[其它更多] 明天j2-火影疾風傳開播......如果我合成..

ngyan1600 发布于2010-12-8 01:51 3634 次浏览 46 位用户参与讨论     [复制分享主题]
& b/ m7 u" _7 \
. M: V, V+ Y6 K  P3 H; E開帖唔係為乜,只係為左問問大家,如果我合成,有無人要,另外想我壓原裝dvd既480,定係拉伸成720,成講明一點,拉伸成720之後,容量足足大一倍,下面係效果圖
1 D6 m9 N0 X- R5 [4 Q說明,畫面上既黑邊唔係碟商加的,而係本身係咁,因為本片約在兩個篇之後先係正式16:9化,所以dvd都係咁後先16:9化. Y2 }! Z# d1 o4 j( z
* s+ E7 ~! o# B" \" g9 M
0 @+ n4 E; `3 D  P6 D 480_1.jpg
1 ?- O/ s8 Z6 v) C( J720' v- D5 ^* @+ N1 h
" R' M/ |  w  v' a480- [/ G. d8 U1 T# W& U0 l
480_2.jpg 8 `( y1 P% K7 \$ d3 E2 o- m
7204 t  l% c" J! k: V: O

已有(46)人评论

help6288 发表于 2010-12-8 02:33:57 | 显示全部楼层
其實拉大無意思.....除非你5要細節狂降噪
7 D  f% e; d+ B# D6 m
+ a1 r4 T1 H- R+ A% f. G+ |雖然無愛...也來支持一下

Ace0210 发表于 2010-12-8 05:09:46 | 显示全部楼层
本帖最后由 Ace0210 于 2010-12-8 06:01 编辑 6 }) o2 Q" N5 K( C3 i% u1 F! ]
. ~, c* M, b8 A4 E" {( @: I
火影中愛
, C5 R8 `# A% p加上5想收tv版
0 }! j& l- @" M3 y. K$ M8 D一定收  G! S7 S" P6 N9 ]$ {
看畫質睇我林480好一D

inber 发表于 2010-12-8 06:17:46 | 显示全部楼层
! }2 \+ X% a1 B* h6 L6 K: H) w( |
我把兩幅圖放大到全螢幕黎睇9 ?+ D# Z2 f% S3 U9 e4 {! C
我差點睇唔出有分別+ A) Z+ `3 L. U

+ ~* L5 t8 m, q3 D- T所以我會要480p

w257o0 发表于 2010-12-8 08:17:12 | 显示全部楼层
Tvb好像有点慢,不过这值得收藏。

murphy 发表于 2010-12-8 09:15:41 | 显示全部楼层
紧系要~480拉...拉大左效果仲没甘好

エツクス 发表于 2010-12-8 09:37:46 | 显示全部楼层
感觉上480P噶要好好多

chrisrex 发表于 2010-12-8 09:44:53 | 显示全部楼层
火影我会收! m3 Q; t3 ]! Z* N4 {1 l, M
粗略对比过,拉大对锐利度冇乜分别,系画面平滑啲,但係容量大一倍,绝对唔抵,480超值啲

基拉杰特 发表于 2010-12-8 10:20:26 | 显示全部楼层
我觉得用原版不用拉大

基拉杰特 发表于 2010-12-8 10:21:20 | 显示全部楼层
火影我会收4 U# q; g  q1 {- S3 _
粗略对比过,拉大对锐利度冇乜分别,系画面平滑啲,但係容量大一倍,绝对唔抵,480超值啲
: d- d6 l6 p* h' i8 e0 h5 T! ~4 Ochrisrex 发表于 2010-12-8 09:44

# u$ B4 [, J% |# u% x0 N) P9 M+ V& M' q" E1 L7 O7 j6 }) i
/ y# h% L: l0 \2 j- l  e0 x/ _
    和楼主商量设定权限在超三之上,让超三下不了

ngyan1600 发表于 2010-12-8 10:30:39 | 显示全部楼层
和楼主商量设定权限在超三之上,让超三下不了
5 H9 M# l/ o( N1 B- p" d' H8 J基拉杰特 发表于 2010-12-8 10:21
$ h6 n/ D2 }4 f6 T# W2 ]2 r- R

( k/ `9 J4 w9 }' n. e1 D6 K
8 k2 r6 q/ V# l/ G7 j    好....邪惡.....
0 C# a9 D& f! H$ m! U0 r我會限50分以下既人睇唔到
7 v' A! e1 h9 a% P4 x& F大家都話要480,咁我就用480合

maplep 发表于 2010-12-8 10:30:43 | 显示全部楼层
看起来有黑边的压720P好点。。

12345下一页