[每日闲聊] 你地话TVB出重制版猎人粤语可能性有几大呢。

netasa 发布于2011-10-7 01:23 2567 次浏览 19 位用户参与讨论   [复制分享主题]
本帖最后由 netasa 于 2011-10-7 01:25 编辑 $ i9 T' d6 d3 H, H9 R% V
5 w0 c7 W: U7 H2 p0 u, M6 n
睇左下重制嘅新全职猎人,感觉小刚无以前咁得意了。仲无左果种野细路嘅感觉。同动物沟通嘅能力又失踪埋。节奏好紧凑,一嚟就去考牌。虽然画质方面系好正,特效方面都好正。不过梗係觉得无咩FEEL嘅。  此终旧版嘅经典真係比较难以超越呢。真唔知按咁嘅进度,几多集之后先会去贪婪岛呢。 唔知TVB会唔会跟进呢?我谂TVB应该唔会放弃依出正片挂。 接住贪婪岛开始续播嘅机会会高D。 不过按电视台嚟讲应该全部由头播放嘅效益会高D,一个星期播放一集,起码可以播放成年。 之不过我地又要忍受由头睇过嘅惨况咯。
. A: m& z' C) X$ |7 E6 ~8 ?7 ^! X7 u& A6 E/ m4 L9 F
唔知各位对重制作嘅猎人有咩感觉?特别收藏派,如果有粤语了你地会洗左旧版吗?+ _$ X; B7 X4 l9 C
  Y: U& W& M8 x2 _6 \; @
有D童鞋可能未睇过,附上视频。 睇完要发表意见哦。http://www.tudou.com/playlist/p/a67671.html6 N; A4 T  S; h& I
- p3 Q7 a8 `+ b& S# o$ Y
第一话
: N7 e! h. A( l. u6 g' [

已有(19)人评论

lwj23 发表于 2011-10-7 01:38:38 | 显示全部楼层
一切皆有可能~~

kevinchan 发表于 2011-10-7 02:10:18 | 显示全部楼层
唔係好大,当然我都希望会

天才不二 发表于 2011-10-7 07:07:41 | 显示全部楼层
龙珠改都有了,猎人都有可能的

chrisrex 发表于 2011-10-7 09:38:24 | 显示全部楼层
个人当然希望佢乜都买- -不过连旧版ova3都冇货,真希有啲心碎咯+ +

bobo0755 发表于 2011-10-7 10:23:22 | 显示全部楼层
我都想知  希望了

lovepx 发表于 2011-10-7 10:48:04 | 显示全部楼层
龙珠改都有了,猎人都有可能的- T# ?: T1 j( s: ~
天才不二 发表于 2011-10-7 07:07
  d& f% D* v: [+ I4 D

1 e9 N% Y5 S: f& D; n/ R
8 G8 k( @  O# z4 [8 o+ ~/ \5 G( T    边度有龙珠改粤语啊? 揾左一下冇揾到..5通我比人呃左

lovepx 发表于 2011-10-7 10:54:51 | 显示全部楼层
睇左下重制嘅新全职猎人,感觉小刚无以前咁得意了。仲无左果种野细路嘅感觉。同动物沟通嘅能力又失踪埋。节 .../ Y$ _( |: i, `2 p0 N
netasa 发表于 2011-10-7 01:23

. ]: Y! J# q4 m0 z# n9 S9 b% Z! h1 k" E

$ U9 W/ Z2 `! A  |0 }   
接住贪婪岛开始续播嘅机会会高D
$ h/ Z5 v$ I1 q
续播嘅可能性比播哩部嘢仲低...个人认为哩个人气高嘅话TXB会播(香港周边都要做生意
% M4 s3 V# Z$ c龙珠改播粤语就真系可能性低
3 ?# m) e! R. G8 W4 P
3 w% v" _, G5 {: m3 c7 a7 I
$ B- m8 D2 h0 d1 y- j% ?% |! H) l
唔知各位对重制作嘅猎人有咩感觉?特别收藏派,如果有粤语了你地会洗左旧版吗?

$ Q9 H8 S' c$ l1 B$ m  r! n3 u6 H. W; R2 A. z' B. Y
听讲上一版结尾好似同漫画已经不一样~就好似钢炼2003~冇可能洗版..连OPED都5一样..完全重新制作你都洗版咁冇天理

天才不二 发表于 2011-10-7 10:58:08 | 显示全部楼层
回复 7# lovepx
( o4 d; U2 B9 l: W4 p+ Q. W" q' E
7 V: D% N6 J8 f$ V% M, Q  C* b% y8 M& g8 O$ [9 R) k" X
10月10日先开始播,你宜家稳到就犀利了 & x  i8 ^$ g( m( u% G
http://www.dreamxt.net/bbs/thread-77355-1-1.html

oolym 发表于 2011-10-7 11:00:08 | 显示全部楼层
又系土豆上度睇

lovepx 发表于 2011-10-7 11:01:31 | 显示全部楼层
回复  lovepx . y6 ?; q0 B. X" @- C
( E  ]: S& f0 C: U/ S  _

# x7 [7 k" T- s  E% t. g10月10日先开始播,你宜家稳到就犀利了7 ~* F2 x& I) a0 c: T: ^
天才不二 发表于 2011-10-7 10:58

0 F! t* ^6 _% t( i1 `6 H% X2 q0 Q+ C% u1 Q

4 O# N7 d7 j4 i: l$ C+ u! Y# Z    哩个系龙珠一世~同龙珠改有咩关系

allen 发表于 2011-10-7 11:04:56 | 显示全部楼层
如果有我一定睇

12下一页