[信息举报] 看不过眼,因此开贴举报,于是这张举报贴不要奖励

基拉杰特 发布于2011-8-6 17:18 10988 次浏览 127 位用户参与讨论     [复制分享主题]
基拉杰特 发表于 2011-8-6 21:02:58 | 显示全部楼层
夹棍之前要除裤个啵* {3 \$ }0 w; y5 g& S
chrisrex 发表于 2011-8-6 20:52
4 \4 `' s6 u( e1 s
& P4 g) j$ O  X1 t& l3 w
- `: L6 j6 D3 q" P7 @+ x
    除你妹

基拉杰特 发表于 2011-8-6 21:04:06 | 显示全部楼层
我中了45抢。。。- -
7 R; Z1 n7 p5 C; M" L  `maplep 发表于 2011-8-6 20:39

0 e1 X2 ^8 Y) Y+ J6 B6 I, u% c, N* l9 s: `

' {0 g1 B  i- \+ H) X2 v( d    一枪都没中

kental 发表于 2011-8-7 00:32:35 | 显示全部楼层
得闲得犀利;而且应该唔够耐性

漫步雲端 发表于 2011-8-7 12:54:06 | 显示全部楼层
為咗一個MSN重裝系統你都好嘢。( u9 \$ v7 F2 K9 B9 R
其實MSN咁多軟件都唔一定要裝佢官方嗰個啦。不過我中意官方嗰個只係可以 ...4 i) F( f, d: z
kwanyeung 发表于 2011-8-6 19:11

7 M9 J( H, x0 q9 t7 v: h
4 k3 ?# k) y8 {) z0 [$ L
1 e) b1 D  c) B" a9 Z9 y一早想換系統啦...唔系純粹為左MSN

kwanyeung 发表于 2011-8-7 13:00:02 | 显示全部楼层
一早想換系統啦...唔系純粹為左MSN% G+ I7 k7 n9 b( Q$ S# X; N  S
漫步雲端 发表于 2011-8-7 12:54
# I( z. Z4 g4 o, ]$ l! ~/ C$ g. s
噉你快啲換啦。其實64位元唔覺得有咩咁好。。可能有時行某啲程式快啲掛。

漫步雲端 发表于 2011-8-7 13:05:52 | 显示全部楼层
本帖最后由 漫步雲端 于 2011-8-7 13:07 编辑 . z4 W' H4 u. X4 N( i  e$ M! [8 Y
噉你快啲換啦。其實64位元唔覺得有咩咁好。。可能有時行某啲程式快啲掛。& l, W! T9 h$ C; w
kwanyeung 发表于 2011-8-7 13:00

4 u/ c7 K2 l( f& Y
4 m" n, k+ G, i
9 }/ |9 E* `7 j* h; F, a7 gMEGUI嘅x264有64位版本,壓片感覺快過32位6 B7 L. n* m3 @5 G
其實最主要系我內存太大佢認唔到咁多...其實以前都一直用64啦 不過當時個張TV卡未有64位驅動程序- J( H6 a$ T8 x$ E
所以被逼用返32
1 f! w( q6 i3 f' Y$ E2 z1 Y3 y2 [, d
昨晚諗住換嘅,點知道臨時要開OT

kwanyeung 发表于 2011-8-7 13:26:06 | 显示全部楼层
7 L; G) `4 Z, l# o
MEGUI嘅x264有64位版本,壓片感覺快過32位
, s* Z5 R2 m" J其實最主要系我內存太大佢認唔到咁多...其實以前都一直用 ...
. L8 W; j+ I2 T* J漫步雲端 发表于 2011-8-7 13:05
. Z. M  g& |: ^& d) m3 C: A4 n
MEGUI 我都唔知佢幫我用緊32同64囉。我靜係知10BIT壓片我部機壓得好鬼慢。用返我8BIT嘅設定我一集要壓成7個鐘。, E6 S% N1 k" b& C9 d
不過算啦,檔案縮細咗小小。由320MB去到286MB。質素好咗啲。都唔知算唔算值得。
% @4 t6 m3 Z8 d+ [% j壓BD應該優勢更加大,COALGIRLS壓個720p 嘅yuru yuri 111MB 都超清。
* T+ k5 n. a) p; {) S: W& U
. c; \  j" |! h9 i" q8 X+ Z你就好,內存咁多。我得4GB炸。
- f+ F, q, \: j9 y你臨時開OT真係戥你可憐。

