[I T 资讯] 如要买光驱。 买边只好??

kanatam 发布于2011-8-20 01:53 3220 次浏览 47 位用户参与讨论   [复制分享主题]
235795561 发表于 2011-8-22 16:29:50 | 显示全部楼层
再跟住
9 h8 s1 O) R# R+ T
8 @' X& P- I% u% _4 s, n启动---写入硬盘镜像(注意U盘噶也要挪翻晒出黎,唔系噶话就会报废)
; |. n7 D, B! p( r* W 1.jpg * T7 O& H; m1 `$ ]! O' @

5 v# D  F: C& G4 G4 w& g- o+ y5 B之後直接写落去,写完就OK

kanatam 发表于 2011-8-22 16:35:35 | 显示全部楼层

( L9 a. z" ?) D6 V1 P( t# e# b/ M8 u' N* |  {% g
回复 37# 235795561 . D8 L+ o# t7 ~+ [9 x0 g( P

6 [6 _" B, f+ ~9 b/ l$ ?* I- G: c- }% h5 z
    你有无Q呀 不如我ADD你啦,我唔係好明呀

235795561 发表于 2011-8-22 16:39:56 | 显示全部楼层
写完之後重启,U盘插住,一开机时留意下显示器显示边个键系boot menu之类,通常都系ESC,F1,F2,F9,F10,F11依几个多
: X2 J7 \# h2 ~之後会有甘噶显示,再选择U盘,
' ^) f! Q: E) @  Q, }0 e 20110822_0167.jpg
' M. Y( w) R/ {7 l+ w3 Y" o8 f4 Y
0 R  p) y* Y8 A( l; d' q' E4 U- _* H
& s$ j  r+ w% K9 i, P/ U5 M跟住就有你个iso镜像噶显示
5 s* |- K8 C  P% r! z5 l
8 N9 e; a! C4 Z" T 2011030602463735.jpg
" o, e$ T8 o1 K  z7 d之後你知道点做拉

kanatam 发表于 2011-8-22 16:46:04 | 显示全部楼层
回复 39# 235795561
! X7 }4 @6 r0 a' N6 u) a% e+ J% p" R& i9 `9 q* x. |

1 [' p" P( H5 }# u- P    有无Q呀,哩个网打开好慢呀,何况我又下载紧

235795561 发表于 2011-8-22 16:47:20 | 显示全部楼层
QQ   235795561

kanatam 发表于 2011-8-22 18:17:57 | 显示全部楼层
QQ截图20110822181636.jpg 回复 37# 235795561 + T) T9 X# J# V4 c2 B. ?

8 g4 e$ l% {4 i* D6 R- _+ K. r: v
( W4 D" a8 K% Z- Y4 U  }* C    英文嚟嘅?

风之泪 发表于 2011-8-22 20:27:32 | 显示全部楼层
问人借个U盘神马都解决了= =

chunyin2003 发表于 2011-8-22 22:40:04 | 显示全部楼层
Sony AD7260s,刻錄快、大廠、而且不用$200

vskenying 发表于 2011-8-23 01:46:25 | 显示全部楼层
我用先锋 DVD刻录光驱的
* v2 B) O" G6 \9 k' ^, T6 b0 ^kevinchan 发表于 2011-8-20 02:34

" K* ~9 T9 ~4 v( M0 M! ^  o- h+ {0 f; O9 S! A& ^; ^0 V
( E7 {; r% ^! h- M/ a2 M
    我同妳一樣.

vskenying 发表于 2011-8-23 01:48:10 | 显示全部楼层
無先鋒就買華碩啦,距同先鋒代工的,質量差不多.

mico329 发表于 2011-8-23 06:52:48 | 显示全部楼层
先锋同华硕嘅刻录光驱都几好架~~随便选只来买啦

dgztlwj 发表于 2011-9-26 18:11:32 | 显示全部楼层
如果光驱用得小的就话就别买啦!刻录机总体的寿命比一般光驱短好多!呢点要注意下啦!