[录制连载] [自压]多啦A梦/叮噹 斋21年Jrip 后林保全版

chrisrex 发布于2022-5-2 19:20 2137 次浏览 23 位用户参与讨论   [复制分享主题]
rantarou 发表于 2022-7-22 15:03:17 | 显示全部楼层
多谢楼主分享

rantarou 发表于 2022-7-22 15:05:00 | 显示全部楼层
勇者罗兰 发表于 2022-5-4 17:33- g- w' v9 K/ ~3 @$ _+ q
377(641、642)系旧年TBB先开始播,不过实际系播左642先,641剪左出黎插左系好后面先播+ D" d  `! r" G; w! y  M( U4 a8 Q: ~
播到上个月437( ...

# [  p& g4 ?& g1 ~0 b$ N. P好复杂,究竟D集数系点分布架

勇者罗兰 发表于 2022-7-22 18:51:22 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2022-7-22 15:05
% a$ r; E, I; t$ \好复杂,究竟D集数系点分布架
. g3 X. `- T$ t7 C- ^& b) o
你个问题亦好复杂,唔知想问边方面

rantarou 发表于 2022-7-23 11:41:12 | 显示全部楼层
勇者罗兰 发表于 2022-7-22 18:519 Y3 _1 q: n0 ^4 i3 i  D& D* r
你个问题亦好复杂,唔知想问边方面
% w' [& v9 t) P% j. ^' Q" d* t" z
我想收全集,但系好似TVB播放有D乱,咁样会收重复,就好似呢句话“377(641、642)系旧年TBB先开始播”都唔知果集系377定641

rantarou 发表于 2022-7-23 12:18:31 | 显示全部楼层
kidcool 发表于 2022-5-10 08:43
7 [1 e; {' P- ^有d搞唔清楚几多集了
1 _2 n' b2 r8 B" g
我都搞到好乱啊

rantarou 发表于 2022-7-23 12:22:24 | 显示全部楼层
勇者罗兰 发表于 2022-5-3 20:346 F9 |- J5 t' ?3 n8 p( [5 F% }$ v
集数唔同,果个系水田版第一季,依个系水田版377集开始
* f$ ^& ^6 Y# K5 R
“人人期望可达到”呢个主题曲系大山版,“犹如在梦幻国”呢个主题曲系水田版,而水田版既377开始就唔系林保全配音
; Y  O' D7 d& z( S- n% {2 w6 m

勇者罗兰 发表于 2022-7-23 17:36:35 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2022-7-23 11:41
, o% ?, r: z2 h& O7 s我想收全集,但系好似TVB播放有D乱,咁样会收重复,就好似呢句话“377(641、642)系旧年TBB先开始播”都 ...

8 {; z4 m4 O& H* n大山全集应该唔使谂了,水田未完,最多只系至今,不过TVB其实会抽起部分冇播出街  u* _; P* d! I6 x& a
至于个数字,两个都系啰。其实系因为一集约1-3个短篇
9 f6 b  q' n. l- B有D钟意按完整一集计算,有D钟意按短篇计算(所以我标埋啫)
; z% C2 p6 U3 }6 P# Z0 J而有D又钟意按TVB播放顺序计算,唔同人有唔同喜好计算,最好都系睇翻内容分辨

勇者罗兰 发表于 2022-7-23 17:47:26 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2022-7-23 12:229 O8 ?; Z( M& ?4 g. W" k
“人人期望可达到”呢个主题曲系大山版,“犹如在梦幻国”呢个主题曲系水田版,而水田版既377开始就唔系 ...
" W) O; Y0 Z- j0 B. ?- g# S' _$ E
水田版377(641、642)对TVB黎讲已经好后了,旧年先出街,肯定唔系林保全啦
: l) h/ V3 b3 m- ]/ c林保全最后一集系189(319-320),190(321)开始系黄昕瑜

rantarou 发表于 2022-7-24 15:15:53 | 显示全部楼层
勇者罗兰 发表于 2022-7-23 17:36
/ \4 u7 T3 u4 j; B' G大山全集应该唔使谂了,水田未完,最多只系至今,不过TVB其实会抽起部分冇播出街& k# _7 y' J- Z4 D) E6 p
至于个数字,两个都系啰 ...

% C. r: {& K$ g0 t3 z1 ?8 k睇内容分辨工作量就大咯

serv 发表于 2022-10-14 16:15:15 | 显示全部楼层
多啦A梦,陪伴成长主要电视剧

Alvin2002 发表于 2022-11-19 11:57:17 | 显示全部楼层
thank you

十月围城 发表于 2023-6-16 23:56:31 | 显示全部楼层
粤语版的肯定会下载,谢谢楼主分享。