[每日闲聊] TVB-陳山聰最佳男主感覺如何???

marcokt28 发布于2023-1-11 22:09 3834 次浏览 40 位用户参与讨论   [复制分享主题]
本人还是挺喜歡的4 h3 e7 h  f3 ]' m$ |
只是可惜了車总- F( R9 Z0 {; d0 p
" \1 W3 k: q+ B3 F1 o" z
陈山聪凭《金宵大厦2》击败林敏骢夺得「最佳男主角」,他表示:「非常之感恩,喺我人生马拉松入面,最难唔系面对自己失败,最难系点样由失败企番起身而步向成功,今日我想同呢十年来帮过我嘅所有人讲,我终于踏上成功嘅一步,多谢!」他多谢《金宵大厦》两辑的台前幕后工作人员,特别是女主角李施嬅,「多谢屋企人,多谢我老婆,佢咁多年来付出咁多,帮我生咗个靓仔过我嘅仔Jaco,多谢你ILove You!」他事后接受访问,得到视帝奖座是意料之外,对于击败林敏骢,他说:「有好多因素嘅,可能好彩啦!(经历低潮再夺奖?)要失败走到成功真系好难嘅事,我今日未算成功,只系一步步走向成功,呢个奖提醒自己要做得更加好,个奖要送畀我太太同个仔,太太辛苦照顾屋企,等我无后顾之忧可以工作,以后一直更加努力做好每个角色。」
4 @4 j4 Z; e& d' {" v- Q' t
& p- L. k) m0 u6 r0 B/ Q( n2 X4 _; I0 v

已有(40)人评论

shiraishi 发表于 2023-1-11 22:28:16 | 显示全部楼层
好耐冇睇过佢嘅电视剧

marcokt28 发表于 2023-1-11 22:31:44 | 显示全部楼层
shiraishi 发表于 2023-1-11 22:28
+ u$ ?  ?3 ?& \% |1 j  Q好耐冇睇过佢嘅电视剧
. W$ R$ x8 l6 {6 {" h1 E. N
金宵大廈都無睇???????

snzt79 发表于 2023-1-11 22:38:19 | 显示全部楼层
都算系一步步爬上来吧

xiaomamazi 发表于 2023-1-11 22:57:22 | 显示全部楼层
我係支持林敏驄

啵灞奶茶 发表于 2023-1-11 23:41:56 | 显示全部楼层
俾佢都系为咗留住佢系tvb喈,不过佢d戏都好过好多内地小生N倍

bv15027 发表于 2023-1-11 23:53:46 | 显示全部楼层
给他都算合理

Angeladd 发表于 2023-1-12 02:19:57 | 显示全部楼层
展鵬比較可惜。

HQS 发表于 2023-1-12 03:52:00 | 显示全部楼层
只能说女有点印象,但不认识

一片晴天 发表于 2023-1-12 07:48:48 | 显示全部楼层
祝贺他。虽然新生代的演员的电视剧几乎都没看了。

gzna0626 发表于 2023-1-12 08:45:55 | 显示全部楼层
一片晴天 发表于 2023-1-12 07:48
9 N: T% p" F+ ^' X9 Q" q1 [祝贺他。虽然新生代的演员的电视剧几乎都没看了。

- O3 _. d; P. R# Z5 K: t距都系老一辈咯

凹凸不平 发表于 2023-1-12 08:46:30 | 显示全部楼层
一般般吧,TVB真系无人了

1234下一页