[每日闲聊] 现在问你有没有资金需要的电话这么多,会有什么猫腻呢?

Kiver 发布于2021-9-19 19:27 11590 次浏览 170 位用户参与讨论   [复制分享主题]
Kiver 发表于 2021-10-21 22:39:51 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2021-10-21 21:59
: w( l' P* |( ?香港,一言难尽,19年个运动搞到佢地好分裂
- c; M0 Y( m' p  ]* m  b1 S: f% P
我表哥也在年底前说要移去英国

fish182 发表于 2021-10-22 08:49:04 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-10-21 22:39
* d' H0 _. N% C8 R0 H( `* D我表哥也在年底前说要移去英国
" O  ^, D+ j. l7 a# |
之前睇到一个香港阿sir发出来的新闻佢地遇到个案件,个仔为了移民,逼老豆老母卖房跟住分自己三百万以后各走各路,老豆老母唔肯,日日系屋企搞破坏搞到要报警

Kiver 发表于 2021-10-22 12:01:04 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2021-10-22 08:49; g+ Q8 j! X1 [0 N  v# u7 q
之前睇到一个香港阿sir发出来的新闻佢地遇到个案件,个仔为了移民,逼老豆老母卖房跟住分自己三百万以后 ...

: a7 p3 v* D( A7 t! ^9 WD人思想是不是真的这么有问题啊& A& [" ~8 U1 n$ Y- ?

- e7 B7 m5 o8 C出外国真的好, ~, b) V) w  B: G# X
6 ?6 _( f& D( X' p" D/ P1 s
当年鬼子是点对中国人,唉!!
! |: Q1 q7 a, L0 q  \: Q# _  o5 f8 M# C- j! J7 k
特别是美国,最喜欢搞屎棍
# p1 T1 }! J4 ~  a# P4 C$ y5 J: [9 ~- C" T0 o1 K. P8 r" L+ f
先是搞到中国内战,之后打朝鲜趁机打过来,之后去打越南,- `4 F+ j- r0 S& w2 o4 ~2 t- {$ {  t

2 D9 L' ^$ k* W- d$ u1 K台湾就吾使讲,一直在利用- g5 _$ b& @. Q) ^( w
前2年搞香港,香港被压住就去稳印度
; U2 \7 _, p: i  H: f" _, U
9 I7 k0 l  p) w一直都是在想尽办法搞中国,打压你的强大
! [7 b5 e+ l2 f0 O  r! h' o- n

fish182 发表于 2021-10-24 02:18:54 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-10-22 12:01
) C/ X: p7 L, L* V" s$ ?D人思想是不是真的这么有问题啊* ?2 d& U& U. j
" Z/ K1 o2 [! X; h* Z
出外国真的好
6 g- a) W6 M% Q9 M& P$ v
+ `, ?/ e% i2 g: R& a+ m
一言难尽,中国真系太多人,咩野人都有,阿特朗普做总统果几年,咩肺炎啊,广独啊,台独啊,d汉奸同反华咖华人几兴奋,系墙外日日黑中国,我系度念,话晒都同一个祖宗啊,点解呢d人会唱衰自己个民族,但系呢个就系现状咯,悲哀咖系呢班反华咖人,拼命向往西方欧美果种社会同文化,拍鬼佬马屁,但系d鬼佬又嫌弃佢地歧视佢地,人地主流文化完全睇唔到华裔群体咖踪影

Kiver 发表于 2021-10-24 08:13:27 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2021-10-24 02:18
5 E* }  R" B4 b3 D. ]8 n) Z一言难尽,中国真系太多人,咩野人都有,阿特朗普做总统果几年,咩肺炎啊,广独啊,台独啊,d汉奸同反华 ...

