[社区发布] 粤漫社鉴于近期美国西岸CN2 GIA线路质量不佳,可能随时停站进行搬迁-21-1123

Kiver 发布于2021-11-23 11:20 1090 次浏览 21 位用户参与讨论   [复制分享主题]
Kiver 发表于 2021-11-23 14:28:45 | 显示全部楼层
wymdzg 发表于 2021-11-23 14:18/ j+ S7 j9 O" q' V2 M! c* a
查實就近原則,香港都系比較好選擇,因為你呢個都唔討論整治嘅,都冇乜木嘴會系大陸開發程式嘅論壇討論整治 ...

+ w, ]- i) L! g3 f香港会涉及版权,香港海关要办事

Kiver 发表于 2021-11-23 14:29:29 | 显示全部楼层
wymdzg 发表于 2021-11-23 14:25- O+ v; `8 u9 l" m' {& c% {. q
某個同類粵語資源網站伺服器就系新加波嘅,阿里雲買嘅,個咩雪嘅論壇咧。我覺得佢哋速度嘛嘛哋,所以新加波 ...

8 D( O  V9 w: i9 C我的延时各方面,应该都比PX要高

wymdzg 发表于 2021-11-23 14:30:13 | 显示全部楼层

wymdzg 发表于 2021-11-23 14:32:19 | 显示全部楼层

wymdzg 发表于 2021-11-23 14:42:20 | 显示全部楼层

Kiver 发表于 2021-11-23 14:42:41 | 显示全部楼层
wymdzg 发表于 2021-11-23 14:32
+ T% ?2 z+ B: c4 B5 i. _9 l佢哋網盤速度唔掂呃,唔知係咪佢哋比較多人上傳資源到網盤
$ q+ ?+ Z  `% Z/ u- a
佢的资源盘不是因为多人传,而是免费是有心限速

Kiver 发表于 2021-11-23 14:45:11 | 显示全部楼层
wymdzg 发表于 2021-11-23 14:42
6 Z, V" d) q& o; \查實如果你唔用自己嘅網盤,全部系由網民自己上傳到其他網盤,你嘅網站系香港都冇法律問題。我以前就上過 ...

2 D& P' b7 ~( p' `7 ?所以我的私盘会向加密传输方向转变
4 }: S0 \  ~3 e7 t$ A" F% a% h# f. H; c; Y/ _
其它地方的盘,就是太容易被河掉了资源" x% M1 \# s4 ]/ [' U
# F; ?/ ]9 B' i8 G3 t* \6 S  s
其实我都是搬网站+ A0 X' p9 J: y5 V: n; W+ \7 |

5 h/ Y5 g. I/ M6 W资源的核心存放地不会变

wymdzg 发表于 2021-11-23 14:48:08 | 显示全部楼层

Kiver 发表于 2021-11-23 14:50:32 | 显示全部楼层
wymdzg 发表于 2021-11-23 14:485 m+ n$ `) F0 i4 y: S% g- o
你意思系話,你網盤嘅伺服器仲系美國?如果系咁,網站系香港冇乜法律問題嘎。 ...
. i- Q; }1 T9 E2 _; j$ ^2 p
網盤的网页部分都会一起搬
/ d% y: s% N" r, E9 N. }/ ^" D& t" X' X6 Z3 F# l8 E
但数据存放部分会维持不变

piggenius 发表于 2021-11-23 15:03:06 | 显示全部楼层
唔怪得前几日好难刷新,仲以为自己网络问题