[社区发布] 粤漫社接受会员营运捐助之声明(21-0204文)

Kiver 发布于2021-2-4 10:44 7117 次浏览 79 位用户参与讨论   [复制分享主题]
seed075 发表于 2021-2-21 15:45:54 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-21 14:53
5 n" N4 m* A, i+ d6 }你这是提意而已吧!!!

( e, {& \* R0 y  \! e扫码会方便好多,飘雪都喺咁样。

Kiver 发表于 2021-2-21 16:19:34 | 显示全部楼层
seed075 发表于 2021-2-21 15:45/ G4 Y% O; V9 c8 `* r+ G4 P
扫码会方便好多,飘雪都喺咁样。
+ c2 N  l3 w" r- I
只是难判断谁转账过来而已
8 q4 M6 J/ \3 W8 j! @+ |" @1 m2 B) J; z& @
可以自由加多一角几分来区别的

seed075 发表于 2021-2-21 16:22:22 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-21 16:19" E! j) s4 T0 k4 F
只是难判断谁转账过来而已
: S% W; G' f/ @8 S4 t$ i9 H# b6 [) w& I* h( D; {0 a! t' F
可以自由加多一角几分来区别的 ...

: b$ S4 u* C* O# @2 Z) ]转咗之后可以PM返讲声该ID就可以了

Kiver 发表于 2021-2-21 16:24:40 | 显示全部楼层
seed075 发表于 2021-2-21 16:22& ^8 N4 m. @& F9 g$ l
转咗之后可以PM返讲声该ID就可以了
* v3 o! c! P. t4 q
的确是可以甘样

mkdi 发表于 2021-2-21 16:56:03 | 显示全部楼层
@seed075 @Kiver 其實,可以係付款嘅時候備註一下論壇ID。又或者,開一張專屬嘅帖子或者PM形式講一下付款嘅流水號碼就清楚得多啦!

Kiver 发表于 2021-2-21 17:44:49 | 显示全部楼层
mkdi 发表于 2021-2-21 16:56% }+ x# k% l* U9 f! z
@seed075 @Kiver 其實,可以係付款嘅時候備註一下論壇ID。又或者,開一張專屬嘅帖子或者PM形式講一下付款嘅 ...
/ U7 L: u; j5 i; x  r$ N
PM好,一对一!!!
5 T, e$ n9 f' t4 z
: ^9 N  ]2 y% \! b0 i+ k$ |' q* a现在最怕是低级的捐了过来: {" ?- o' O1 Y- N

9 R) P$ U: V; f3 a; t是不是写明,低级别真是无偿捐献

mkdi 发表于 2021-2-21 19:04:13 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-21 17:447 G+ {8 e) D% s# y; f
PM好,一对一!!!
9 \' M5 {) R% K+ ]; r- v3 S; Z7 ?7 I* M% d! b  }: v) r; ^
现在最怕是低级的捐了过来

6 W' l- r1 S) Y! e# ]! C- R8 H如果真係咁樣嘅話到時,你可以開帖講明清楚就係啦!

seed075 发表于 2021-2-21 19:32:22 | 显示全部楼层
mkdi 发表于 2021-2-21 16:56
# [, Y  d6 C: w0 i( }  `4 s@seed075 @Kiver 其實,可以係付款嘅時候備註一下論壇ID。又或者,開一張專屬嘅帖子或者PM形式講一下付款嘅 ...

6 p& @: e+ p" K喺啊,咁样真喺比较方便,就PM提醒社长就可以啦,佢喺管理员就佢知喺边D嘅ID过咗数就OK。

seed075 发表于 2021-2-21 19:36:53 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-21 17:44
% s5 q! q9 Y) X3 K1 O# }PM好,一对一!!!7 h2 d$ m9 x+ @, \

" \+ ]4 G) z7 b8 i7 w8 p9 j现在最怕是低级的捐了过来
  t, k+ Q& G6 R, L
其实想问下喺咪需要限制低等级会员嘅捐助,呢样嘢其实讲心嗻,
! b; k* |+ b9 p3 t4 V& }主要有心其实都可以嘅,其实公告都讲明唔喺话捐几多钱就可以得到几多
: b- h: f( W$ z* [& s, ]. j9 L. y8 i回报,纯喺一种心意,既喺有心人又可以支付得起都可以了,有必要限制等级?

Kiver 发表于 2021-2-21 19:44:57 | 显示全部楼层
seed075 发表于 2021-2-21 19:36
# L* H# N! t) ]) b' L, T2 q其实想问下喺咪需要限制低等级会员嘅捐助,呢样嘢其实讲心嗻,- P# v& s+ C7 M3 y3 ?% x( z
主要有心其实都可以嘅,其实公告都讲明唔 ...

* G6 P  |5 K! |7 S1 ]低等级就无偿捐助啦~!!!

seed075 发表于 2021-2-21 20:29:05 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-21 19:446 B4 q6 u1 }& ]- d
低等级就无偿捐助啦~!!!

' j! p, e$ }7 o% J讲心嗻冇限制最低消费吧?

Kiver 发表于 2021-2-21 20:34:25 | 显示全部楼层
seed075 发表于 2021-2-21 20:29
1 z6 ^5 A0 i3 r, y7 z3 I讲心嗻冇限制最低消费吧?
: L7 T$ z( c$ |" L* @
你想0.01RMB?