[其它更多] [MU+MF][原創DVD][NaNa][第01-47話][雙粵日三語][H264-480P][更新至06話]

okt741852 发布于2011-9-11 17:49 3294 次浏览 29 位用户参与讨论    关闭   [复制分享主题]
QQ车 发表于 2011-9-11 23:43:25 | 显示全部楼层
谢谢分享合成作品.

netasa 发表于 2011-9-12 00:13:25 | 显示全部楼层
我啱高中畢業,哩套漫畫的作者,就突然病重,從此停載了2年多了~~
8 T; _+ M+ y) Y, v仲系高潮部份添,作者真的好吊癮~ .../ T" H8 |; C- y. Q# U; N6 Z
mcnynbajay 发表于 2011-9-11 21:32
6 J* C+ L$ _( ]

4 `8 M/ T* H( p) l' ?, Y  I: j    我想知國語係咩版本?星空定華娛?只要係外邊配嘅我就想要。 不過之前有諗過填下個坑嘅,之但電驢果度D速度又慢到咩咁,BT又無種,再者咁啱又得成套水嘅日版DVD喔。所以就乾脆整成粵語DVD收存。8 _# f$ r5 t+ _5 Y
2 ]. e- e( ^( E2 r- w6 m2 o# G' i/ ~) K
不過又真唔知會出港版DVD嘅粵語喔。下集嚟聽下D聲音點嘅先。

tysycfdo 发表于 2011-9-12 00:46:13 | 显示全部楼层
不错呢,这部片子很好看的啊

mcnynbajay 发表于 2011-9-12 08:13:55 | 显示全部楼层
我想知國語係咩版本?星空定華娛?只要係外邊配嘅我就想要。 不過之前有諗過填下個坑嘅,之但電驢果 ...! n& U# I7 D5 U' {/ i
netasa 发表于 2011-9-12 00:13

+ X0 `2 h5 C+ I2 V7 @& |
7 x1 ~" s3 m3 h4 j& ^- [
& F7 V6 Q, y* J. s* n! m& Z( ?- `3 m    @@,哩層真系唔清楚,我對國語無咩留意的~~分唔出,系邊間電視臺的配音版!8 ?7 M# H6 H9 g9 x% B' q8 O: r

# ~$ X2 d& j* S2 q( [$ N+ K& }5 ONANA,哩套片源爛通街,多數都系FOSKY工作室的片源~~印象中,貌似有HDTV嘅嘛?豬豬字幕組的,但唔見
0 X% B9 X& _5 [: ~- E8 A5 ~- K7 q! I& M, \  R9 m' O# C
小草的片源 :http://ra.gg/!xXAa1 國語音軌,你可以自己下來聽下!

jack0487 发表于 2011-9-12 12:46:20 | 显示全部楼层
讨厌奈奈,最爱伸夫同莲

mcnynbajay 发表于 2011-9-12 13:05:51 | 显示全部楼层
下左第一集試看了2次了~~DVD粵語同J2粵語各一次的~~
7 `& _4 P1 ]% m) e+ b+ v$ a% R4 c4 ]' b9 @- b2 P2 U+ m! m) g
DVD粵語一次過OK~~無問題的!9 G7 y( ^$ I0 d: B$ @
7 Z' I( _" s+ X5 w
但J2粵語,你就唔掂了~~娜娜的吸煙鏡頭比較多~不過只系CUT了明顯的鏡頭而已的!唔多的~
; s2 n# c8 r# [4 k仲有05:03處-05:13處,打火機處TVB CUT了,之後的對白你判斷錯誤,搭配錯誤,要聽得明 日語,或者參考DVD粵語!' f) [" N, f, ^( X" o2 J
再之後05:13之後,就開始偏前了0.3秒-0.5秒左右,出現所謂的“漏口”,到了第2節,就越明顯~
6 ^" ~, ?4 U  m# Y1 t9 }" F1 i
/ a6 O+ m: F/ z: A1 d( V+ P1 D  k仲有,建議你唔好用MP3編碼壓制,封裝會有兼容性問題,再加上壓制出來有延遲性!1 h2 k4 F3 u4 B- w' R  l. h8 Z
用翻AC3 DVD粵語編碼好D~仲有,無必要壓到咁大的~~224K編碼~2 a9 l3 P) C" ?0 ~3 I
J2原檔AC3都系192K而已~~加上郎牙壓低左~~128K~~
" |7 w2 o( {# q& t8 D. w# C: h7 Y; L8 o
PS:DVD粵語,只系聽得出奈奈,系黃紫嫻配的~~
& M7 X3 {4 v) H8 f      J2粵語,有林元春,許盈,劉行,伍博民,陳曙光!

ruiqukq 发表于 2011-9-12 13:09:20 | 显示全部楼层
我觉得可惜就系烂尾了

kidhitomi 发表于 2011-9-12 13:25:57 | 显示全部楼层
楼主发合成7 j1 P) V2 B& V: H* B
支持下先

我冇野讲 发表于 2011-9-12 15:30:01 | 显示全部楼层
那个DVD盒好精美

Batcat 发表于 2011-9-12 15:57:49 | 显示全部楼层
dvd唔系tvb配音啊?

花邊教主 发表于 2011-9-12 17:06:17 | 显示全部楼层

cimmy210 发表于 2011-9-13 07:38:08 | 显示全部楼层
关注下......................