粤漫社计划投入一笔资金用于建立网盘事宜

Kiver 发布于2010-4-4 17:19 17212 次浏览 136 位用户参与讨论       [复制分享主题]
kevinchan 发表于 2010-4-6 02:16:31 | 显示全部楼层
MU的黃金會員是不是終身存放的啊 ~?
2 j; r0 ^9 E$ i* l+ g0 r3 }+ J85929894 发表于 2010-4-5 22:23
终身而且无限量

help6288 发表于 2010-4-6 08:38:49 | 显示全部楼层
希望粤漫社搵到一個好既網盘..........# L  [$ M  y+ P
下载上存有速度..........不会河蟹.........HK都有得下载............价$平.........

netasa 发表于 2010-4-6 09:25:01 | 显示全部楼层
就算不分卷的" L6 q4 i7 O$ f% p) X
    我也不建议直接上传MKV等影视格式
7 k1 x" ~) Z7 P
% d) t; v3 Y7 I$ `. V+ Y' D) y    因为国外始终对版权控制较严格# R# k6 `: f5 X' p/ l6 O+ G
+ M) k7 D+ S  v  d
  ...' P1 h, c! p1 }% F/ s
Kiver 发表于 2010-4-5 07:32
* {+ Y% P" k  d6 q) l7 u. t0 R

W. V4 u; G" r$ i' Q8 |; S原则上我唔反对分档压缩,只不过分档过小嘅话係一个问题。 以前发柯南就试过文件分成十几个比人下,上传完之后等左一段时间无人反影有问题就删除左分档,但之后D人又话其中某个PART有问题叫我补,之但係分档已经删除再重新压RAR又与之前嘅唔一样无法解压! 结果要人地全部重新下过一次为左某一PART重下浪费左之前下嘅咁多分档嘅时间。当然我上传都係咁样,一样要成十几PART重新上传过一次。  哎,一次比较郁闷嘅经历。

netasa 发表于 2010-4-6 09:33:49 | 显示全部楼层
已经想到办法改为100MB了
4 i8 ?3 B5 Q0 T    再大怕空间性能限制超标3 A6 Y: c9 U: V5 `% X7 ]. U& S1 c
4 e$ {% ?% p/ _
2 e# e6 c: E3 V7 x* H  I0 L
   所以建议使用96MB大小的容量~~4 U/ M2 a- a* ?) A4 R3 _1 P( b; t4 N
Kiver 发表于 2010-4-5 16:46
8 X2 t! O- x; `# t0 l

/ k( b9 E. w' L8 D. ]6 T; @
3 |2 ~7 X+ v8 a5 ^: O    原来已经改左标准了,100M係基本啦! 咁样无咩大问题了。
% N3 W0 I. K3 ?- G  X2 d7 M. x! `
" @+ e5 b3 P4 [* J; LPS:如果有埋文件搜索功能就好啦!方便一D嘛! 出左PART1嘅连接时,在下面出埋PART2同埋其他分档嘅连接咁样就方便好多。反正下载就一样扣分嘅。 

tandong 发表于 2010-4-6 12:32:24 | 显示全部楼层
睇嚟到时要勤力啲查水先得!我都终于感觉到星梦有啲用啦!我有K社你咁多星梦就好囖,哈哈2 V2 m1 K1 b- J8 U
kevinchan 发表于 2010-4-5 20:11

5 j9 V* g$ e4 w/ I  I) D6 E) v4 A( M& R( i
吾够使就去打劫距!!

kevinchan 发表于 2010-4-6 13:53:32 | 显示全部楼层
吾够使就去打劫距!!
. V+ u  s) ~/ L  P  etandong 发表于 2010-4-6 12:32
嗯,睇嚟要谂好办法点样打劫先得

Kiver 发表于 2010-4-6 23:16:58 | 显示全部楼层
网盘空间速度测试# I" x5 o) v6 t3 u$ \- N& ?7 f

0 z- f0 O' j8 [+ ihttp://disk.dreamxt.com/YIKE.rar0 x7 Q; K% o9 z1 o3 L" B- a( B- T

