[粤漫动画] 【转载】横山光輝 三国志 粵日雙語 47集

klozepyj 发布于2023-9-15 19:58 4464 次浏览 551 位用户参与讨论   [复制分享主题]
adhk 发表于 2024-5-8 03:01:01 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-7 19:25
6 B2 Y7 V! G0 ?仲占咗好多资源去起楼 所以zf唔会俾楼价降落嚟
" X6 I1 I1 G4 e& H( T
但係而家明顯樓價下跌, 網上報到東北代債送樓, 北京更買1送1 喎

adhk 发表于 2024-5-8 03:03:37 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-7 19:26( S2 q& r- V. B2 y( b' Z  U
夜晚山上就唔好留了 趁日落前要翻出嚟

, _& W- N1 V/ [( J1 k. F所以早上山就會可以進退都方便好多, 同埋唔好一個人行, 唔係有起事就無人照應到

klozepyj 发表于 2024-5-8 08:37:45 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-8 03:03
, v4 f4 Y2 S% n) S0 W. _所以早上山就會可以進退都方便好多, 同埋唔好一個人行, 唔係有起事就無人照應到  ...
2 `7 i# `. {# [
呢个真,有照应好好多,毕竟唔是公园

klozepyj 发表于 2024-5-8 08:39:25 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-8 03:019 m' j* g; Q' h7 P2 Y  V5 ~' u# I% ?7 P
但係而家明顯樓價下跌, 網上報到東北代債送樓, 北京更買1送1 喎
: b  I; k5 t! d# J
北京真是好大,如果真是买一送一就唔喺普通偏远既地方了

adhk 发表于 2024-5-8 13:32:47 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-8 08:37& X) V  u& f6 a( b0 [
呢个真,有照应好好多,毕竟唔是公园
. C- I+ }. z  V7 Z
有係警察, 有係行山專家同健將行西貢啲山一單獨都出咗事

adhk 发表于 2024-5-8 13:35:06 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-8 08:397 \* P" K4 c5 U' s7 _
北京真是好大,如果真是买一送一就唔喺普通偏远既地方了
, ~5 {2 _% g) M4 r# l+ |6 |& Z
會唔會廣州樓價會企得穩啲呢

klozepyj 发表于 2024-5-8 22:18:54 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-8 13:35
1 b/ h! y% q1 U3 v會唔會廣州樓價會企得穩啲呢

: ]- g+ ^% x$ [" B" B一线城市既市中心肯定都比较稳定 仲有少少上浮 所以有优惠大可能都是地产文学

klozepyj 发表于 2024-5-8 22:20:11 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-8 13:32
7 l! S5 _' i0 R2 g0 O: W有係警察, 有係行山專家同健將行西貢啲山一單獨都出咗事

5 Y/ b8 P  g9 G: ^& f其实好似心脑血管类既问题 的确日常是检测唔到 所以都是有个伴好啲

adhk 发表于 2024-5-9 03:01:20 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-8 22:18
' [' s- w- }9 ~# v' A6 m& G) F一线城市既市中心肯定都比较稳定 仲有少少上浮 所以有优惠大可能都是地产文学 ...

m* ?; Q" \3 O1 i網上睇到深圳珠海中山東莞啲樓都跌咗一半價, 咁同廣州樓價唔係距離好大囉

adhk 发表于 2024-5-9 03:05:07 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-8 22:20
7 I% |- t5 p; s" W2 ?% a其实好似心脑血管类既问题 的确日常是检测唔到 所以都是有个伴好啲

% p. m% P7 m2 i. k8 Y3 g之前就係有個行山領隊, 行行下覺得佢自己唔舒服, 竟然叫其他人先行, 佢會隨後趕上, 點知咁就永別啦

klozepyj 发表于 2024-5-9 21:13:18 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-9 03:01# b' x" g; l8 Q5 T8 a8 }
網上睇到深圳珠海中山東莞啲樓都跌咗一半價, 咁同廣州樓價唔係距離好大囉 ...
3 H8 e9 y% [, I7 x" U
中山东莞会有少少 深圳嗰啲好地段都好坚挺噶 深圳平均楼价都比广州高噶 所以网上可能讲既是某啲区域 真是要 fact check下

klozepyj 发表于 2024-5-9 21:14:08 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-9 03:05
" N' P9 I, Q* Z4 s之前就係有個行山領隊, 行行下覺得佢自己唔舒服, 竟然叫其他人先行, 佢會隨後趕上, 點知咁就永別啦  ...
* l, I% Y6 F: M: u
阴功 睇嚟行山要带埋救心丹先得