[新闻资讯] 張敏相隔29年再扮趙敏 回眸一笑驚現老態嚇親網民

hkgolden 发布于2022-1-31 08:07 2538 次浏览 34 位用户参与讨论   [复制分享主题]
+ h; @) ?% F  f5 @! k  i
) N* D; g. X" z1 p& K/ Z由李連杰、張敏同邱淑貞喺1993年主演嘅《倚天屠龍記之魔教教主》,演員陣容強勁,係經典中嘅經典!當年飾演趙敏一角嘅張敏,造型美艷之餘仲型到爆,佢回眸一笑一幕成為唔少網民嘅集體回憶。事隔29年,由林峯、古天樂主演嘅新版《倚天屠龍記》即將於網上播映賀歲,張敏亦有份參與演出!
& s9 D- Y9 V2 Y% ]2 H9 Y: t+ o1 a: d' _3 l0 t1 s* X! z" k
日前該電影喺社交網Post咗條「趙敏與小昭跨時空同框」嘅片段,睇到依家53歲嘅張敏再次扮趙敏,重演當年回眸一笑嘅經典一幕,雖然佢個造型同演繹都一樣,但係歲月催人,佢已經變晒樣,老咗好多啦,唔少網民都話畀佢嚇親呀,留言:「老了,妝也蓋不住了」、「妝怎麼化成這樣」、「不如優雅地老去」,而有網民就慨嘆「人總會老」,仲力撐張敏話:「到了這個年紀,外貌能保持這樣已經不錯。」( G0 ?3 b( {, X1 O& H
- F1 G% t. [& V$ B, W! f* N
. b' s0 A1 ^" h3 r* `0 x/ u( |# d  K6 @& Q2 Z
5 x# c0 |- r7 c+ ~9 ]; a8 ^" w5 @3 V4 S$ s0 v. y5 H' r

已有(34)人评论

loengwaifun 发表于 2022-1-31 09:41:23 | 显示全部楼层
边个影㗎,炒咗个摄影师
回复 支持 1 反对 0

hkgolden 发表于 2022-1-31 08:09:14 | 显示全部楼层
過咗29年 終於返到大都了 - b1 k1 h+ z' q; ~% q6 a2 k
可惜張敏都變阿婆了

hkgolden 发表于 2022-1-31 15:30:28 | 显示全部楼层
loengwaifun 发表于 2022-1-31 09:41- t# u+ ?3 D) R9 Q- K6 q& j6 q# ~- B
边个影㗎,炒咗个摄影师
0 b/ k) A( M. }
攝影+化妝可能幫到盡架啦 : ~- j) |; Q, R- D- [
你睇佢個妝都唔少野 . P1 a* p5 D% e  N' i
當然遠鏡可能好少少
/ F1 b7 b% c  z' |6 |2 q5 `# |5 s6 b. r  f" _& ^

勇者罗兰 发表于 2022-1-31 15:48:47 | 显示全部楼层
可能得罪左个化妆

snzt79 发表于 2022-1-31 17:47:07 | 显示全部楼层
张敏个样变咗拉

hk112801 发表于 2022-1-31 17:58:26 | 显示全部楼层
可惜不如當初

shiraishi 发表于 2022-1-31 19:35:31 | 显示全部楼层
真系老咗好多

Kiver 发表于 2022-1-31 19:40:55 | 显示全部楼层
老得明显

梦幻细哨 发表于 2022-1-31 20:32:20 | 显示全部楼层
整容后遗症

动漫哥哥 发表于 2022-1-31 21:08:45 | 显示全部楼层
这个只能这样了

HQS 发表于 2022-1-31 22:26:42 | 显示全部楼层
谁都有的一天,除非提前挂了

123下一页