漫步雲端 发表于 2011-8-7 13:40:29 | 显示全部楼层
MEGUI 我都唔知佢幫我用緊32同64囉。我靜係知10BIT壓片我部機壓得好鬼慢。用返我8BIT嘅設定我一集要壓成7 ...# l/ i8 `- m* A8 [! [- f+ K2 m4 G
kwanyeung 发表于 2011-8-7 13:26

8 |0 i# i8 t# {2 h3 D2 q
2 g2 [5 w+ @3 a+ f- z" m
; a( H4 ?# `! C. p& F  Y: vMEGUI會自動更新64位嘅x264 不過就只有64系統先可以用,如果你用32系統就唔洗諗了; [, I6 c0 ^, H6 l
你部神機CPU慢 內存大都沒用啦,10BIT貌似要更新解碼器 唔系就會花屏...3 b! e" q3 W5 G: v6 n" R& P
我6GB大你少少/ l# J! O2 B# @

: d& k& [. M% F% H  T4 ad領導要你開OT你不得不開 我真系好慘

kwanyeung 发表于 2011-8-7 13:44:15 | 显示全部楼层
/ G# g0 {5 Q+ z& r8 m+ ^
MEGUI會自動更新64位嘅x264 不過就只有64系統先可以用,如果你用32系統就唔洗諗了
% e; w  `5 s2 _. u; {6 A你部神機CPU慢 內 ..." p# b  \6 V1 r4 g- F2 M
漫步雲端 发表于 2011-8-7 13:40
5 \% v/ d1 l1 l, a3 u) M
最新CCCP已經支援10BIT囉。冇問題。完全冇花屏。
3 v4 m$ `7 i4 x; k/ _3 A! |CPU一般慢啦,始終係LAPTOP係咁上下。不過其實因為我仲同壓8 bit 一樣設定,壓10BIT應該可以加高小小CRF。7 f5 @" B' j. `+ m: {$ W2 O
我應該可以整到同之前一樣質素而細30%都唔係唔得。。- J% I8 W. a: o( x! t+ `
算啦,慢工出細貨。壓慢啲質素好啲算數。起碼10BIT就係防止BANDING出現,噉樣用細碼率都得囉。
2 R3 p) s! t: M' C  i唔使再壓高碼率。

shadowlxl 发表于 2011-8-7 15:25:49 | 显示全部楼层
哇...讲讲下..讲到专业知识....

漫步雲端 发表于 2011-8-7 21:51:13 | 显示全部楼层
最新CCCP已經支援10BIT囉。冇問題。完全冇花屏。* u; {1 s$ P# D3 _; d' S
CPU一般慢啦,始終係LAPTOP係咁上下。不過其實因為我仲 ...+ [9 ~- q1 K% k6 f
kwanyeung 发表于 2011-8-7 13:44

8 Z# q/ d# ~! ^( a, d6 D- S( m( j4 w+ \, A4 a* n0 _( u' C. A6 p( q9 A
" M- Q4 }1 Y! M) S# N6 d- t& w8 ?  @
我用coreAVC花得好厲害

freshfrog 发表于 2011-8-7 23:22:36 | 显示全部楼层
引以为鉴
2 x5 O. P" f) X其实回复基本都差不多意思 一个资源出来都系多谢人地啦. z+ `5 v% e. I$ u5 j% L
( |6 h/ g- A/ g0 L) c
算 围观 嘻嘻