[每日闲聊] 你是织女还是牛郎?

Kiver 发布于2022-10-10 09:19 6993 次浏览 101 位用户参与讨论   [复制分享主题]
crespo 发表于 2022-10-10 16:21:56 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2022-10-10 16:12
4 h% _: q* V7 h( Z/ f0 ~成个小学,由一年级到六年级都是做同一件事,点会吾记得

6 H8 t5 N$ k# M" g+ X咁我又冇咁长时间,做过几次遮,后嚟唔记得点解冇咗学雷锋日啦

crespo 发表于 2022-10-10 16:22:56 | 显示全部楼层
hkgolden 发表于 2022-10-10 15:39# ?& ~2 S9 }7 Q; s
都算一種經歷,可以同後生吹噓下以前幾刻苦耐勞

# ^1 i9 q% T: K5 m/ i7 l会照直讲,俾老师搵笨实,雷锋系假既

crespo 发表于 2022-10-10 16:25:35 | 显示全部楼层
HQS 发表于 2022-10-10 13:44! m$ o& g5 @; F7 G
问题是这种,能玩吗?
6 t* ?2 j0 A( C$ z2 U
织女喔,揸针噶喔,咁都敢玩

Kiver 发表于 2022-10-10 16:33:05 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-10-10 16:21
& {/ Y+ c0 e. x& I0 |8 ^/ H咁我又冇咁长时间,做过几次遮,后嚟唔记得点解冇咗学雷锋日啦

; Y  {2 P5 o' f6 Q6 o4 A# {+ C依家的学校宣传的确少了
: q1 b" N! j" c( ?3 A6 {: B* g9 K9 t0 W+ n
本身社会都变了,变成以财富论英雄8 s1 [9 p( w  @8 ?

- Q$ o7 f$ h. y) ]所以才甘鬼多人做坏本身就不大的分享圈

crespo 发表于 2022-10-10 17:06:59 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2022-10-10 16:33
! o8 p5 }9 k* z/ f4 E& y依家的学校宣传的确少了% X$ B/ p. |1 S6 |
& @' c4 [0 b" r
本身社会都变了,变成以财富论英雄
. b4 B+ U) S4 |- ^$ X) {  W5 Y
的确好悲哀~~

HQS 发表于 2022-10-10 17:23:23 | 显示全部楼层
hkgolden 发表于 2022-10-10 15:35
5 F7 R0 U# P( F" u$ e1 L8 @. J男仔識補衣服都算唔錯喇
. b1 m3 C8 X9 [/ N3 }
說明窮,一般人不是不穿扔一边,就是直接买一件新的

HQS 发表于 2022-10-10 17:24:28 | 显示全部楼层
hkgolden 发表于 2022-10-10 15:38
: |- b0 d' m3 ?係啵,我真係有眼不識泰山

& ]% ?$ t' C8 `+ I- s# `鼎鼎大名的冠希哥,女儿都上小学了吧

HQS 发表于 2022-10-10 17:25:32 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-10-10 16:25- a7 H- U5 H" _. ?2 `# L1 @7 W8 w
织女喔,揸针噶喔,咁都敢玩

/ R" G+ o- L5 g0 l& v" P7 U所以呀,他估计内容都没看清楚

crespo 发表于 2022-10-10 17:28:25 | 显示全部楼层
HQS 发表于 2022-10-10 17:25( X- X7 a% M  t( x8 T
所以呀,他估计内容都没看清楚

2 \9 z" m# g7 T/ n  x. G有d人会终于玩道具既,佢会唔会系果种啊

HQS 发表于 2022-10-10 17:33:35 | 显示全部楼层

回帖奖励 +5 星梦社区币

crespo 发表于 2022-10-10 17:28
7 h% g& I* H$ N2 H% ^& Y* j0 r* U有d人会终于玩道具既,佢会唔会系果种啊

; l' y1 A8 J6 W0 \1 p& M这个可能性太低了吧?难道是“主人的任务罢了”?

勇者罗兰 发表于 2022-10-10 17:53:53 | 显示全部楼层

回帖奖励 +5 星梦社区币

小学学过少少,仅限少少,而且日常冇机会用,而且烂左咪买新噶

crespo 发表于 2022-10-10 18:00:41 | 显示全部楼层
勇者罗兰 发表于 2022-10-10 17:53
& s3 E) n( ^0 S' {/ M! G1 H小学学过少少,仅限少少,而且日常冇机会用,而且烂左咪买新噶

4 n$ W/ L. ?. Z% A都系买新噶啦,冇人修补噶啦