[版规指引] [讨论]社区下载限制改革意见征集

Kiver 发布于2006-4-7 00:54 11736 次浏览 64 位用户参与讨论   [复制分享主题]
Kiver 发表于 2006-4-7 03:47:22 | 显示全部楼层
以下是引用rx-rider在2006-4-6 17:14:38的发言:
我支持。。。。。。。。。。。。。。。
8 Z7 {' l6 v% z( e' @

又支持2 C& V {) u7 Y/ z! g% ?' \

又选第一项 ; g$ z- w3 g% L; v2 V' u. B

吾知想.....

Kiver 发表于 2006-4-7 03:48:05 | 显示全部楼层
以下是引用龍翔九天在2006-4-6 18:21:40的发言:
2 `* i5 q$ m( O: d! J: q

如果系该……咁就话以后下载系扣积分囖……

% l/ n0 `$ F- F7 D: b

个人觉得可以试行……咁样对于BT,所谓的金钱帖仲有无意义???

z7 _6 U* y4 ^

出售功能依然是有的~~~~ \9 N D) Q+ K

i

龍翔九天 发表于 2006-4-7 04:02:53 | 显示全部楼层
以下是引用红枫在2006-4-6 19:48:05的发言:

9 ^5 y6 ~3 b( j4 v6 L( L( m

出售功能依然是有的~~~~
2 J4 ?: C, I3 {1 Q ]/ ^! s3 J

i

+ p/ u6 Z7 v7 |

4 j3 l0 o0 z: w2 S

枫哥

% j; F- N/ {, |+ L% q: r# a) S

既然都有扣了……咁BT转贴的一于全部唔比收费啦……

e+ s# [8 f1 i3 B& \

原创的就除外……

dzc200510 发表于 2006-4-7 05:14:08 | 显示全部楼层
我是新来的啊!我支持啊!

plumtree 发表于 2006-4-7 07:20:15 | 显示全部楼层

都好难讲,各有各好处

) e! B$ J1 @6 D* e) q5 n" h; d

睇大家意见啦,最好有个两全其美的办法

netasa 发表于 2006-4-7 07:32:27 | 显示全部楼层

支持就梗架啦!! 不过睇下改成点啦!!

0 \/ `/ P3 Y# |! U

第一下载扣积分无所谓!不过扣嘅量就要 针着针着 咯!! 如果下载一个BT为2G嘅文件扣几多??? 转贴下载嘅都要扣就扣少少好啦,因为都未知下唔下载到嘅!!

% G# h5 [2 ]) D; m3 }: n4 L; [

另外建议以论坛级别嚟按算扣嘅量!! 越高级就扣得越少积分!! 不过发资源所得到嘅回扣就越高级就越少(因为佢地本嚟就已经好有米咯!!)

Kiver 发表于 2006-4-7 07:43:35 | 显示全部楼层
以下是引用netasa在2006-4-6 23:32:27的发言:
! |( X F" t8 v9 j6 q+ @" T2 G

' x9 T6 H8 Z( A

第一下载扣积分无所谓!不过扣嘅量就要 针着针着 咯!! 如果下载一个BT为2G嘅文件扣几多??? 转贴下载嘅都要扣就扣少少好啦,因为都未知下唔下载到嘅!!

; ?( `, h( w0 m$ X& o

另外建议以论坛级别嚟按算扣嘅量!! 越高级就扣得越少积分!! 不过发资源所得到嘅回扣就越高级就越少(因为佢地本嚟就已经好有米咯!!)

6 Q4 z/ C9 I& p" v$ T

7 t; O7 r t5 t# c* R1 R' h3 A" `* [, q- r% e3 N! I* j# | 5 X- A& O3 q9 r6 Y" a- F$ O

简直是军师啊~~~

plumtree 发表于 2006-4-7 07:48:22 | 显示全部楼层
以下是引用netasa在2006-4-6 23:32:27的发言:
3 X- I! E% B/ j' P, S% [6 f9 `

% F/ i. {9 _: J8 ?

4 V( l( A+ }5 X

' n9 T! I5 j$ f7 N, J. m3 L1 |

呢个方法好似几好······

Kiver 发表于 2006-4-7 07:56:15 | 显示全部楼层
+ a6 x/ g6 F( s* b/ m% l

1 J: a6 Q* Q9 P% x/ U( V: S

! l# ]% a7 t: V+ r r

- F; t8 t7 g& K

3 o0 X3 ~7 J4 m1 _1 B4 C5 s4 J7 f+ x h! t) L0 X - g# X" k( V( ?7 @* {& y/ S( H

2GB啊

q8 c" K7 N5 H1 o

大约需要50个星梦以上啦

: c% q' O" h! T% g. i

netasa 发表于 2006-4-7 08:24:35 | 显示全部楼层
以下是引用红枫在2006-4-6 23:56:15的发言:

! @, |0 f* b+ x2 \

" n. k6 b/ A$ F3 E+ J& D1 Z8 r

2GB啊

) K, \* Q* X" a8 b y; m

大约需要50个星梦以上啦

' h% K; o6 c6 U1 e; y( Y

' X' ]! X |: B5 q+ h

唔係扣积分咩?又关星梦嘅事!!! 9 g# N. K4 N0 \8 { V5 C0 P+ C

PS: 依几日论坛发贴回贴成日都话有错!! 唔知有咩问题,请佬大查查!

Kiver 发表于 2006-4-7 08:36:54 | 显示全部楼层
以下是引用netasa在2006-4-7 0:24:35的发言:

6 A2 X Y1 f% r( w Q! R3 l

, N4 x. Q) v5 a+ c# Q& P+ [4 @

唔係扣积分咩?又关星梦嘅事!!!
, m. p! H: V k; G h, j

PS: 依几日论坛发贴回贴成日都话有错!! 唔知有咩问题,请佬大查查!

! Z1 U9 m" ]- A; ~9 `. I. n- L

0 H/ k% ?- Q9 X) e9 Q) i

) ? G7 \$ ^4 {6 b( ]

用快速回复吧~

hikaruyin 发表于 2006-4-7 19:08:38 | 显示全部楼层
咁d積分咪好快用晒