[新手问题] 请问点解会扣100星梦的?

Yellow_ 发布于2008-9-19 01:33 2011 次浏览 10 位用户参与讨论   [复制分享主题]
我想问下点解会扣100星梦的?我见到好多人的星梦都是-100的``有D就-200以上```扣分不是最多扣50的吗?
- u; G: i2 l) l! N
, d! X" E& v+ F' y  I有人话如果无星梦去搜索的话``就会比人扣100星梦哦```这是真的吗?
6 F: f& u  Y' a9 r! b* Q% v
/ H( F1 c& b1 l3 S  a- ~: v
+ m& y% U1 V2 W( S# p* u, L可以帮我解决这问题吗?我怕我会起唔知咩情况下犯规。。帮帮忙吧``

已有(10)人评论

Kiver 发表于 2008-9-19 09:51:59 | 显示全部楼层
原帖由 Yellow_ 于 2008-9-19 01:33 发表
8 f$ t# u2 U  N9 [我想问下点解会扣100星梦的?我见到好多人的星梦都是-100的``有D就-200以上```扣分不是最多扣50的吗?: }' E2 P  F+ }( D

6 n) f) D% D' b/ h! C有人话如果无星梦去搜索的话``就会比人扣100星梦哦```这是真的吗?
4 G6 v8 i/ W0 k8 [. [8 M: g+ G
5 T; O; l/ m: R" p* r0 t) o0 Z0 A) d. a
可以帮我解决这问题吗?我怕我会起唔 ...

6 S1 ^6 b+ q* R& J5 y  c! m2 t
. J: H; y: w1 y! \有人话如果无星梦去搜索的话``就会比人扣100星梦哦,这个可以讲你知是假的
' i4 x$ b* f/ o
* k: u; R1 a. S9 n都吾知你听边个讲的
! X) v; p/ E  O, Z8 i3 U; q5 d5 d0 y) m) q/ c6 I$ i3 D) ?( [
仲有很多扣到负这么多是连续甘违反规定所致
4 d1 w: P* [& ?$ ]& G+ i8 m+ i; X: I' F! a
非一次就会这样~

wjr5200 发表于 2008-9-19 21:43:42 | 显示全部楼层
无错,新人要小心先得吖

hikaruyin 发表于 2008-9-20 10:46:25 | 显示全部楼层
扣分係冇上限的,之前有一個就俾我扣咗近2000分,所以發帖前一定要看清楚版規

endyman 发表于 2008-9-22 09:21:56 | 显示全部楼层
原来是这样......新手看清楚了

呀靜 发表于 2008-9-23 22:12:33 | 显示全部楼层
睇完你地講野3 u" C: e# o/ t% o9 S
我係唔明你地講咩
% ~6 s" o5 f$ Z咁點先被扣分架?" v" c* x' t8 l; d/ a
正係違版規先扣= =?

Kiver 发表于 2008-9-23 22:47:47 | 显示全部楼层
原帖由 呀靜 于 2008-9-23 22:12 发表
" c' B" ^/ M- [4 w' n睇完你地講野) ?  {( u+ G& c' F: I/ r$ \* v+ v
我係唔明你地講咩
9 C0 d3 Y9 H3 m; K咁點先被扣分架?2 e: M7 j* e  d# L0 u: d, e; ~+ X
正係違版規先扣= =?

0 b6 o) F# ^7 O+ c
% f, Y, W4 U  x& }当然是违反规定才扣啦

alexhus 发表于 2008-9-23 23:11:31 | 显示全部楼层
小心啊。。。违规就会边负数啦。。。

有猿人 发表于 2008-9-25 14:53:34 | 显示全部楼层
除咗違規外,下載喺咪都要扣金錢咖?

Kiver 发表于 2008-9-25 15:21:31 | 显示全部楼层
原帖由 有猿人 于 2008-9-25 14:53 发表
$ \3 I% n. c4 _# ]+ R除咗違規外,下載喺咪都要扣金錢咖?
& F, Q8 X9 ?6 W$ x* o( {, P

5 O, R: T4 A2 l* U那是扣税`~

ronveray 发表于 2008-10-23 23:32:57 | 显示全部楼层
真系规矩森严啊,发言要小心啊