跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[AI智修复] [禁流][原创合成][AI][幻法小魔星][粤日双语][1080P][共87集全]

OGRE_凰 发布于2022-8-24 18:08 13299 次浏览 438 位用户参与讨论     [复制分享主题]
Kiver 发表于 2022-8-24 22:18:50 | 显示全部楼层
原画质 [Renascent] Magical Taruruuto-kun (1990) - 01 [DVD] [26B00256].mkv.jpg AI修复画后画质
: A; J1 I* X8 C) s* c2 F( H [Gx][Renascent] Magical Taruruuto-kun (1990) - 01 [DVD] [26B00256]_scale_2.25x_a.jpg & A6 Z$ E" N- h/ s; q5 P/ b) a

, L+ G3 ~' {; m6 L3 O/ h. J" R/ E5 C# B3 F3 R; z; `

crespo 发表于 2022-8-25 04:34:34 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2022-8-24 20:39
7 c& [% C1 K+ Q5 g+ U5 j这个十分耗时,逐帧处理

+ H9 `! U& M5 O" \) [系啊,起码部电脑要好劲,不过睇b站有个讲解,依家既技术其实仲未得

crespo 发表于 2022-8-25 04:38:11 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2022-8-24 21:206 Q8 L- y7 s1 C% b( d8 R+ [
合到十六集,进度比较慢,用紧下面图片果个片源,论坛套北斗神拳我都合紧,不过北斗神拳22集以后就 ...
8 E* |( Z* J* v& A6 d' {
北斗我之前都合咗4集,用咗翻唱既粤语op,感觉好正噶

Kiver 发表于 2022-8-25 08:22:37 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-8-25 04:34/ `! `- t5 x* R4 Z) t& P3 x. C, `9 x' B
系啊,起码部电脑要好劲,不过睇b站有个讲解,依家既技术其实仲未得
1 S4 n; ?1 W$ A- v* O7 {! ^
我用GTX1650显卡来处理,基本上1分钟影片要用11分钟时间

Kiver 发表于 2022-8-25 08:23:42 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-8-25 04:346 z. f9 y$ U+ w8 u) ^  A
系啊,起码部电脑要好劲,不过睇b站有个讲解,依家既技术其实仲未得
: q! h; y" G: H3 Y# D
技术只有慢慢进步,没有可能一步到位的- {  n# B8 b, {! }
' H! Q9 U1 E3 l) Z$ s
但现在的效果都有明显改善!
& M" t  {5 J6 s+ g' ?, a/ J. Q$ ^& R! a) J. ~* c! G% C) m8 }7 v% d
好过在线批量AI优化好多的

fish182 发表于 2022-8-25 08:36:17 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2022-8-24 21:46
1 b7 c6 s/ z2 n/ H: \- [要不要AI修复画质,接JOB做
. z' |: d( |% [* z1 h$ `
论坛有人合我都系赚赚星梦做伸手党算啦,主要系无乜固定时间搞,都系上班有时间偷懒合几集咁

Kiver 发表于 2022-8-25 08:37:41 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2022-8-25 08:365 I. {0 k# D6 L' z! |) h" A( {6 R
论坛有人合我都系赚赚星梦做伸手党算啦,主要系无乜固定时间搞,都系上班有时间偷懒合几集咁 ...

. J& {7 T- U) Q9 m8 a! l- {拿出来对比下都好伽

fish182 发表于 2022-8-25 08:41:39 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2022-8-24 21:51/ D% a& Y( _' x  b
原来你合这么多的,但都吾见你拿出来晒下

* [; r2 I/ L, i$ N% o无啊,都系细个睇过比较有印象嘅动画先有动力去合成,我想尽量合晒全部,然后检查一次,无问题再一次过分享

shiraishi 发表于 2022-8-25 08:42:40 | 显示全部楼层
TVBcut咗咁多?

fish182 发表于 2022-8-25 08:47:16 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-8-25 04:38& c' I3 A1 S  g8 x( `1 [5 u1 R
北斗我之前都合咗4集,用咗翻唱既粤语op,感觉好正噶

+ f  @$ T- z" K6 ^atv个版本几乎集集都剪,d打斗情景剪得最多,特别系果d爆浆嘅位,首op真系无乜印象,以前细个都系睇到atv预告,深夜根本无机会睇,后来都系睇翻广州台播果个版本

crespo 发表于 2022-8-25 09:33:32 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2022-8-25 08:47
, q. j7 l) J6 v, \atv个版本几乎集集都剪,d打斗情景剪得最多,特别系果d爆浆嘅位,首op真系无乜印象,以前细个都系睇到atv ...
" \8 F5 b) G4 m( h6 ]; I
其实我都冇睇过北斗之拳噶,都系大神分享咗个录像版,我去玩合成咁系b站睇到
; n3 w2 t$ p2 X7 ^+ c$ Lhttps://www.bilibili.com/video/B ... c1dcc8cd6b39527a73e# @+ i: ?* j7 P% Q; A
几得噶只歌

crespo 发表于 2022-8-25 09:42:21 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2022-8-25 08:23* R. P! {6 ^5 S/ z7 m- Y3 }) `- }
技术只有慢慢进步,没有可能一步到位的# [( k7 e( p$ f  k9 q1 V0 N- l

5 f2 ^. j6 M8 ]( |* o9 y8 u# s但现在的效果都有明显改善!
) }* }+ I* j( ~  q; F' J
原本我都想玩下个AI修复嚟修复下上年合成既足球风云噶,不过睇到b站个讲解,会产生无效帧同图像出错,加上自己部上咗年纪既电脑,都系算啦