[幽默情感] 系花

Kiver 发布于2020-5-11 23:17 2420 次浏览 14 位用户参与讨论   [复制分享主题]
朋友考上了理工类的某大。某天跟我打电话说他们一个系一百多人,只有他们两个女生。# W+ p8 `2 s9 q/ k( f- d
我表示很羡慕说:, g' _2 |0 t& n$ O+ _
“那你岂不是幸福死了?”
: t# c  U6 A9 k; T/ R. d' }1 @朋友叹了一口气说:/ n( R7 j% x. ]- W+ p
“确实只有我们两个女生,我居然还不是系花。”) ^7 R$ t0 r, Z

( f: h6 }$ ?( F; j: s1 ]5 z4 G

已有(14)人评论

勇者罗兰 发表于 2020-5-12 20:26:40 | 显示全部楼层
只有他们两个女生
1 s. {8 X+ \5 f; v: B6 A$ o
好似有D问题喔

Kiver 发表于 2020-5-12 20:29:59 | 显示全部楼层
勇者罗兰 发表于 2020-5-12 20:26( l$ I2 @' {- z, D$ f! g: @1 Y3 b
好似有D问题喔

4 G6 g, _4 g/ K7 ^吾奇怪的,我高中见过一个班,72人一个班,得4个男生,个班主任一开学 仲系度烦,学校的男子篮球场都吾够人数

勇者罗兰 发表于 2020-5-12 21:53:16 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2020-5-12 20:29
" O6 s1 F; z" R3 y吾奇怪的,我高中见过一个班,72人一个班,得4个男生,个班主任一开学 仲系度烦,学校的男子篮球场都吾够 ...
2 x  A' w# {/ l; j- \6 y% U
他们两个喔。。。唔系她们两个。群体得翻女,应该就唔系用他吧

Kiver 发表于 2020-5-12 22:07:25 | 显示全部楼层
勇者罗兰 发表于 2020-5-12 21:53
4 H) C: e! `5 I% P$ a$ `他们两个喔。。。唔系她们两个。群体得翻女,应该就唔系用他吧

! b/ K+ a% h1 E* T  T如果严谨来说,你的说法是正确的

hannah_g 发表于 2020-5-13 15:33:28 | 显示全部楼层
即係點?....唔係系花???

Kiver 发表于 2020-5-13 16:20:09 | 显示全部楼层
hannah_g 发表于 2020-5-13 15:33
' \6 Y- i+ Q' {- O% f% D! \6 A即係點?....唔係系花???

5 W6 W+ u8 t- v3 Y/ p; G系,一个学系~

勇者罗兰 发表于 2020-5-13 16:26:20 | 显示全部楼层
hannah_g 发表于 2020-5-13 15:33
$ P2 p/ x- e' e0 x: T即係點?....唔係系花???
* o: w5 [& V/ c' W# \% M
目测,两个女噶,另一个先系 系花。。。所以佢就唔系呱

勇者罗兰 发表于 2020-5-13 16:28:18 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2020-5-12 22:07! q* t9 X( H1 S- S5 w7 Q( s" N
如果严谨来说,你的说法是正确的
1 v6 I0 l2 Z7 t( A# H
现实经常俾人咬文爵字,有时对D字眼敏感小小

hannah_g 发表于 2020-5-13 16:37:27 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2020-5-13 16:20
4 l. {5 q% ~+ }* X& s系,一个学系~

% X3 S* k- z" y8 ^8 J....原來係咁意思...

hannah_g 发表于 2020-5-13 16:58:15 | 显示全部楼层
勇者罗兰 发表于 2020-5-13 16:26
" k3 _" @6 Z- s目测,两个女噶,另一个先系 系花。。。所以佢就唔系呱

9 n) N4 N9 Y$ \& N! _原來仲有這樣說法...

Kiver 发表于 2020-5-13 16:58:27 | 显示全部楼层
hannah_g 发表于 2020-5-13 16:37
% d0 c+ Z. x1 K  o' m....原來係咁意思...
6 T  p- ]) I) \, D3 R  v9 Z
好似 设计系/ }+ W, A# T( ~5 Z
服装系
8 }* F. u9 ^8 N/ O; f" `新闻系

12下一页