' r1 x9 p4 S: n, u* F$ {最后是别人利用完你后,0 V/ t) r; f8 z, v8 T  z1 S0 F
9 }! \5 ^$ q4 Z& H. Q( A
就继续踩你1 m2 F: _/ B8 y4 J8 x% l
! K: {+ `+ W% y! k5 Q
你的种族没有了话语权
' Z. b, c1 E* H0 B- ^
+ X, j; Q. O0 K* v7 L, W/ ?' ^别人更加踩 上踩
6 @1 d/ g- V6 @' ^" _! x6 w- z9 L: W
这个在近代史上多次上演
& K% ?; F0 S7 C0 o3 F. N( E3 n$ h, Q3 o( ^7 e8 j) Y% B( g
直至现在都还不断上演
% t' i5 b' R* ]$ J( Y" g8 Q, ~; w2 G4 x
只是现在中国强大了2 V/ L* m4 Y% [0 o0 R7 r* |
$ s3 g  r& ?& Q5 U! h1 r3 Q6 o2 {
且像抗美援朝那样
, J" w/ C3 b* v. `  |* C
" w" o8 X4 q! R* O9 o9 Z一穷二白的中国,依然可以打到最先进装备的美国不得不主动议和# q* E  k" J# Z! h7 |: U
令到美国现在才不敢乱对现在拥有不亚于其武器装备的中国动武
5 P+ c+ W: C0 x! F
回复 支持 1 反对 0

fish182 发表于 2021-10-24 09:19:13 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-10-24 08:13
) D: n; @* G% @  j* U最后是别人利用完你后,
) L# N, h8 j) i2 U5 v" U; X8 k/ M, l$ [- L. w. P+ \) X3 ~
就继续踩你, \, a& p$ R0 W1 W8 i. C
4 I9 `( U' }0 G% ^6 u
d鬼佬好野蛮的,自己疫情无控制好又话要查中国呢样果样,又话中国隐瞒啊唔透明啊,中国一开始已经封城了,系d鬼佬自己唔够重视先搞到宜家大流行,自己博命印钱搞到全世界d野都死贵,成个世界d经济都乱晒,系得中国可以正常生产,所以咩人权啊自由啊都系表面咖谈判筹码,话语权都系睇你个国家咖经济实力同军事实力

Kiver 发表于 2021-10-24 09:24:32 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2021-10-24 09:19$ M' {8 U1 O4 t- k( T0 @
d鬼佬好野蛮的,自己疫情无控制好又话要查中国呢样果样,又话中国隐瞒啊唔透明啊,中国一开始已经封城了 ...
; z; s- \+ M; X0 o1 R# x
任何一个政府都没有可能完全透明啦
% v; X7 t$ r( D6 G% s$ s7 Y5 C- J% K6 b6 ]5 c8 y% \. E: D4 P( V
如果完全透明6 U+ q3 m: S7 V; t0 ?, V# C
; R* |) B8 I2 F/ e1 \. b8 |
佢地都吾使有国家安全法
9 n. R: g* W$ S: u: y, U5 @
1 Z1 X' P& w8 o& O3 S/ x国家安全部门啦
6 A" I' b* t! L" D2 p! n
5 h6 T2 k. H4 {% B2 k8 ?1 J0 x& Y仲更加吾会有当年的 斯洛登 事件的发生

gzna0626 发表于 2021-10-24 10:43:56 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2021-10-20 13:47
- U; o& S1 U2 Y  F6 @  A) o1 Y咁咖话放贷果个高过呢个利率其实都系违规咯

6 u, o  f7 s( _5 h要大量人举报先得

guoaen 发表于 2021-10-24 15:24:24 | 显示全部楼层

回帖奖励 +5 星梦社区币

忠告,借錢梗要還,咪俾錢中介

fish182 发表于 2021-10-25 13:29:27 | 显示全部楼层
gzna0626 发表于 2021-10-24 10:43" z1 y+ ^! m; ?& }0 c
要大量人举报先得
1 U$ V& N* [' U' [: c
咁咪举报佢咯如果唔合规的话

fish182 发表于 2021-10-25 16:17:10 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-10-24 09:24
/ b; M6 `8 P5 V1 ^7 Q7 @任何一个政府都没有可能完全透明啦
) s5 p. \3 Z7 C6 C- n
# u& G( ^; O1 _. ?, x; c如果完全透明
: K! @: d. Z: }% D* }; a: G
6 y( U0 M1 x& @4 h' S7 N
宜家话搞内循环,就系知道美国佬以后都会自己搞朋友圈唔同中国玩,所以宜家国家重点都系搞掂国内d问题,如果真系脱钩,都要做好最坏咖打算

Kiver 发表于 2021-10-25 16:20:36 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2021-10-25 16:17
- W9 n/ r" Q: V! u% D/ Q宜家话搞内循环,就系知道美国佬以后都会自己搞朋友圈唔同中国玩,所以宜家国家重点都系搞掂国内d问题, ...

1 s( y. i  ^8 [6 [% P6 z, q! Z大环境下,没有可能真脱的!!