% g( e; j( l% A% |麻烦给予回复下载速度和什么时候下载
8 m1 I) L- m8 w
+ S9 r* D, j& O最好有截图~

kevinchan 发表于 2010-4-6 23:19:31 | 显示全部楼层
网盘空间速度测试8 T! e2 n( B  b9 v/ [/ F$ x

E3 A) o9 o; \4 J0 P
9 `" L) `9 i2 Y
$ r( o( Y2 V. R" j: d  k) g麻烦给予回复下载速度和什么时候下载
) O/ {% m  w# t# N% U+ s% V3 A6 H- I8 u. c" Z3 W) W) G
最好有截图~% i6 ^, b& q6 A$ A5 d/ o" ~! d
Kiver 发表于 2010-4-6 23:16
重新开贴测试啦,係呢度讲无人留意噶!

Kiver 发表于 2010-4-6 23:21:01 | 显示全部楼层
重新开贴测试啦,係呢度讲无人留意噶!
, s% C( F* r: A9 Okevinchan 发表于 2010-4-6 23:19
5 J7 K- c, t7 s& `. x

% C! Z( a' M4 L0 u3 J% p  c, K" Z2 a% d' v4 k
    你来试试先啦~~~

aubert22 发表于 2010-4-6 23:23:01 | 显示全部楼层
网盘空间速度测试
, w7 d/ b" s' B9 q! r" Z& f
% E: r  i/ a) L4 a5 A2 }
3 f+ ^6 z( I+ n0 X+ O# s
6 n; A! O9 \+ u& D7 l" t4 v+ {麻烦给予回复下载速度和什么时候下载
* n- q. M+ K8 u8 h. ?/ e. k0 \
* Y8 i. q5 Z+ ?最好有截图~
4 u* r* C5 `3 K$ @. k9 BKiver 发表于 2010-4-6 23:16
7 r" U3 S6 E# J5 ~5 J9 N
- e5 q6 A# M: |
/ a+ G0 d1 v2 z5 O& j8 w
    试左下,无下晒,因为下紧巨物,全速,虽然下呢嘅瞬时速度好快,但慢慢降,我谂BT影响,所以就停左~巨物又唔可以停低,所以唯有迟D帮手测试~

kevinchan 发表于 2010-4-6 23:28:01 | 显示全部楼层
1 f5 j9 j. {2 r5 V
试左下,无下晒,因为下紧巨物,全速,虽然下呢嘅瞬时速度好快,但慢慢降,我谂BT影响,所以就停左~巨物 ...
0 J: H; d2 Q. L7 s- q% F3 D) Baubert22 发表于 2010-4-6 23:23
点解你情况同我咁相似嘅?不过我都测试咗,唔係正式测试,我都下载紧其他嘢!
0 ^! j' ~. P& a  W5 M+ m上图先!" C( Y8 ~5 _; C, z0 J
一幅好囧的图!
2 P: E1 n7 K7 @* G: A留意我正在运行的下载工具!" ~  L4 Z# m0 y1 P/ y
我说明一下吧,8 K  a/ m) c( t6 S- W1 U* S
emule下载速度40KB/S左右,上传10KB/S
* g. u8 C8 \+ H4 CUT下载速度40KB/S左右,上传23KB/S
2 u! F. l; M; B- a" g8 ^2 oIDM无下载嘢
& y0 \* t5 U" k( \& pshare下载速度10KB/S左右,上传0
/ Y/ F! h1 h' w! e* D迅雷是官方最新版本
  h- N, R% ]9 m$ q( J% B# T4 |- v6 b2 D% y5 K5 _* f

Kiver 发表于 2010-4-6 23:33:48 | 显示全部楼层
点解你情况同我咁相似嘅?不过我都测试咗,唔係正式测试,我都下载紧其他嘢!1 R6 }3 k% Z" Y& D3 E
上图先!
6 f9 ^8 G3 g0 ?5 D一幅好囧的图!
& V8 S- U, M; S& q/ N8 g...
0 N5 w1 T% H8 u5 r0 Pkevinchan 发表于 2010-4-6 23:28
) ?7 U4 e# a5 a
6 `/ Q: H6 X6 [1 P6 ^6 w. K( Y

' S) r/ t1 \; o4 o  z) m0 r2 |    你的那些软件都占晒上行带宽咯~~~