[版务讨论] 粤漫社资源区有需要专设一个BT资源专区吗?

Kiver 发布于2021-6-22 20:49 9318 次浏览 181 位用户参与讨论   [复制分享主题]
Kiver 发表于 2021-6-23 15:01:23 | 显示全部楼层
漫步 发表于 2021-6-23 13:496 s$ w5 x! E7 F2 V% h
根本不需要,避免浪費不必要的時間,大家直接用網盤分享,如果怕網盤失效,帖子裏可以附上種子作爲備用。
/ U. ^: O, A3 }# a) V5 l ...
# k0 _; F; N- I3 Z, ?9 x2 O
不能单限1150 X; r2 ]& D5 t8 g6 F, }8 o
迅雷可以完成都可以

Kiver 发表于 2021-6-23 15:01:48 | 显示全部楼层
漫步 发表于 2021-6-23 13:49' P& g0 m" [& m$ G& s# d
根本不需要,避免浪費不必要的時間,大家直接用網盤分享,如果怕網盤失效,帖子裏可以附上種子作爲備用。- A$ m, C5 I: G) f: f
...
: p. ~) h6 W$ G5 A
用粤漫云盘分享就不怕失效,失效时间至少2年

OEC554 发表于 2021-6-23 15:29:38 | 显示全部楼层

回帖奖励 +5 星梦社区币

不过宜家用BT 比较少啵

Kiver 发表于 2021-6-23 15:32:20 | 显示全部楼层
OEC554 发表于 2021-6-23 15:29
8 ]  G  V0 o0 q! k. p; q3 K4 P8 V不过宜家用BT 比较少啵
% m. X  Q4 w5 J
系少,但都有人发BT资源. b; `4 }! ^2 F/ O' w8 A( y

7 u4 \/ K7 x9 \& n只是怎样去管控好这些BT资源是可以下载的

mkdi 发表于 2021-6-23 15:32:45 | 显示全部楼层

勇者罗兰 发表于 2021-6-22 22:16: P" p) r( b: ~# i9 n
真系个个区都整一个专属/子分区,其实感觉仲麻烦
4 w% r- Z2 j4 }% J; Z# A/ v' a( g
其實,又唔係話真係整曬全部分區嘅!係咁樣講下啫
( [% U/ k- K% f! S: ~( V, b1 R/ b& M# W; ?
盡量,區分好就得啦!唔係嘅話,就會變得太多欄目啦

零式 发表于 2021-6-23 15:43:02 | 显示全部楼层

设个专区都几好,揾资源都方便尐,细分着就方便查好多

Kiver 发表于 2021-6-23 15:46:48 | 显示全部楼层
mkdi 发表于 2021-6-23 15:32' W' O* z0 L! E. w' }- z3 `* U
其實,又唔係話真係整曬全部分區嘅!係咁樣講下啫# ]: z' b1 v1 I8 [, S; o9 w
& q% t+ a( J' A
盡量,區分好就得啦!唔係嘅話,就會變得太多欄目啦 ...
/ F# h1 J, V$ w* Q
这个就需要权衡好!/ E- L4 G! D/ c- c" J
. d% @4 v; G( ?/ }
太多分区就会将人气摊分了8 X4 l2 Z  L) D# m/ G' H% B
3 j$ ]7 F. G+ C& q+ M7 }
会影响人气聚集

mkdi 发表于 2021-6-23 16:25:41 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-6-23 15:46
( X8 J0 A+ R, m4 o2 R8 C' ^9 i2 t7 l' D# P这个就需要权衡好!
# s$ A' J0 w# M+ q# ~$ f' Y
6 E$ a  T7 O- |& P$ @/ z太多分区就会将人气摊分了

/ {( q  l% }, O" N( R冇錯,就係咁樣啦!建議,暫時分兩個區就可以啦!一個動畫BT區,一個影視綜合BT區就基本上滿足啦!

Kiver 发表于 2021-6-23 16:27:52 | 显示全部楼层
mkdi 发表于 2021-6-23 16:25
( m7 V8 l2 j  B冇錯,就係咁樣啦!建議,暫時分兩個區就可以啦!一個動畫BT區,一個影視綜合BT區就基本上滿足啦! ...
* ^% ]) a5 s9 h; g3 s% r0 B  {% q) d
但其实影视资源本身不多,是否又有必须单独开一个

mkdi 发表于 2021-6-23 16:28:59 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-6-23 16:270 c1 B. k# Z8 Q; w. N' x6 R
但其实影视资源本身不多,是否又有必须单独开一个
$ Z3 V6 ^9 ^" `+ o0 U+ g/ N5 z5 @8 }
好似綜藝節目或者港劇咁樣,如果佢哋分享BT資源嘅話都係一個問題啊

Kiver 发表于 2021-6-23 16:35:30 | 显示全部楼层
mkdi 发表于 2021-6-23 16:28" w4 b8 a2 M5 P, Z8 e4 I
好似綜藝節目或者港劇咁樣,如果佢哋分享BT資源嘅話都係一個問題啊
! U2 b( H4 h6 [% K6 H1 J3 {% z
主要是现时这类资源不太多,可能是一个摆空摊子的区

mkdi 发表于 2021-6-23 16:37:37 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-6-23 16:35
( w* \) Y8 _' i6 V* {* V3 E0 g  Z主要是现时这类资源不太多,可能是一个摆空摊子的区

1 F4 F9 O! c* U冇啊!都係為咗,對等一下架咋!冇理由單獨一個分拆出來獨腳戲嘅