星梦
    星券
跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

唔该。边个可以发个质量好好嘅MKV转DVD格式软件地址比我吖!

T520025 发布于2010-12-31 22:56 2529 次浏览 29 位用户参与讨论  关闭   [复制分享主题]
help6288 发表于 2011-1-1 03:50:08 | 显示全部楼层
回复  help6288 0 B9 q: D  k2 k' s/ S% g+ b

1 m% d. i, |9 D0 J1 L, a1 l9 J
    甘ISO同DVD分别唔大姐
; Q! k( @, L# I2 r; H- ?4 ?# ]0 z- dT520025 发表于 2011-1-1 03:16

* G2 h. {: H  x! ^6 u. a
5 b' x6 k" |  w7 C7 c! G7 I7 Y# R0 Q- F0 L+ G4 }
   我意思係....
, ^$ r5 h0 G4 v, T, K* e8 C8 v你想燒DVD收藏定係燒比DVD播放????

T520025 发表于 2011-1-1 03:59:47 | 显示全部楼层
回复 13# help6288 6 A* U: t. Q2 x% y5 b

6 F6 b2 Y9 l, W. Y
2 ~% T2 T6 K( A+ p+ M    其实我个意思都系觉得差唔多(就我个人情况黎讲),不过既然我个问题DVD格式就烧碟囖

help6288 发表于 2011-1-1 04:05:44 | 显示全部楼层
回复  help6288
% P% n- H: d1 \& T9 Z5 g. T6 {
6 c. o: }8 s: j, }7 Z; S+ Y& z$ I: u8 p9 I; k1 v$ Q2 T% ~2 g
     其实我个意思都系觉得差唔多(就我个人情况黎讲),不过既然我个问题DVD格 ...2 T1 L& K; G+ N! S+ T. g- E, F
T520025 发表于 2011-1-1 03:59
3 A! K$ |6 r' ?; ?! Q7 S  K

$ v/ n4 i9 p3 b/ t
- F9 i! u+ [4 }! ^6 _    算...你無視我好了

T520025 发表于 2011-1-1 04:14:30 | 显示全部楼层
其实我郑系想稳人帮手解决我DVD格式化之后嘅音差问题姐.....唔洗讲到甘远嘅....

T520025 发表于 2011-1-1 04:38:41 | 显示全部楼层
回复 15# help6288
: r5 Y; a+ q, J- h2 K1 B: {3 K8 w6 S( z. ]2 Z) \: }
    可能大家角度与观点唔同挂,如有得罪唔好见怪。

grostcar 发表于 2011-1-1 08:01:58 | 显示全部楼层
本帖最后由 grostcar 于 2011-1-1 08:03 编辑 / P) u4 t; ^( m# f1 f8 U+ x2 d2 [
回复  grostcar
' y7 [0 l+ \  e2 l% E# F! m" Y- h$ ?* A! v

8 M1 H1 S5 Z9 @, H+ b. `    我刚刚试黎吖,画质方面仲可以,但系音质就就同画面唔配合嘅....?
& `1 t( X( d- A# d0 p+ y# \; yT520025 发表于 2011-1-1 01:33
, e1 m* J/ G. |. W. `

- o8 L' l* k$ |# p& x7 i' K- C+ N  T1 T) O6 a
    我轉過咁多部片, 都無出現樓主講的情況出現啊
' A8 B" K! X2 X- V+ i* G+ `唔同步係唔係本身MKV的問題?

help6288 发表于 2011-1-1 08:06:29 | 显示全部楼层
回复  help6288 6 n# H" _' o: {1 w) y

% G; O" u* c' S" T, J) z6 @4 d    可能大家角度与观点唔同挂,如有得罪唔好见怪。0 ?" n9 z9 a/ b' Q% F
T520025 发表于 2011-1-1 04:38

- D. r" ?4 U8 T2 Y" f1 b. F6 i* n# U) |# k

- y" U/ Z# \0 C* y, |    吾好甘講...我會驚..哈哈

T520025 发表于 2011-1-1 08:51:23 | 显示全部楼层
回复 18# grostcar 6 G+ A" C. m" B; h# G& u

1 K+ H4 I4 ?4 p# p# q8 }0 d; E; S$ o7 y, j3 I/ g9 w% R
    甘算啦,我都系直接打MKV入去算叻。该到我冇晒斗志.....

inber 发表于 2011-1-1 09:21:47 | 显示全部楼层
回复  help6288
3 F' R0 G5 C: |, h  o- Z5 _" j5 f4 s. Y, X

8 c7 }$ j3 |, |  e' W# Z    甘ISO同DVD分别唔大姐
# T7 m: x: q+ IT520025 发表于 2011-1-1 03:16
) K7 n# |' A; h; @$ D

6 m; d) ]. h' O. Q) |2 b你唔明
8 m0 w7 Q% h  Q) ^4 z+ V4 ^help6288 ; t: n" R7 G' O. [/ \) \; z0 ?# X
的意思?9 Y. r- V- P) w& R/ N0 N9 Q& ~

' k- u  t# _% _, H! ~0 q  n& N好明顯你系"燒比DVD播放"$ g' W* L* q0 U$ b5 `- ]; e" z
如果唔系根本無必要轉格式
( v" {8 ^; K6 c9 v因為無論你轉得幾出色都好
7 [7 r* h9 l" y% N- q畫質同音質都會差左

梦之星际 发表于 2011-1-1 11:42:01 | 显示全部楼层
3 g% t% g- |4 {6 O! N, O7 G9 o
# E$ B* w) z8 U5 U1 H赞成楼上的,如果只为了减少占用硬盘空间,直接刻碟就好了,无必要转,转了反而容量变大,画质和音质都可能影响

qwe789456 发表于 2011-1-1 13:27:52 | 显示全部楼层
要燒成家用DVD播放的話實在是很麻煩的而且技術不好的轉了還畫質音質各種影響...
/ B% P9 [& N9 H9 I% k' J. h+ i曾經天真的想燒成DVD的我最終還是放棄

基拉杰特 发表于 2011-1-1 16:50:43 | 显示全部楼层
看来是已经解决的了