[新手问题] 200星梦币激活粤漫云盘是容量多大的

JOES 发布于2023-8-26 22:47 1179 次浏览 110 位用户参与讨论   [复制分享主题]
shiraishi 发表于 2024-1-17 11:13:35 | 显示全部楼层
alkiu 发表于 2024-1-16 15:58
! ^- U4 w8 S; e無發貼都無再用
5 ], H1 H" O8 \2 U# L6 k
系咁要多发帖

十月围城 发表于 2024-1-17 11:55:47 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-1-17 10:59
' k. I: `( q. R) H有心理準備就好啲嘅, 唔駛到時買完被降級受打擊, 不過其實咩級都無乜問題啦, 又唔係一樣咁運作嗻 ...

% y6 v+ Z2 e" h- @所以就睇你嘅目标有冇附加条件,冇条件嘅话就乜级都冇所谓。

adhk 发表于 2024-1-17 12:28:35 | 显示全部楼层
十月围城 发表于 2024-1-17 11:55& w* M/ Z% M% Z# m* W/ E7 I3 U3 S' ^
所以就睇你嘅目标有冇附加条件,冇条件嘅话就乜级都冇所谓。
9 F0 y* F! S' h. |
而家都唔會隨便買嘢啦, 啲資源越嚟越佔位, 下下幾十GB一套劇, 邊有咁多空間放吖

十月围城 发表于 2024-1-17 14:15:46 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-1-17 12:282 C! d# R7 J. L  Q1 W
而家都唔會隨便買嘢啦, 啲資源越嚟越佔位, 下下幾十GB一套劇, 邊有咁多空間放吖 ...

]& Y  Q; h. d% l% \, p: E2 I我同你面对嘅问题一样,一直调嚟调去电脑嘅文件同埋啲戏,有啲本来收两个copy嘅就改咗收一个copy,目前唔可以down好大份嘅戏剧或者电影。

alkiu 发表于 2024-1-17 15:04:19 | 显示全部楼层
shiraishi 发表于 2024-1-17 11:13
6 ]/ p1 N: D2 d: u系咁要多发帖

0 R7 Q! N+ M6 f' o5 e- d0 l共勉之

alkiu 发表于 2024-1-17 15:06:18 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-1-17 12:28# S2 K" E( X4 K1 `* E% D" U
而家都唔會隨便買嘢啦, 啲資源越嚟越佔位, 下下幾十GB一套劇, 邊有咁多空間放吖 ...

! y( J2 D, ]0 Q* R( u+ U雲盤幫到你

adhk 发表于 2024-1-17 15:23:24 | 显示全部楼层
十月围城 发表于 2024-1-17 14:15& c, a+ e! [$ W2 Q" w( S3 L
我同你面对嘅问题一样,一直调嚟调去电脑嘅文件同埋啲戏,有啲本来收两个copy嘅就改咗收一个copy,目前唔 ...

: ?0 g* Q8 A* H1 s& p7 i  a所以而家除非真係好有價值同埋文件唔好太大先會買資源, 有啲朋友俾資源我本來都要, 但係成5到6GB一集, 30集就已經超過百五GB, 唯有多謝無要到再搵過, 而家好多新舊劇資源都係咁大, 1TB都放唔到7套劇, 所以唔明好多人都要1080P先收集咁點儲藏呢!

十月围城 发表于 2024-1-17 15:36:04 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-1-17 15:23
  _' }4 E  Z! G4 s7 {所以而家除非真係好有價值同埋文件唔好太大先會買資源, 有啲朋友俾資源我本來都要, 但係成5到6GB一集, 30 ...
2 B2 |- H5 }7 I, V) k
其实你可以买external hard disk㗎吗,多音轨至导致套戏比较食位,除非有人有办法整到3个音轨唔超过2G,咁就犀菲利啦,嗰条友嘅资源肯定大把人抢着买。

adhk 发表于 2024-1-17 15:39:44 | 显示全部楼层
alkiu 发表于 2024-1-17 15:06, [3 h4 m. Y0 e. p+ t: y
雲盤幫到你

0 M; C2 C9 ]( o& x雲盤可以有幾大呢, 相比起一個外置HD 可以去到十幾個TB, 公眾雲盤更加成日死LINK啦

adhk 发表于 2024-1-17 15:50:04 | 显示全部楼层
十月围城 发表于 2024-1-17 15:36
  b) q, A6 w; ?7 K: ~$ G: p其实你可以买external hard disk㗎吗,多音轨至导致套戏比较食位,除非有人有办法整到3个音轨唔超过2G, ...
  N; O+ M  D- L+ V
而家當然係用外置HD啦, 至於音唔音軌食唔食位就唔理啦, 套套劇要修真係唔駛做嘢咩, 而且呢啲只不過興趣, 買到就算, 買唔到都算啦

十月围城 发表于 2024-1-17 16:00:09 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-1-17 15:50
+ X' K# W% F& V$ X" Z0 k而家當然係用外置HD啦, 至於音唔音軌食唔食位就唔理啦, 套套劇要修真係唔駛做嘢咩, 而且呢啲只不過興趣,  ...
7 X0 P1 n* o0 H0 B# b9 C/ c+ a
既来之则安之,好心态。

adhk 发表于 2024-1-17 16:24:09 | 显示全部楼层
十月围城 发表于 2024-1-17 16:00
' j0 u: d( G3 }- Q0 |既来之则安之,好心态。

7 D0 B* J) [. P- B  m% `其實搵劇就同追女仔一樣, 無緣好難會追到