[每日闲聊] 好年..烦!!!

零距离 发布于2008-1-29 13:13 2490 次浏览 23 位用户参与讨论   [复制分享主题]
话咁快又过年了.最弊就是银包无钱,一年来都无俾过一分钱双亲,仲要佢哋倒贴,刚刚发完工资,过年点都要俾D钱番屋企,如果唔糸就唔吉利了.唉.一年到头都糸一无所有!无钱唯有糸屋企打机唔出街了.
: W/ K  c3 S  R4 O6 D今年犯太岁真糸黑过墨斗,不过好采糸破财,身躯仲糸丝毫无损.留得青山在,那怕无柴烧.过完年继续努力!

已有(23)人评论

xing 发表于 2008-1-29 13:24:01 | 显示全部楼层
只知道~
8 j) P3 U. |; Q' t唉~..
: a) d& y% W1 L3 B! r) j又老咗...
' m3 s( L: c/ A& l: B咩都冇
夜月星辰 发表于 2008-1-29 13:33:06 | 显示全部楼层
一年會好過一年的,
# E& c, G4 V" `  x9 U; ?! f其實佢地知道你環境,都唔會要求太高啦5 B% D6 C% s' u) i* B: ^, j  y
俾幾多都係講心意啫,5 F" U1 G0 j1 ]3 v6 [+ q3 X

- I- x0 h( s4 y一年365日,都唔係淨係呢幾日來聊表孝心
+ T7 G" Z, a. B! h2 H) V) l" h+ t要做的,還有很多時間,
7 Q& u& A4 c# E8 S, ]7 Y* ?- U) V0 y有呢個心的,遲早一定得
紫舞枫林 发表于 2008-1-29 13:48:33 | 显示全部楼层
人又老~钱又唔···唉 时光快快倒流吧···
ks128 发表于 2008-1-29 15:44:23 | 显示全部楼层
希望未来一年可以改变下自己甘啦,一定要自己食自己啦
Mickey 发表于 2008-1-29 16:12:26 | 显示全部楼层
话甘快就一年了
, [6 q9 y& g$ L要毕业了  k- B; D" Z: G, f" ]
工作仲未有着落
, i  U% J( F# ?: v+ M论文又未写完
4 W& |" j  C* a( i真是惨~
tandong 发表于 2008-1-29 17:16:01 | 显示全部楼层
原帖由 零距离 于 2008-1-29 13:13 发表
) ^$ M& h" S  G  p* n话咁快又过年了.最弊就是银包无钱,一年来都无俾过一分钱双亲,仲要佢哋倒贴,刚刚发完工资,过年点都要俾D钱番屋企,如果唔糸就唔吉利了.唉.一年到头都糸一无所有!无钱唯有糸屋企打机唔出街了.6 T9 E) ?) \1 Q) D2 A# t& y% k5 @+ e
今年犯太岁真糸黑过 ...

8 H3 n1 |# C! t2 B% @" U- _6 H. T有同感,但钱都要使嘎,无钱真的不去街。月光。月光!月月光!
Laputa81 发表于 2008-1-29 17:17:29 | 显示全部楼层
希望08年会好D啦··········
7 R* L/ F) }1 L8 g% |9 |唔喺就真喺~~~~~唉·············
Laputa81 发表于 2008-1-29 17:18:25 | 显示全部楼层
原帖由 tandong 于 2008-1-29 17:16 发表
+ d# |! w/ N% f0 B/ e2 c, f6 @" A  p . f7 C% ?6 D# V; ]) |- |# Z: G0 x
有同感,但钱都要使嘎,无钱真的不去街。月光。月光!月月光!

2 I5 I- C  I" I) K, N0 w4 R
. \( Z# A9 J4 j
0 w) h2 R$ ]' p  q  B' q2 R) b! f5 \' H
9 c* L% T- y' g月光都好过周日清··········
tandong 发表于 2008-1-29 17:18:40 | 显示全部楼层
周日清,好名啊!
平常心 发表于 2008-1-29 17:39:45 | 显示全部楼层
今年我屋企流年不利,来年全家要身体健康,
ぜロ 发表于 2008-1-29 18:16:50 | 显示全部楼层
.......点算啊
12下一页