[每日闲聊] 谁是小偷?

Kiver 发布于2023-11-22 23:24 956 次浏览 69 位用户参与讨论   [复制分享主题]
回帖奖励 6 星梦社区币 回复本帖可获得 2 星梦社区币奖励! 每人限 2 次(中奖概率 20%)
警告:不要为抢红包斋刷贴,讨论、留言与本主题或本主题引申开来的其它话题无关内容,将扣除红包所得10倍。
灏仔 发表于 2024-2-23 11:46:48 | 显示全部楼层
gzna0626 发表于 2023-11-22 23:26
9 M) m! n: x# X/ _虽然被骗,但小偷就系距
& u' l; ^0 |+ m
我都觉得系佢

灏仔 发表于 2024-2-23 11:47:07 | 显示全部楼层

回帖奖励 +2 星梦社区币

duzenghua 发表于 2023-11-23 08:237 r+ V3 |8 y5 N) [$ R$ R* q, M
“梁朝伟偷1000元”,其它都是干扰!
4 u; L' A% V% Z4 A
无错  就系佢

adhk 发表于 2024-4-27 15:51:56 | 显示全部楼层
擺明就係被騙嗰個係小偷

adhk 发表于 2024-4-27 15:53:36 | 显示全部楼层
loliichigo 发表于 2023-12-5 20:51" J' x( }9 n( n* f* t' e
哈哈,梁朝伟被黎明骗去张学友家偷,所以系梁朝伟,话知佢偷咩
$ a9 q' O7 {7 V6 r! u  n) B: s% S
朝伟成日偷啲女嘅心

天启神光 发表于 2024-4-27 16:46:35 | 显示全部楼层
脑子转不过来

adhk 发表于 2024-4-28 03:01:12 | 显示全部楼层
天启神光 发表于 2024-4-27 16:46$ U) Q; B' c+ t# R+ D3 J0 c
脑子转不过来
5 o; n% t& k* E8 A2 p: A) ^5 }
將無闔重要嘅人名一一劃除就可以搵出答案

magichui98 发表于 2024-4-28 16:14:07 | 显示全部楼层
朝伟濑左嘢

adhk 发表于 2024-4-30 04:01:37 | 显示全部楼层
magichui98 发表于 2024-4-28 16:14+ t0 K3 K; }$ v3 x9 w: B2 i
朝伟濑左嘢
0 ?8 {" {! ]; [' ?9 ]
精人出口苯人出手

adhk 发表于 2024-4-30 08:49:03 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2023-11-23 05:14
0 J/ s! X1 R8 ]. M7 c& u' k- \朝伟係小偷
9 g% S( j: k' i
好事多為咗喎

岚冰 发表于 2024-4-30 09:20:53 | 显示全部楼层
喺香港这片繁华璀璨嘅土地上,星光熠熠,明星们嘅生活亦係充满咗惊喜同挑战。有一日,张曼玉急匆匆地来到关之琳嘅豪华寓所,手里拎住一袋新鲜出炉嘅点心,脸上却带著一丝焦虑。
) c& Z9 ^7 \# ^/ q; K0 [$ \# H
3 o* E8 P0 J/ t“关之琳姐,我嚟咗!”张曼玉叩咗叩门,大声喊道。1 v0 b3 ~) N. V4 d

2 |% d& e; a# \关之琳听到声音,连忙开门迎接,笑盈盈地问:“曼玉,你怎麼有空来我这里啊?还带了这么多好吃的。”
( \6 V" Z0 ]" ?( O; N) @
; n* B1 e0 U7 ], P/ j) {  o张曼玉走进屋,将点心放到茶几上,随即正色道:“关姐,我来找嘉玲姐,有急事要讲!”1 s2 y5 \. @! V8 r3 g

" O1 r4 I* l4 ^& n关之琳一听有急事,便连忙打电话给刘嘉玲,让她尽快回来。不一会儿,刘嘉玲就急匆匆地赶到了。
8 O( y0 X. P! w
; E5 k& }# p2 m- d7 @“嘉玲姐,你知唔知梁朝伟佢被黎明骗咗去张学友家偷东西啊?”张曼玉一见到刘嘉玲就迫不及待地问道。% _) p4 i! c; O! I  f# U" O

& m2 h& a% e- @5 f: D( h刘嘉玲一听,眉头紧锁,疑惑地问:“偷咩嘢啊?阿伟佢平时唔係咁嘅人啊。”( L9 f" F( q& `3 P" Y, A' Y

; B7 W  @3 x- \3 S1 O3 G1 G张曼玉深吸了一口气,缓缓道出事情的经过:“就係郭富城喺周润发嘅柜子里放咗一笔钱,嗰笔钱係刘德华借咗给周星驰,再嚟成龙要用嘅工资,整整一千蚊啊!”( \9 K4 F& B8 Y

) M! Q  Q) M5 A( N. q; L刘嘉玲听后,惊讶得合不拢嘴,连连问道:“係咪真嘅啊?阿伟佢怎麼会做出咁嘅事?”
1 q& y  Q* U+ v9 d9 T) n3 ^0 x, Q& g: g' P# ^6 p  v
张曼玉点了点头,无奈地说:“就係咁嘅啦,我哋现在要赶快想办法,看看怎樣才能追回嗰笔钱,同埋阻止阿伟继续犯错。”9 ?9 m( T) X" h: p! p# l2 [  i9 [

" U, g. u, V, X9 e关之琳亦係忧心忡忡,提议道:“不如我们先去张学友家看看情况,再作打算。”" J. n8 o! R5 u* [

% z, q" X  g5 J+ f% v3 G于是,三位女星便急匆匆地赶往张学友家,准备展开一场惊心动魄嘅“拯救行动”……

; p; l8 O4 T, C& O/ ]* Z: ]8 c以上内容由冚唪唥AI生成~如有巧合就真喺纯属巧合