[社区发布] 粤漫社社区贴子标题长度调整公告

Kiver 发布于2021-2-25 12:05 1628 次浏览 23 位用户参与讨论   [复制分享主题]
粤漫社社区贴子标题长度调整公告
" ]0 M- u- M0 {7 h
. _1 K( e% t& J; _, C* V5 j' D

/ r3 T0 y& h+ O5 C3 f5 r
粤漫社社区贴子标题原长度为80字符,因为采用了UTF8编码的缘故,所以一个中文字将占用3个字符

: T" W8 \, D8 }4 B; }
% e8 J& C! Q  C1 a) @: s9 L! I! n
有鉴于此,粤漫社社区贴子标题长度由今天起调整为105个字符,按照全中文计是由26个汉字变成35个汉字

K) ~* B$ y; O+ ~1 _; g
. B8 s7 P& _. D1 X1 A
满足一些稍长些的资源名称的使用,若依然经常出现不足的情况,可以反馈给我,我将视情况再作调整!

" w4 J3 u: z' ~

已有(23)人评论

勇者罗兰 发表于 2021-2-25 17:05:26 | 显示全部楼层
讲起身,又真系有D作品钟意起到好长,最后大家就记得佢个简称

Kiver 发表于 2021-2-25 17:11:43 | 显示全部楼层
勇者罗兰 发表于 2021-2-25 17:050 S) ]' f- j9 q. A  r
讲起身,又真系有D作品钟意起到好长,最后大家就记得佢个简称
6 i" Y, W, Y/ u9 }  |6 ~
举个例子来看看

mkdi 发表于 2021-2-25 17:45:34 | 显示全部楼层
太好啦!終於,都連標題都增加長度。有時,發動畫資訊。甚至,自己起標題都唔能夠完整表達出來

Kiver 发表于 2021-2-25 19:10:54 | 显示全部楼层
mkdi 发表于 2021-2-25 17:45
) b5 X, V* }) L: R太好啦!終於,都連標題都增加長度。有時,發動畫資訊。甚至,自己起標題都唔能夠完整表達出來 ...
( v8 o7 k6 E3 L1 }  a
吾够长,你又不响我的………

mkdi 发表于 2021-2-25 19:20:33 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-25 19:109 F7 Q- O- U( U5 V! e" ^' @5 Z
吾够长,你又不响我的………
% v$ f# |4 X9 H6 Z
其實,上次就講過架啦!以為,你會順便整埋就冇理會啦!我見,能夠完整一帖過就睇得到5條頻道資訊就已經好好架啦!

Kiver 发表于 2021-2-25 19:24:48 | 显示全部楼层
mkdi 发表于 2021-2-25 19:20: e0 k" W$ |, x7 Q8 j* K
其實,上次就講過架啦!以為,你會順便整埋就冇理會啦!我見,能夠完整一帖過就睇得到5條頻道資訊就已經 ...
8 |4 z' v+ r) Y) [" v6 W
有咩……!!我冇印象嘅?

mkdi 发表于 2021-2-25 19:28:24 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-25 19:24
' q  J! O# s/ G3 P有咩……!!我冇印象嘅?

5 U( L8 u9 J7 f0 Q9 r8 h! ~7 ~) V都係係群裡面提及嘅居多!仲有,Q嘅私信裡面提及過

Kiver 发表于 2021-2-25 19:29:47 | 显示全部楼层
mkdi 发表于 2021-2-25 19:28% X, t5 F, D6 W0 l( Y6 t. {
都係係群裡面提及嘅居多!仲有,Q嘅私信裡面提及過
! c' ^# ~2 b3 Q. z) l
群信息未必全看的

mkdi 发表于 2021-2-25 19:36:31 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-25 19:29
3 d4 P) |/ `7 m# r' d4 `- `7 Y+ y群信息未必全看的

6 d: g: M: J2 D0 D2 x* ?& B2 i% ~咁樣又係嘅!事關,呢D事嘅時候你我現世當中都遇到不同程度嘅困難事去辦

勇者罗兰 发表于 2021-2-25 21:34:02 | 显示全部楼层
7 [% S, h7 B) i/ D3 Z5 Q
Kiver 发表于 2021-2-25 17:11/ B, q9 _8 R+ y- M) `
举个例子来看看

6 C7 l: c" r( z+ d2 g/ J* ^% ~红字系简称字眼,主要系D简称比较搞嘢,而且讲简称方便; N" A; @7 p* _+ b
) o% o* R5 T+ Z8 U
时在做什么有没有可以拯救吗* F$ p8 x1 G0 @% d, c# ~
8 a" j$ e* L; r% _  S
转生成为史莱这件" y$ \# r9 o3 A, ?) E
6 y$ b- u9 z9 S' h: F. O3 `
城寻邂逅是否错了什么
- k/ E% @+ c( u" v5 w/ ~5 a. m; {: C; w5 H2 i0 T: l

Kiver 发表于 2021-2-25 21:36:24 | 显示全部楼层
勇者罗兰 发表于 2021-2-25 21:34, h  }+ \. y% @! d3 x! m/ p' i# d
红字系简称字眼,主要系D简称比较搞嘢,而且讲简称方便
& B, M3 I% f' y1 U( p& Z+ a! F7 ^8 C# }" C1 i. f6 O% A
末日时在做什么?有没有空?可以来拯救吗?

7 ^: F, d/ p5 m4 g7 k' o 原来你讲的系甘样% f9 V) p5 u+ }5 c; s
' g) b" f" q/ n% A. `9 y( ^

12下一页