[迅雷快传] +115礼包][原创][幸运四叶草][x264_aac][HDTVrip_720P][粤日双语][50集完]

天才不二 发布于2010-6-20 16:10 17611 次浏览 288 位用户参与讨论     [复制分享主题]
aaron81 发表于 2010-6-20 22:58:09 | 显示全部楼层
先入来支持下不二~

alex131 发表于 2010-6-20 23:43:52 | 显示全部楼层
Thank You ! ! !

eegbook 发表于 2010-6-20 23:54:17 | 显示全部楼层
哇。呢部正野,多谢楼主分享。

murphy 发表于 2010-6-21 09:48:23 | 显示全部楼层
字幕封吾到...咩问题?

Ace0210 发表于 2010-6-21 10:14:17 | 显示全部楼层
thanks you let me see + ?& d- O  N/ L2 J  x
唔知配音點呢

天才不二 发表于 2010-6-21 11:03:20 | 显示全部楼层
本帖最后由 天才不二 于 2010-6-21 11:07 编辑 , p4 K! s4 ]* D/ u& N" q# X
字幕封吾到...咩问题?6 z; [7 N1 M6 R2 ^% b
murphy 发表于 2010-6-21 09:48

3 g" r9 H- [- csub唔使封入去,字幕封idx同ass就系了,不过封前唔可以删sub

murphy 发表于 2010-6-21 11:53:29 | 显示全部楼层
即系封IDX同ASS,SUG就放系同一个目录度?

天才不二 发表于 2010-6-21 12:25:40 | 显示全部楼层
系的,封完随便删

ngyan1600 发表于 2010-6-21 13:20:58 | 显示全部楼层
文本打开idx,全程手动操作8 N8 e. B7 }" c- V6 I
只用delay: xx:xx:xx:xxx,封装后再用MKVextractGUI提取,咁就唔使逐行逐 ...
  `' S* H% i  @天才不二 发表于 2010-6-20 20:26

; Y% V4 v4 s2 J) |& K0 d( m
1 [1 H$ V/ J4 r6 }- m' v/ Q" i+ ^2 {2 E+ K
    呢個方法都係好煩......./ K4 x" _# B" w+ Z$ K
直接用"SubResync"打開idx,改完時間之後係時間前面個圈入面按滑鼠右鍵1~2下,見到個圈變左向下既箭咀就ja係直接改完所有時間,要set既點有op前,op,第一節內容,第二節內容,ed; O! {' H0 ]) K9 |2 g- ~! O
共5點,點都比係idx改文本快0 d' ~+ c: d; X( g& q
不過記得op位置一定要係文本改一改,唔係就顥示唔到op

cancomcom 发表于 2010-6-22 00:02:34 | 显示全部楼层
沒有時間看電視的,
: G1 c0 n2 z: ~/ [- m9 l" p; ?就下來看看吧!!

Snowsnow 发表于 2010-6-22 08:55:31 | 显示全部楼层
thanks for sharing!

murphy 发表于 2010-6-22 19:14:30 | 显示全部楼层
sub唔使封入去,字幕封idx同ass就系了,不过封前唔可以删sub" G: [( a. r7 z" g1 G+ D
天才不二 发表于 2010-6-21 11:03
# k% F" X8 L& f- O5 n+ W4 S+ A0 M
' G9 M5 K8 K8 E- V% Z$ ?

2 D' W5 F, ^6 b. o    甘既话个字幕隐藏吾到喔...