S5 o# q) R% N3 p7 W投资既应该就唔会了 都唔知几时先算低位 不过刚需就啱啱好了 趁低价入
, g2 _* u% h. S' ~0 P: c
最弊係而家都唔知算唔算係低, 一買咗就一世唔甩得身如果樓價繼續跌

giggs9394 发表于 2024-5-23 09:39:29 | 显示全部楼层
这部以前看过,不错