[版务讨论] 粤漫云 可持续发展方案的讨论

Kiver 发布于2021-12-20 10:36 4475 次浏览 95 位用户参与讨论   [复制分享主题]
fish182 发表于 2021-12-20 12:52:03 | 显示全部楼层
几十蚊无乜所谓,可持续先可以积累好多好嘅资源

Kiver 发表于 2021-12-20 12:59:10 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2021-12-20 12:52
: N" z/ q& B8 J- ~几十蚊无乜所谓,可持续先可以积累好多好嘅资源
: m2 [$ e, R* d7 v5 p  O( g
一餐快餐钱或两杯续命茶的钱,
: H* o2 g2 t" {- w5 Q7 A" r8 p/ k& E& }# k" D7 l  R$ z- Z5 I
不付费就多劳动点,各自选择,我觉得是可以平衡到多方利益,也可以帮忙一下云盘在营运上的开销, d7 R1 |# v" Q8 B5 H

7 R; F6 F& U3 F3 Y但付了几十元后,现有的星梦消耗政策是不变的
( B- L6 x; f6 X3 Z分享者赚取到的星梦,依然可以按照当期政策兑回RMB8 J$ |$ Q/ X0 }' `, \

Kiver 发表于 2021-12-20 13:01:15 | 显示全部楼层
bingojerry 发表于 2021-12-20 11:28
( [# }1 _# h" E8 r% a" q相当于多咗个途径获得批量下载功能,我觉得可以,总比无好
! F3 ?9 K2 \) A, |: y% o8 N( k* w
不过估计又有人在其它地方,骂我搞个东西出来,限制和附加条件多多

piggenius 发表于 2021-12-20 14:03:01 | 显示全部楼层
还可以
' [* o- Z" H! Y0 J0 y主要懒灌水就星梦少啊
; b  T) s2 t$ B* \2 I3 j, `无down几集就见底

bingojerry 发表于 2021-12-20 14:06:25 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-12-20 11:35
- ]6 x$ Q0 H# J# i3 S- }& |800或者1000云券,付费的是当期有效,
6 Y5 I/ ^9 p) K1 K# L. S5 M' O! j4 z2 r' I
除非你第一年是付费获得800云券,用剩300,次年你是通过考核获得下 ...
4 f/ `1 X/ F) Z; Z) p
辛苦你啰,打咁多字,明晒

bingojerry 发表于 2021-12-20 14:15:26 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-12-20 13:013 Q6 o9 s( Z. t( w
不过估计又有人在其它地方,骂我搞个东西出来,限制和附加条件多多 ...

) \8 @1 X) z% s! i! u咁呢啲嘢肯定无话所有人都满意嘅,游戏规则喺度,接受到就玩,接受唔到就闪嗟。而且又唔係无得下,只係无贡献就下唔到云盘内容嗟

Kiver 发表于 2021-12-20 14:47:19 | 显示全部楼层
piggenius 发表于 2021-12-20 14:03
$ j" Q9 g6 y# a, I% {1 B7 ~9 W5 d" _还可以; }: k, w* L8 V% k
主要懒灌水就星梦少啊* u- s1 r# P2 G* S& ^
无down几集就见底

6 J2 h  o7 d' ^+ L3 x% g你可以选择充星券

Kiver 发表于 2021-12-20 14:48:25 | 显示全部楼层
bingojerry 发表于 2021-12-20 14:15, ^* N& U  F4 ~7 w$ i* p
咁呢啲嘢肯定无话所有人都满意嘅,游戏规则喺度,接受到就玩,接受唔到就闪嗟。而且又唔係无得下,只係无 ...

, [, r8 j, l+ ~5 T, k一年度考核分享量50GB,应该不是太难达标吧!

Kiver 发表于 2021-12-20 14:59:28 | 显示全部楼层
bingojerry 发表于 2021-12-20 14:154 d0 [" C+ ]2 r& p% Z" w
咁呢啲嘢肯定无话所有人都满意嘅,游戏规则喺度,接受到就玩,接受唔到就闪嗟。而且又唔係无得下,只係无 ...

% p  k) v. `" x7 j其实就是论坛等级高点再激活的话,可以享受到下载权的豁免权时间,不过要享受180天,现在论坛数数也是几百个ID可以

Kiver 发表于 2021-12-20 15:00:39 | 显示全部楼层
bingojerry 发表于 2021-12-20 14:15
1 K" d* [* v& d/ b! P1 ?. f咁呢啲嘢肯定无话所有人都满意嘅,游戏规则喺度,接受到就玩,接受唔到就闪嗟。而且又唔係无得下,只係无 ...

~: N* b1 I, Q4 t) i8 D2 s8 H3 \( I下载权豁免的人数,按现在论坛的查找统计约10分1

guoaen 发表于 2021-12-20 15:18:29 | 显示全部楼层
SMILEsyd123 发表于 2021-12-20 12:453 U3 l3 F6 K. L
都係有自己嘎雲端好.唔怕比人亂和諧. 30/年都可以啦
- W! _% ~8 ^. K+ O/ {# Q& V1 d
只要服务器係国内,就好难完全避免

guoaen 发表于 2021-12-20 15:29:03 | 显示全部楼层
会更新下使用界面,唔好继续用ftp吗?依家入门使用有啲门槛。+ t( k. y" X: M) `9 S0 t& ]

! @0 P' E5 J+ V: M+ n* V我开通咗后,想上传登唔入(已经试过重设密码),想下载下唔到(已经支持星梦购买成功,copy下载link)。
/ k- [( B7 ^! ^7 ~我已经係用最传统嘅ftp客户端嚟操作~~