[粤漫动画] [龙珠GT][1996][MKV/1G][粤语][1080P]

Snower 发布于2022-12-9 22:53 4564 次浏览 102 位用户参与讨论   [复制分享主题]
windoxp 发表于 2022-12-11 22:39:23 | 显示全部楼层
DDDDDDDDDD

wind6 发表于 2022-12-12 14:59:15 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-12-11 16:499 |) w# @# W6 e; M
唔係追求大文件,而係我粤语嘅同日文嘅係分开两套,要合咗先可以腾空粤语果套嘅空间出嚟,当然粤语嘅係画 ...
1 d8 R8 j% \0 ]$ G- M$ b& o: E
原来係噉,相同嘅1080p清晰度应该都唔差得几多啩,有可能係1080i,如果差别明显嘅话应该就係伪1080p。顺便问下你识唔识将ts文件压制成相同码率嘅x265呢?我都想将啲ts文件嘅体积压缩一下,觉得太大冇乜必要

wind6 发表于 2022-12-12 15:02:21 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2022-12-11 17:48
2 ?+ s. Q$ S/ c+ Q, k& p我架阵都将视频压制成HEVC

9 r/ d; y& a' I/ {5 C2 b噉你用边个软件压制噶?好多一转码就会造成画质下降

crespo 发表于 2022-12-12 16:03:55 | 显示全部楼层
wind6 发表于 2022-12-12 14:59
0 _6 c; i; D3 {/ g8 v原来係噉,相同嘅1080p清晰度应该都唔差得几多啩,有可能係1080i,如果差别明显嘅话应该就係伪1080p。顺 ...

' Z& G- c! W5 j3 p' \  e  lts係有个软件封装成mkv噶,但我之前转异空间大冒险嘅时候係要再用格式工厂压多一次先可以细d。如果想一步到位嘅我就唔知啦

wind6 发表于 2022-12-13 15:13:13 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-12-12 16:03" M; }: d3 R# r" X# W
ts係有个软件封装成mkv噶,但我之前转异空间大冒险嘅时候係要再用格式工厂压多一次先可以细d。如果想一步 ...

2 X: j7 B' L; L: @ts直接封装MKV同mp4嘅话,大细都係差唔到几多,睇嚟始终都要用其他软件进一步压缩先得

jianweisu 发表于 2022-12-13 15:54:00 | 显示全部楼层
龙珠GT我以前都睇过一下,几好睇的!

crespo 发表于 2022-12-13 15:58:18 | 显示全部楼层
wind6 发表于 2022-12-13 15:13
$ D8 T4 w4 e- X3 I& Yts直接封装MKV同mp4嘅话,大细都係差唔到几多,睇嚟始终都要用其他软件进一步压缩先得 ...
7 V9 [9 n% p2 S2 K: {
係哩方面我仲係新手菜鸟一只,或者你有机会问下其他人,可能会有更好方法

johnson 发表于 2022-12-13 17:15:27 | 显示全部楼层
太好了, 感謝樓主的分享~

wind6 发表于 2022-12-13 17:22:34 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-12-13 15:58
4 d; E/ M: z9 u" @0 f6 X係哩方面我仲係新手菜鸟一只,或者你有机会问下其他人,可能会有更好方法 ...

! g) |9 J5 v. X, O. A9 z3 x. A我见啱好同倾开呢个话题有关,都係随口问下嗟

crespo 发表于 2022-12-13 18:52:54 | 显示全部楼层
wind6 发表于 2022-12-13 17:222 b" r; t2 J8 x& |0 R' O
我见啱好同倾开呢个话题有关,都係随口问下嗟

. K3 \% y* B/ z互相交流好事嚟噶,我最中意哩种交流噶

benz05349 发表于 2022-12-31 04:06:34 | 显示全部楼层
感谢分享

alam 发表于 2022-12-31 07:49:34 | 显示全部楼层
1080龙珠GT好資源。