星梦
    星券
跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[其它更多] 无意中睇到尹光出新歌

subter 发布于2023-10-4 00:58 407 次浏览 13 位用户参与讨论   [复制分享主题]
本帖最后由 subter 于 2023-10-4 01:11 编辑 7 j6 w* E* y) G- j' B9 D" c
& f0 G1 i& |! c
Dear Myself (feat. Wan K.):  https://www.bilibili.com/video/BV1RN4y1Q74r/
3 s# g; W$ b2 X4 l( ~% F(貌似等级太低,唔支持HTML代码,甚至连超链接亦失效,需手动复制打开)
+ t9 |0 T. k- w$ Q* @9 C
7 L' c& D# p9 E' L冇谂到尹光嘅新曲係一首抒情歌,但依旧好好听,词、曲都好正。前边回看自己过往生涯,后边跟随新潮流,同AI嘅自己对唱,听到眼湿湿(歌曲已经在国内各大平台上线)9 m% k4 V1 a, k% ?" ]0 K' Q

: b: s# e& u. z0 ~6 e- ~这段旅程人来人往,季节是岁月神偷,听过几多落泪大笑欢呼拍手。$ j2 w& {$ C$ ]( I

# D3 j2 k* G# b5 ^$ ]0 {0 }; Q7 X/ s. H& S( a" Y. m2 o

. u& D& a9 d/ N% X) u: L$ L
) B9 H! I! O1 C2 u6 Z! N6 n
1 V8 B+ L; n& ^) j5 ]% S" P( G! a( n. o; h+ O8 T

已有(13)人评论

HQS 发表于 2023-10-4 01:38:37 | 显示全部楼层
时光荏苒,岁月如梭

snzt79 发表于 2023-10-4 07:21:29 | 显示全部楼层
唔再唱以前个种搞笑歌咩

金毛仔 发表于 2023-10-4 07:43:30 | 显示全部楼层
多谢楼主分享

十月围城 发表于 2023-10-4 09:36:37 | 显示全部楼层
看了视频了,原来他是尹光,有印象但不熟悉。

panz8 发表于 2023-10-4 09:47:00 | 显示全部楼层
尹光我就知有几首歌出名,呢次首新歌佢唱得好听,好有感情

shiraishi 发表于 2023-10-4 09:58:19 | 显示全部楼层
已经出咗好耐

koch8620 发表于 2023-10-4 10:56:20 | 显示全部楼层
原來佢仲在世, 仲以為已經.... $ ~3 W* @) A0 P- t. g) s
佢以前既歌D歌詞真係超搞笑..

902leung 发表于 2023-10-4 11:34:07 | 显示全部楼层
歌詞所描述就如黃家駒、張國榮、梅艷芳等已被人藉AI重現於人世

subter 发表于 2023-10-4 23:49:42 | 显示全部楼层
shiraishi 发表于 2023-10-4 09:58
8 v/ s4 e& h4 k# A- m已经出咗好耐
/ R+ E5 u6 q' y6 w6 k
的确 但我都系因为其他视频先发现

里茲方 发表于 2023-10-13 23:59:46 | 显示全部楼层
下月四號,時隔十四年再上紅館* ^3 q8 P& e  G# [1 t1 d9 i

M223 发表于 2023-10-14 00:22:38 | 显示全部楼层
舊歌黎架啦

12下一页