[粤漫合成] 【暗杀教室/あんさつきょ/Assassination Classroom S1-S2】【粤日】【HEVC 1280x720】

johon 发布于2023-3-30 01:50 1295 次浏览 20 位用户参与讨论   [复制分享主题]
HQS 发表于 2023-3-31 06:01:32 | 显示全部楼层
johon 发表于 2023-3-30 12:18! `) D; M& `) y- b3 |/ X: K0 p4 S. J
“该文件类型暂不支持分享”,被阿里和谐咗。改后缀甚至压缩再改后缀都无效。超变态! ...

! z6 M  p4 A8 S# Q2 X' T8 U压缩包是可以分享的,, [$ _+ z  ^, F; v
最简单方便的方法 用命令行 合并压缩包和图片分享。百度搜索【压缩包和图片粘合】

johon 发表于 2023-3-31 11:26:02 | 显示全部楼层
HQS 发表于 2023-3-31 06:016 q4 C2 S2 C- e% O6 ~( v% t" Z7 U
压缩包是可以分享的,1 `9 a/ o# Q! c+ L8 I) n; l5 L
最简单方便的方法 用命令行 合并压缩包和图片分享。百度搜索【压缩包和图片粘合】 ...

+ a: t( Z8 u& Z  v* k多谢提醒,我都唔记得咗可以合并呢两种文件啦。copy命令可以合并任意文件,但唔系任意文件合并之后都可以打得开。呢种方法比我想嘅用视频文件做宿主要好。

HQS 发表于 2023-3-31 11:35:22 | 显示全部楼层
johon 发表于 2023-3-31 11:26: p( n. i* _7 k. w# S! k2 Q
多谢提醒,我都唔记得咗可以合并呢两种文件啦。copy命令可以合并任意文件,但唔系任意文件合并之后都可以 ...

. F+ }5 x3 H: x# W: f9 m- h4 }等等,你分享到粤漫云的文件,每个文件只有100MB左右?这么小?能保证画质不?

johon 发表于 2023-3-31 14:11:09 | 显示全部楼层
HQS 发表于 2023-3-31 11:357 A+ L) N! X* ]  r# {) K& N
等等,你分享到粤漫云的文件,每个文件只有100MB左右?这么小?能保证画质不? ...

4 m4 f. U7 f- V6 T( H9 ]# X2 W容量再大啲,一张DVD就放唔落啦。对于动画片,画质都算OK。21年10月合成嘅,所用片源删晒啦。发张同期合成嘅七大罪嘅对比图啦。从上到下,粤语片源、日语片源、合成嘅视频。

' D* v1 p4 l7 @# f2 ?

HQS 发表于 2023-3-31 14:56:49 | 显示全部楼层
johon 发表于 2023-3-31 14:113 c* h& e6 v1 h) B( R0 g
容量再大啲,一张DVD就放唔落啦。对于动画片,画质都算OK。21年10月合成嘅,所用片源删晒啦。发张同期合 ...
9 n& D, n+ o. S) U' `
一张DVD?这年头在网络传播,不都是尽量向 1080P、BD、4K、原盘看齐的吗?

Noname1987 发表于 2023-4-1 08:08:50 | 显示全部楼层
没看过。好看吗?

啵灞奶茶 发表于 2023-4-1 12:51:10 | 显示全部楼层
虽然早就睇完,但系粤语版可以睇多次

zhenli2893 发表于 2023-4-1 15:07:03 | 显示全部楼层
感谢大大         

十月围城 发表于 2023-7-13 19:09:04 | 显示全部楼层
还以为是漂流教室的作者画得,谢谢分享。