[其它更多] [分流][窈窕淑女][粤语][简体中文][1994][舞台剧]

gigiff 发布于2023-6-3 21:42 1719 次浏览 68 位用户参与讨论   [复制分享主题]
十月围城 发表于 2023-7-1 23:27:00 | 显示全部楼层
gigiff 发表于 2023-7-1 20:19
2 P' A, V+ e; G. h: j; B( m有漫画呀,你睇过?

( o) h* f( a4 C, f; y/ \. L# [我屋企人嘅漫画,好耐之前咯,收下收下唔见咗。

gigiff 发表于 2023-7-2 16:13:53 | 显示全部楼层
十月围城 发表于 2023-7-1 23:27
7 t. F6 g' ?" ~- @" l" R我屋企人嘅漫画,好耐之前咯,收下收下唔见咗。
" V$ L5 G0 [% F
系同名漫画?或者可以係网上搜索到

十月围城 发表于 2023-7-2 20:35:18 | 显示全部楼层
gigiff 发表于 2023-7-2 16:13
' v) Y# @% D+ \3 W1 j1 }- v8 t* p  ~系同名漫画?或者可以係网上搜索到
0 d8 u% j2 O, u  k
是的,是同名漫画,但不是我收藏,我是有看过,风格是眼睛大大鼻子小小那种。属于7,80年代的漫画。

gigiff 发表于 2023-7-3 19:41:30 | 显示全部楼层
十月围城 发表于 2023-7-2 20:35
* u; H1 [2 g+ }8 L( y1 |. [是的,是同名漫画,但不是我收藏,我是有看过,风格是眼睛大大鼻子小小那种。属于7,80年代的漫画。 ...
  F% z5 v  V4 J9 S
咁真系够晒经典,有几多集?定系单本漫画?

十月围城 发表于 2023-7-3 20:33:05 | 显示全部楼层
gigiff 发表于 2023-7-3 19:41
& \3 A! ]9 x5 P0 B3 T! N6 z0 W咁真系够晒经典,有几多集?定系单本漫画?
4 m6 f& \  W6 f0 F; W
几多集就唔肯定喇,但係肯定係好多集,我嗰时睇过几集,因为仲细所以印象唔深。

gigiff 发表于 2023-7-4 18:51:24 | 显示全部楼层
十月围城 发表于 2023-7-3 20:33
% s' v( j# G4 q1 p! e几多集就唔肯定喇,但係肯定係好多集,我嗰时睇过几集,因为仲细所以印象唔深。 ...
- a7 `, N9 {; T; Z. y1 F
长篇漫画?有冇《天是红河岸》《龙珠》果D咁长篇

十月围城 发表于 2023-7-5 08:03:35 | 显示全部楼层
gigiff 发表于 2023-7-4 18:51/ h5 @7 N* X' T7 U
长篇漫画?有冇《天是红河岸》《龙珠》果D咁长篇
8 G/ n  T. ^- _  l) c' ~0 U
呢个你真係问到我喇,尤其係女仔漫画。

gigiff 发表于 2023-7-5 19:54:19 | 显示全部楼层
十月围城 发表于 2023-7-5 08:03) n6 h2 B6 u* R
呢个你真係问到我喇,尤其係女仔漫画。

# r2 p" Q' @" D' S3 r& ^3 y$ j哦,你系男仔,咁我应该问《幽游白书》《海贼王》《灌篮高手》之类?

十月围城 发表于 2023-7-6 08:22:37 | 显示全部楼层
gigiff 发表于 2023-7-5 19:54  ]. r* a, |9 G/ `. d$ Z6 F( n
哦,你系男仔,咁我应该问《幽游白书》《海贼王》《灌篮高手》之类?
. w* }; S( }, q- L
我係男仔係啱嘅,问题係我嗰时仲细,再加上漫画又唔係我收嘅,你问我我都係嗰句:“唔清楚几集,总之唔係单集,漫画画风係大粒眼樱桃嘴咁”,讲返你提到嘅漫画,我除咗海贼王仲未睇过,幽游白书只係睇咗一半,灌篮高手成套有收藏。