[动漫资讯] 「旋风管家」改编台湾青春偶像剧,韩星也来助阵

timaousi 发布于2010-9-1 18:13 5136 次浏览 59 位用户参与讨论     [复制分享主题]
inber 发表于 2010-9-2 07:40:39 | 显示全部楼层
可能比句引用嘅說話遮住左!
/ E2 K1 H# p7 wtimaousi 发表于 2010-9-1 22:34
% [$ ~- w7 v, W9 m# e

9 z) Y0 S# e8 B1 @9 _9 {* Q' l4 l
: g$ I  o) Z% ^# ^我編輯左兩次做左兩次實驗
# C  q) r5 Q6 i# q+ c$ @8 Y7 M發現"引用"遮唔到

inber 发表于 2010-9-2 07:45:57 | 显示全部楼层
最憎就是真人版了!無愛8 y0 z& N9 _8 F
Ling1988 发表于 2010-9-2 06:09

9 M# h! h: L6 v6 R+ t4 Y( U' }6 Q9 }/ y& h/ `8 q4 e, f$ y3 P/ B
3 ]6 P% g- K8 p/ \1 _9 P. Y0 X* z- p% @
未置於憎吧= =(難道你只愛看動漫)

timaousi 发表于 2010-9-2 08:56:41 | 显示全部楼层
你要咁多星夢都沒咩嘢用(比曬我 )4 f5 V0 c3 b; n0 f
iamaboyandog 发表于 2010-9-2 07:08
  [9 M* a$ p; t# P) v- X1 i) |

8 t+ ^; w+ ^: F# d, y, e
* c, x8 x/ Z! H. h7 U    我都系多你少少!呢D錢我系用黎旁身嘅!

eegbook 发表于 2010-9-2 10:57:01 | 显示全部楼层
哇,哈韩一族有福气了。

jinguang 发表于 2010-9-2 13:17:09 | 显示全部楼层
估计除了关键剧情以外,很多情节是不一样的。类似符咒、必杀技这些特效,真人版不好拍啊。

inber 发表于 2010-9-2 13:21:55 | 显示全部楼层
我都系多你少少!呢D錢我系用黎旁身嘅!
) Q& M3 X- \3 q& qtimaousi 发表于 2010-9-2 08:56

& k# Q6 P% d% v/ w+ `9 a) w0 `5 v; q0 @2 u/ [4 Q

# ~! l/ }% N0 a& K- G5 s# U9 p用來收買邊個
$ E! Y+ k+ b! J# o, X6 c招出來

timaousi 发表于 2010-9-2 14:11:11 | 显示全部楼层
用來收買邊個
; b6 `/ q% J$ C4 m' K% e招出來
0 D+ ?) n* \: P- F7 N- X5 liamaboyandog 发表于 2010-9-2 13:21
) W; @+ [' ?' Y- {2 t

, T1 o6 Y! m5 U) A) c
( c9 E' ~' a* I& W    甘少錢!根本唔夠收買D大人物!只系夠我旁身!比人打劫果陣比左D錢起碼唔會沒左條命仔!

inber 发表于 2010-9-2 15:08:01 | 显示全部楼层
甘少錢!根本唔夠收買D大人物!只系夠我旁身!比人打劫果陣比左D錢起碼唔會沒左條命仔!  h0 U& d+ H' X- }! y( g
timaousi 发表于 2010-9-2 14:11

" E5 `: \3 \- O" |3 U) P7 e" a/ S8 }( Z1 B5 I
& x! R% b# h. d7 N2 b0 I) a+ K
    D大人物系同你講心....唔系講金
+ }0 p# ~5 p5 D* j! r(就當而家我系黎打劫.........比曬D錢我 )

timaousi 发表于 2010-9-2 15:14:47 | 显示全部楼层
D大人物系同你講心....唔系講金/ C3 O5 O% T6 g  O0 k
(就當而家我系黎打劫.........比曬D錢我 ): g- d: @, M0 W+ S1 U( d4 B) c
iamaboyandog 发表于 2010-9-2 15:08

4 Q0 O' y; k6 Z2 F: ?2 B4 G( U) {8 A, y: c9 q
" E% l$ h; g/ q3 X% j, L" a
    逃跑先!等你追到我再比錢你!

inber 发表于 2010-9-2 15:21:02 | 显示全部楼层
逃跑先!等你追到我再比錢你!$ B% B7 w/ U3 B. W
timaousi 发表于 2010-9-2 15:14

( t: k. _+ Q' b, D5 M# g: H1 ~! F4 t) m8 Z; u1 M

+ M$ K  L5 O! B/ \( O6 R8 S3 g你指的逃跑系唔系下線?............(千奇唔好啊,同我吹多陣當比錢我)

timaousi 发表于 2010-9-2 17:23:14 | 显示全部楼层
你指的逃跑系唔系下線?............(千奇唔好啊,同我吹多陣當比錢我)
1 h4 Z) ], j3 ]4 `iamaboyandog 发表于 2010-9-2 15:21
; ]% Z( u; L9 j$ b3 C4 M! P( \

! _  @6 V5 |' [+ C
. H$ T& F, z; f) L    唔系止落線!我系度吹水姐!

inber 发表于 2010-9-2 17:27:05 | 显示全部楼层
唔系止落線!我系度吹水姐!
) e5 o; W* L9 atimaousi 发表于 2010-9-2 17:23
) F% O: ^$ g& L2 l
7 O/ r% \0 |+ @! A$ f

- W( e, a' X& J* ~) J: i9 {你客死我
! s5 P6 d% X2 ^我己為走左個水友