[每日闲聊] 你耐受的挥发性食物

Kiver 发布于2023-2-10 08:46 4194 次浏览 66 位用户参与讨论   [复制分享主题]
snzt79 发表于 2023-2-11 07:14:39 | 显示全部楼层
HQS 发表于 2023-2-11 00:057 ^( ]9 i- F8 A5 `$ o
这是 放到里面时,没用保鲜膜密封住?

0 q: \) A: r+ y1 U, y/ r$ M无用保鲜膜,对榴莲有心理阴影,我食第一口榴莲已经吐咗出来,个种味道个种口感,有D似食。。。。

HQS 发表于 2023-2-11 08:26:58 | 显示全部楼层
snzt79 发表于 2023-2-11 07:14
: K2 u$ X/ ^! Z- K! ]0 F2 S无用保鲜膜,对榴莲有心理阴影,我食第一口榴莲已经吐咗出来,个种味道个种口感,有D似食。。。。 ...
% X' {& R3 O& t- C9 ~
哈哈哈哈,难道你吃过你怀疑的那种?

shiraishi 发表于 2023-2-11 12:47:57 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2023-2-10 09:52
) E; h( V0 t. m" v) P闻榴莲

1 U; P  H1 A1 h- ~0 n0 y我中意喔

leon2001 发表于 2023-2-11 12:48:50 | 显示全部楼层

回帖奖励 +3 星梦社区币

snzt79 发表于 2023-2-11 07:14
" w( b/ s' O) I5 e0 r5 t% t/ f无用保鲜膜,对榴莲有心理阴影,我食第一口榴莲已经吐咗出来,个种味道个种口感,有D似食。。。。 ...

6 I$ l+ y+ S4 V8 ]% [無計........有D人鐘意食有D人唔鐘意食...無得迫...........

leon2001 发表于 2023-2-11 12:49:17 | 显示全部楼层
奉道 发表于 2023-2-10 23:36
/ Z3 S% N' g6 |  y! U2 ^# X油烟味受不了,药材味闻惯反而觉得舒服
$ [. |% R. z3 f8 u+ K) G
一個健康一個唔健康啊...............

snzt79 发表于 2023-2-11 13:38:10 | 显示全部楼层
HQS 发表于 2023-2-11 08:26
/ ]6 M3 a" {1 G哈哈哈哈,难道你吃过你怀疑的那种?
" {  f; i9 |1 r8 o( Z
想象者,你都可以试吓食榴莲模拟下

snzt79 发表于 2023-2-11 13:43:49 | 显示全部楼层
leon2001 发表于 2023-2-11 12:483 v  a) t) O9 n- O6 ^; K& J- ?
無計........有D人鐘意食有D人唔鐘意食...無得迫...........

; ~% t2 N% p7 d0 D( d正如有D人点都唔食dog

wind6 发表于 2023-2-11 15:44:40 | 显示全部楼层
yukinababy 发表于 2023-2-10 17:19
2 `: ?  d9 I2 S1 _6 b瓜果几香哦
$ U5 @5 ^; n- D. W& a
唔知会唔会特别醒脑提神

wind6 发表于 2023-2-11 15:47:09 | 显示全部楼层
HQS 发表于 2023-2-10 17:32! T( B# ]4 i  f9 u
我也这么想,有些水果香香的,但榴莲就算了

7 m# r, y; c; I# J9 u& K$ [* Y$ @唔係成间都係卖榴莲嘅话都仲好啲

yukinababy 发表于 2023-2-11 17:23:27 | 显示全部楼层
wind6 发表于 2023-2-11 15:44, s# S6 G% e" V' b6 ^) E  M; @
唔知会唔会特别醒脑提神
$ k1 [; Q( z1 l+ ?- J) b4 Z" v
薄荷提神

HQS 发表于 2023-2-11 18:45:03 | 显示全部楼层
snzt79 发表于 2023-2-11 13:38
. ^( C, E5 v! E$ l0 d* j: w想象者,你都可以试吓食榴莲模拟下

0 Z) Z  l  ?5 i6 q9 ^9 A0 o& R别,我闻到那股味道都想跑

奉道 发表于 2023-2-11 21:53:13 | 显示全部楼层
leon2001 发表于 2023-2-11 12:49
" i, m! ~8 y, j! e/ r* r6 y一個健康一個唔健康啊...............
: R" Z/ m. ~4 G% ]1 V% ?, o
鼻子太灵,一切不健康都很敏感,二手烟很远闻到就开始咳嗽了