[每日闲聊] 你会考虑关闭个性化(大数据)算法吗?

Kiver 发布于2022-3-17 08:59 8313 次浏览 113 位用户参与讨论   [复制分享主题]
gzna0626 发表于 2022-3-18 10:44:22 | 显示全部楼层
satldm 发表于 2022-3-18 00:11- c; ~6 }# l& I
在家有手机监视定位,出面大街小巷基本都有摄像头。

& a4 t/ B. O1 y. `% ?基本都没隐私咯

hkgolden 发表于 2022-3-18 10:57:16 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2022-3-17 13:52% I/ z7 f& t0 _2 D' c8 ?7 p
哈哈,绝对隐私只能放弃手机

- r5 r5 w! X, k  f) q我都差不多忘記沒手機以前的日子怎樣過了

hkgolden 发表于 2022-3-18 11:00:06 | 显示全部楼层

回帖奖励 +5 星梦社区币

fish182 发表于 2022-3-17 13:55
9 R( e8 W" M: B. x  g, x4 c) q就系根据每个人爱好习惯推送一样的内容比你,等你越睇越上瘾,呢个过程可能会收集你经常去嘅地方啊,或者 ...
) P0 _4 I: \' g# Z* }/ A
科技發達真係有好有唔好1 O& H! \0 t& u- D. g4 p2 e/ u" h
商家永遠用盡每個方法去賺你水

fish182 发表于 2022-3-18 11:52:56 | 显示全部楼层
hkgolden 发表于 2022-3-18 10:13- j/ d! a2 D0 o" C
唔係  只係想講要登陸才看到好多地方都係咁
* a" o* m' g# O" O! [# w$ Y
咁你内心都系想唔登录咯

fish182 发表于 2022-3-18 11:54:26 | 显示全部楼层
hkgolden 发表于 2022-3-18 10:14
& Q. p1 G, A3 Z3 g7 J' u用家資料習慣  可以賣錢咖~
9 n; [3 f% W- g0 Q! X
之前香港d媒体报道话验核酸收集dna

fish182 发表于 2022-3-18 11:54:47 | 显示全部楼层
hkgolden 发表于 2022-3-18 10:15; N- U! r4 O" p% }
面對面講好似最安全?

2 ]8 G& Q% I" O. Q好似无间道咁系天台讲

fish182 发表于 2022-3-18 11:55:50 | 显示全部楼层
hkgolden 发表于 2022-3-18 10:57
& H% |% w8 ^* @) O& J4 e9 j( n我都差不多忘記沒手機以前的日子怎樣過了
. \3 D' r! e. m  x4 l( J9 G. @- X
就系去朋友屋企楼下大叫xxx出黎玩啦

kevincivic 发表于 2022-3-18 11:55:53 | 显示全部楼层
宜家嘅APP收集信息越嚟越多。又惊唔知几时话泄露。

fish182 发表于 2022-3-18 11:57:02 | 显示全部楼层
hkgolden 发表于 2022-3-18 11:00
0 Y! Y+ r+ Q' u; a+ Q7 I- t科技發達真係有好有唔好  o) \  I1 V1 g; T
商家永遠用盡每個方法去賺你水
$ X0 O+ F0 K4 W# X
奸商奸商啊嘛,无奸不成商

rantarou 发表于 2022-3-18 13:00:46 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2022-3-18 11:55
  G; r* r' A# F# \# [/ y就系去朋友屋企楼下大叫xxx出黎玩啦
3 @% \: t3 K. R- W* \. }
睇到你甘讲想到一件事,初一果阵,去搵同学,“傻安,出来黎了”,巨老豆在阳台骂我哋,“你哋才傻既,话物仔系傻既”

fish182 发表于 2022-3-18 15:47:34 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2022-3-18 13:00
" _7 U4 n2 _4 U+ A+ U睇到你甘讲想到一件事,初一果阵,去搵同学,“傻安,出来黎了”,巨老豆在阳台骂我哋,“你哋才傻既,话 ...

: q9 h0 I  [5 `7 L0 Q, H哈哈你地都醒水d啊,系人地父母面前咁叫,以前无手机一样玩得咁开心

rantarou 发表于 2022-3-18 16:40:59 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2022-3-18 15:47
' \3 D2 k* }& ~7 k2 v/ m哈哈你地都醒水d啊,系人地父母面前咁叫,以前无手机一样玩得咁开心

; l; w8 z0 D6 e9 L! E; o+ q- G1 |3 e所以以后叫同学出黎都叫名算了